den kreativa veckan 19/2017: tallerkensmækker och långa dagar

Hej! Bästa, bästa ni! Hoppas ni har en ljuvlig helg och att solen skiner på er också!

Jag har haft en väldigt härjig vecka och är så trött så jag knappt vet vad jag heter. Nästa vecka ska jag ha tre olika utställningar med mina elever på tre olika platser och de senaste dagarna har gått åt till färdigställande, urval, montering och planering av ~130 elevers alster, utöver ordinarie undervisning, planering, möten och allt annat som ska göras (slagborra och montera om lister på utställningsytan). Jag har kommit in till jobbet tidigare än jag brukar och stannat över senare, varit stressad inför varje lektion när jag ser hur mycket som är kvar att göra men eftersom eleverna är som jag jobbar de på bra med en deadline att förhålla sig till, och lektion för lektion har vi långsamt kommit närmare målet för att faktiskt vara redo och i rätt bra fas!

bladbrosch broderi brosch blad växtgäris brodera växter skapa skapande kreativitet hantverk textil textilkonst pin pins badge brosch broscher brooch brooches
Jag har även varit gräsänka vilket gjort att jag sovit dåligt och inte haft någon hjälp med matlagning och hushållsarbete och därför har det inte blivit mycket skapat under arbetsveckan. Men jag har sytt tvenne broscher! Beställningen kom ända från Danmark, på en bladbrosch med motiv av en ”tallerkensmækker” som efter en generad googling visade sig vara krasse.

bladbrosch broderi brosch blad växtgäris brodera växter skapa skapande kreativitet hantverk textil textilkonst pin pins badge brosch broscher brooch brooches
Det första bladet fick för tydlig ådring och blev nog mer ett fantasiblad (eller vet ni nån växt som ser ut sådär som jag kan låtsas att det föreställer?)…

bladbrosch broderi brosch blad växtgäris brodera växter skapa skapande kreativitet hantverk textil textilkonst pin pins badge brosch broscher brooch brooches
… så jag sydde ett nytt som blev bättre!

bladbrosch broderi brosch blad växtgäris brodera växter skapa skapande kreativitet hantverk textil textilkonst pin pins badge brosch broscher brooch brooches oxalis krasse monstera deliciosa
Nu flyttar det, oxalisen och min favvo-Monstera söderut. Så himla kul att mina broscher får möta våren utomlands!


Smyckade kuvertet lite.

Sen har jag inte hunnit mer utan mest trött-sträck-kollat på Enlightened (sjukt bra, rekommenderas varmt – huvudpersonen är asjobbig och jag älskar henne!) och dubblat mitt normala kaffeintag. Hur har ni haft det? Hinner ni skapa någonting?

Veckans länktips:
+ Bons intervju med Marianne Lindberg De Geer.
+ Nina Åkestams analys av en bikini-reklambild som på forskningsbasis förklarar problematiken med bildspråket, något jag själv tyckt är svårformulerat när det kommer till reklam för just bad- eller underkläder (som ju ”kräver” lättklädda modeller). Men obs, läs inte kommentarerna, där alla snubbar fått panik såklart.

4 Comments
  • Ewa med bloggen tygochgarn

    14 maj, 2017 at 17:07 Svara

    Tre utställningar på samma vecka! Beundransvärt att du får ihop det!

  • Wilda

    14 maj, 2017 at 15:00 Svara

    Så imponerad över ditt driv och otroligt glad att dina broscher sprids. De är ju för fina för att inte få pryda världen! <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.