den kreativa veckan 18/2017: guldvarp, lila blad och OS i sportmåleri

aliciasivert alicia sivert sivertsson skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv creativity art konst textilkonst textile broderi embroidery needlework hoop art hand handbroderi handbroderad broderad brosch bladbrosch broscher blad löv växter växtgäris monstera deliciosa oxalis triangularis triangeloxalis broderisax guld
Halloj och glad söndag! Hur står ni er i majsolen? Äntligen är det vår! Jag har firat genom att vara pangförkyld precis hela veckan och haft det ganska så urtråkigt. Men nu tittar vi på vad jag skapat istället!

aliciasivert alicia sivert sivertsson skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv creativity art konst måla målning akryl akrylmålning painting paint acrylic horse häst hästhoppning hoppning jumping olympic games os de olympiska spelen 1912 stockholm jean cariou mignon winner
På lördagen, innan jag blev sjuk, var jag på 30-årsfest med temat OS. Eftersom jag inte är någon sportperson hade jag utklädnadspanik hela veckan, men på lördagsmorgonen dök det upp en post på Facebook (som ett tecken) som berättade att 1912 till 1948 var även måleri, skulptur, musik, litteratur och arkitektur OS-grenar – så länge utövarna tolkade temat sport. En kunde alltså tävla i OS i sportmåleri, vilket blev min räddning!

aliciasivert alicia sivert sivertsson skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv creativity art konst måla målning akryl akrylmålning painting paint acrylic horse häst hästhoppning hoppning jumping olympic games os de olympiska spelen 1912 stockholm jean cariou mignon winner
Jag fick för mig att jag ”bara” skulle kludda lite på en målarduk som jag kunde ha med mig, så det skulle framgå att jag var sportmålare och inte vanlig målare. Men eftersom min hjärna inte riktigt funkar som den ska hade den två timmar senare såklart målat en hel scen av det vinnande ekipaget i individuell hoppning från just 1912, Jean Cariou och hästen Mignon.

aliciasivert alicia sivert sivertsson skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv creativity art konst måla målning akryl akrylmålning painting paint acrylic horse häst hästhoppning hoppning jumping olympic games os de olympiska spelen 1912 stockholm jean cariou mignon winner
Bilden är inte direkt liten heller: 40 x 50 cm, akryl på duk. Vi får se om jag fixar till de skeva frambenen (och allt annat) någon gång eller bara målar över allt. Det här är en sån bild jag lite skäms för att visa er för att jag vet hur mycket som är off i den. Men just därför tänker jag att det är extra viktigt att den får vara med. Det blir inte alltid bra!

aliciasivert alicia sivert sivertsson skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv creativity art konst pensel halsband brush painting necklace
För att det skulle framgå ännu lite tydligare vad jag var för en lånade jag en vit skjorta av Andreas, hängde en gammal pensel i en silverkedja om halsen och stod sen ändå mest och skämdes i ett hörn med målningen gömd därför att jag är så himla borttappad på stora fester alltså.

aliciasivert alicia sivert sivertsson skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv creativity art konst textilkonst textile väv väva vävning vävram weaving loom guld varp guldvarp varptråd warp golden
På söndagen for jag till Myrorna i Ropsten med den sensationella Lisa och fann en liten vävram för 35 kronor. Den har jag trätt med guldvarp inspirerad av en bild från Handarbetets Vänner, men sen kom jag inte längre.


Efter att ha skapat så många bladbroscher på sistone har jag börjat bli sugen på ett lite större broderiprojekt och plötsligt fick jag för mig att jag skulle sy Slug från Atmosphere på en kudde. Så jag gjorde en ivrig skiss som inte blev det minsta lik och då tröttnade jag på hela idén. #självdisciplin

aliciasivert alicia sivert sivertsson skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv creativity art konst textilkonst textile broderi embroidery needlework hoop art hand handbroderi handbroderad broderad brosch bladbrosch broscher blad löv växter växtgäris monstera deliciosa
Istället återgick jag till broscherna och resten av veckan har jag alltså legat på soffan och sträckkollat på The Mindy Project och Mandelmanns gård, sovit i solen, snorat, och klappat Tofslan på magen. Första färdigställda broschen vecka 18 är denna Monstera deliciosa #5. Sen gjorde jag Triangeloxalisen på översta bilden.

