den kreativa veckan 19/2016: starar i stygn och kaniner i kaffe

aliciasivert alicia sivertsson sivert broderi fritt frihandsbroderi konstsöm konstsömnad sömnad sy skapa skapande kreativitet creativity create make maker free hand embroidery needlework hoop art textile art fabric fiber art fågel bird stare starling turkos turkost blått praktdräkt svart linne black linen
Förra helgen påbörjade jag ett nytt broderi! Men stopp, säger Vän av Ordning, förra helgen hör väl inte till denna vecka? Men jo, till de här inläggen räknar jag veckan från lördag till fredag för att hinna sammanställa allt på söndagen.

aliciasivert alicia sivertsson sivert broderi fritt frihandsbroderi konstsöm konstsömnad sömnad sy skapa skapande kreativitet creativity create make maker free hand embroidery needlework hoop art textile art fabric fiber art fågel bird stare starling turkos turkost blått praktdräkt svart linne black linen
I alla fall: Ser ni vad det är?


Sen sydde jag 28(!!!) frukt- och grönsakspåsar åt Refo. Vi ska ha en container full med återbrukat hantverk på Hötorgsterassen i Stockholm (event här!), så jag försöker fylla upp förråden!


Och så vill jag reda ut min olyckliga formulering från förra veckan, som jag beskrev som ”okreativ” trots att jag både bakat tunnbröd, fotograferat, bloggat och påtat på balkongen – vilket naturligtvis är kreativt! I de här veckosammanställningarna definierar jag ordet kreativitet väldigt subjektivt och begränsar det till att handla om någorlunda klassiska konst- och hantverkstekniker. Skulle jag ta med bloggandet skulle jag varje vecka skriva att jag bloggat, vilket nog blir tjatigt i längden, och när det kommer till bakande och matlagning ser jag inte mig själv som kreativ i köket eftersom jag inte tycker det är så värst roligt att laga mat och sällan experimenterar eller utmanar mig själv (hej samma pasta varje gång!), men det får ju stå för mig liksom! I alla fall har jag fortsatt fixa på balkongen och där har redan blivit så himmmmla fint! Men det kommer jag hålla isär och visa i ett eget inlägg alltså.


Jag har målat om en trådhållare i trist furu till otrist kobolt och hängt upp den på väggen vid skrivbordet.


Och så har jag kladdat lite med förhoppning om att visa er några avdramatiserande alternativ till klassiskt måleri, färgtemat till ära! Återkommer om detta. Här är i alla fall en kanin målad med kaffe!

aliciasivert alicia sivertsson sivert broderi fritt frihandsbroderi konstsöm konstsömnad sömnad sy skapa skapande kreativitet creativity create make maker free hand embroidery needlework hoop art textile art fabric fiber art fågel bird stare starling turkos turkost blått praktdräkt svart linne black linen
Och hur var det med det där broderiet då? Jo jag har stygnat på! Det blir en stare i praktdräkt.


Broderiet är baserat på den här bilden som jag tog i London förra våren, fast jag vrider fågelns huvud en aning.

Veckans länktips:

+ Vickys instagramflöde. Älskar hennes berusande bilder med parasoll och husfasader i regnbågens alla färger, men kanske framför allt hennes magiska frukostar i fågelperspektiv och närbilder på glada hundnyllen. Instant välmående varje gång det dyker upp en bild!

+ Jag har ju släppt temat för Monthly Makers majutmaning, och det vore så himla roligt om några av er som gått och funderat på att vara med skulle ta chansen den här månaden!

16 Comments
 • Jess

  21 maj, 2016 at 13:22 Svara

  Staren är så himla, himla magiskt fin! Kommenterar så sällan nu men tycker verkligen om dessa inlägg och den här gången blev jag extra förtjust i kaninen i kaffe. Förundras ständigt över din kreativitet och skaparförmåga, så inspirerande!

  • Alicia Sivert

   24 maj, 2016 at 14:44 Svara

   Alltså även om du upplever att du kommenterar sällan så kan jag säga att jag lever lääääänge på dina ord! <3<3<3

 • Julia

  21 maj, 2016 at 08:36 Svara

  Alltså kaninen målad i kaffe! Helt superfin!

 • Wilda

  18 maj, 2016 at 13:20 Svara

  Så imponerad av fågeln! Magi!

 • Grahnslöjd

  17 maj, 2016 at 13:16 Svara

  Åh, vad fint broderi!! För att inte tala om kaninen, har aldrig hört talas om att man kan måla med kaffe, måste testa det nån gång:)

  • Alicia Sivert

   20 maj, 2016 at 08:49 Svara

   Jaa vad kul! Hojta om du visar upp resultatet! Och tack :D

 • Stina - Stinas tillvaro

  15 maj, 2016 at 20:36 Svara

  Alltså kaffekaninen <3 <3 <3

 • Lili

  15 maj, 2016 at 09:15 Svara

  Vad fint allting blir! Har inte tänkt på att man kan måla med kaffe, vad häftigt. :)

 • Mikaela

  15 maj, 2016 at 07:51 Svara

  Åh jaa balkongen var så fin!! Hela din lägenhet är fin! Staren ser ut att bli fantastisk också!

 • Helga

  15 maj, 2016 at 07:16 Svara

  Asså fågeln blir så himla fin!! Kaffe är typiskt bra färgämne (förutom oavsiktligen haha)

  • Alicia Sivert

   20 maj, 2016 at 08:48 Svara

   Hahaha det låter som att du talar ur erfarenhet ;) Och tack!!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.