aliciasivert alicia sivert sivertsson skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv creativity art konst textilkonst textile broderi embroidery needlework hoop art hand handbroderi handbroderad broderad brosch bladbrosch broscher blad löv växter växtgäris calathea roseopicta dottie
Och sist en Calathea roseopicta ”Dottie” i blått och lila. Skönt att frångå det gröna färgtemat lite.

aliciasivert alicia sivert sivertsson skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv creativity art konst textilkonst textile broderi embroidery needlework hoop art hand handbroderi handbroderad broderad brosch bladbrosch broscher blad löv växter växtgäris calathea roseopicta dottie
Alla tre ligger uppe i shoppen nu!


Men sen fick jag ny inspiration ändå och började med ett lite större motiv trots allt! Kan ni gissa fågeln?

Vad jobbar ni med just nu?

Veckans länktips:
+ Wilda har släppt Monthly Makers majtema!
+ Och junitemat är upp till ER att bestämma! Rösta på en favorit-i-repris från de första två åren HÄR!

18 Comments
 • Wilda

  10 maj, 2017 at 15:36 Svara

  Alltså åh älskar dina formuleringar! "eftersom min hjärna inte riktigt funkar som den ska"!!! jag älskar din hjärna! Så bright och märklig och konstnärshjärna deluxe liksom. <3 och åh så himmelens vackra broscher. sen fattar jag ju inte alls vad du pratar om när du inte är nöjd eftersom det i mina ögon bara är helt enastående konst om och om igen!

  • Alicia Sivert

   13 maj, 2017 at 10:08 Svara

   Hahaha vad fin du är! Jag blir galen på den ibland när den borde fokusera på en sak men drar iväg åt ett annat håll men jag tror det blir rätt bra i slutänden i alla fall om den får göra vad den har lust till och får hjälp med resten :P Tack bästa du för dina evigt upplyftande ord! <3

 • Lindah

  9 maj, 2017 at 10:43 Svara

  Alltså åh, penselhalsbandet!! Blev inspirerad att göra ett eget nu! Så fint ju!!
  På fotot ser det nästan ut som om skjortan du har på dig är canvas, som om du själv var utklädd till en omålad canvas. :3

  • Alicia Sivert

   9 maj, 2017 at 11:16 Svara

   Haha det var ju en jättefin vidaretolkning :D Och vad kul att du blev inspirerad, jag tycker också det blev riktigt fint! Lite nördigt, men det går ju att leva med ;)

 • Linnéa Elisabeth

  7 maj, 2017 at 19:45 Svara

  Det faktum att när du "misslyckas" med måleriet gör du fortfarande grejer som är hundra gånger bättre än något jag nånsin gör! Du är så himla grym *hjärtögonemoji* och fågeln är ju självklart en rödhake. En av mina favoritfåglar! Den är ju så förbannat gullig, man blir lika glad varenda gång man får syn på en.

  • Alicia Sivert

   9 maj, 2017 at 08:30 Svara

   Äsch, det håller jag inte med om!! Men en ser väl bara vad en själv är dålig på och andra är bra på :P Vad kul att du också gillar rödhakar! En favorit här med <3

 • Jessica Andersdotter

  7 maj, 2017 at 13:08 Svara

  CALATHEAN!?!?!?!?!?!?!?!?!? :OOOOOOOOOOOO så fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin vill ha en. Bästa färgerna ju!!!!!!!!! Måste börja spara!!! Och kul med vävram! Jag har en ganska stor ju som jag inte använt på flera månader du kan få låna om du vill :D

  • Alicia Sivert

   9 maj, 2017 at 08:28 Svara

   Haha ja, den där blå!! <3
   Jamen det kanske jag vill nån gång!! Eller alltså tror främsta "problemet" med min är att den är rätt gles om en vill prova bildväv liksom? Men jag vet inte, kanske ska testa nåt enkelt motiv först!

 • Anni

  7 maj, 2017 at 12:04 Svara

  Rödhake!

 • Jenny

  7 maj, 2017 at 11:55 Svara

  Men jädrar vad du hinner med mycket?! Förkyld och allt. Tänkte förresten passa på att fråga, vad använder du för penna när du ritar upp broderier? Finns det någon särskild pang-produkt eller är det bara första bästa textilpenna? :)
  Krya på dig!

  • Alicia Sivert

   7 maj, 2017 at 12:12 Svara

   Ja det blev en konstruktiv vecka det här! Blir säkert ingenting gjort i nästa bara för det ;)

   Vad kul att du frågar! Jag använder en blå, vattenlöslig tuschpenna till ljusa tyger. Finns på tyg- och hobbyaffärer. Den jag har heter "Aqua Trickmarker EF" av märket Prym och kostade kanske 79 kronor på Ohlssons tyger. Den har jag använt i över ett år, så det är bra hållbarhet på den men jag har sett (men ännu inte provat) betydligt billigare varianter hos tex Slöd-Detaljer. Den funkar som en vanlig tuschpenna och ger ett tydligt skarpt märke som sen försvinner spårlöst när det blöts. Det finns också såna som försvinner i luften efter en viss tid men jag föredrar att tvätta bort märkena. Jag har dock ingen penna till mörka tyger så på bilden ovan har jag använt en vanlig skräddarkrita. Det blir mycket klumpigare markeringar som lätt tummas bort så då brukar jag få sy upp konturerna med tråd lite snabbt istället!

  • Jenny

   12 maj, 2017 at 16:28 Svara

   Tack för svar! Ska kika runt lite :) Är snart klar med korsstygnsbroderiet (som jag började med samt planerade göra klart till julen 2015, hehe) så nu tycker jag det är hög tid att sätta igång med mitt första helt fria broderi :D

  • Alicia Sivert

   13 maj, 2017 at 10:04 Svara

   Åååh vad kul! Ska bli SÅ spännande att se vad du gör när du får jobba fritt :D

 • Miri

  7 maj, 2017 at 06:17 Svara

  Du er bare så kreativ og trods forkølelse, kan du slet ikke lade være med at skabe, dejligt og inspirerende :)

  • Alicia Sivert

   7 maj, 2017 at 12:14 Svara

   Tack snälla! Det går ju an att vara förkyld när en kan brodera ;)

 • EvaP

  7 maj, 2017 at 06:13 Svara

  Åh…min tid känns just nu begränsad. Jag städar åt mina gamla föräldrar (jag är inte purung själv), jag far till min stuga och umgås med mina barnbarn (vi pysslar tillsammans) och där jag har min folkbokföringsadress finns inte mycket tid över. Dock har jag just nu köksbordet fullt med origamipapper och jag har precis investerat i fina pennor att kunna skriva snyggt med. Däremot har jag inte någon vävram men har tittat och funderat på att köpa. Du hade verkligen tur som ramlade över en vävram för de ynka tiorna! Grattis till dig för det! Nu ska jag kolla på länken du lade in till Handarbetets vänner. Så…just nu är det mycket origami – jag tänkte samla ihop hjärtan till en lång girland.

  • Alicia Sivert

   7 maj, 2017 at 12:17 Svara

   Åh, det låter tungt! Men också som att du har några riktigt fina höjdpunkter där med origamipappret och barnbarnen – så spännande med en girland! Hoppas arbetsbördan lättar lite under försommaren så du hinner dyka ner i något riktigt stort kreativt projekt också.

   Väldigt glad är jag för vävramen! Den är ganska liten men det är så roligt. Kommer få fullt med små mattor här känner jag! Vet att det också finns en stor variant, längst in bakom bråten på min farmors vind och det grämer mig att jag inte kommer åt den. Kanske får vi bygga oss varsin egen!

   Ha en härlig söndag, Eva!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.