den kreativa veckan 20-21/2017: pygmépuffar och primärfärger

Glad söndag allihop! Hur har ni det? Förra veckan presenterade jag mitt bidrag för Monthly Makers tygtema och därför blir det dubbla DKV idag!

Vecka 20 hade jag tre olika utställningar med mina elever och det blev exakt så intensivt som det låter. Drygt 400 föräldrar, släktingar och vänner mötte jag och pratade med under vernissagerna så all övrig aktivitet sattes lite på paus, men två tack-kort hann jag måla:

aliciasivert alicia sivertsson siver blåmes blue tit fågel bird måla skapa akvarell akvarellmåleri aquarelle water colour color watercolor watercolour billiga akvarellpapper kreativitet diy do it yourself tackkort tack kort
Det första till en kund som köpte en liten blåmes i lera från min webbshop!

aliciasivert alicia sivertsson siver krasse blomma växt blad växter måla skapa akvarell akvarellmåleri aquarelle water colour color watercolor watercolour gul lila komplementfärger komplementfärg färgblandning billiga akvarellpapper kreativitet diy do it yourself tackkort tack kort
Det andra till beställaren av krasse-bladbroschen som jag visade i DKV19. Den här oansenliga processbilden är intressant ur två avseenden och vi tar och tittar lite närmare på den:

Dels är den målad med bara tre färger, närmare bestämt cadmium yellow, alizarin crimson och preussian blue. Sekundärfärgerna (de gröna och lila nyanserna) är tillblandade med olika kombinationer av de första tre och jag har använt mig av de gula krasseblommornas komplementfärg (lila) för att framhäva dem. Bilden blir harmonisk just eftersom alla nyanser stammar ur samma tre primärfärger.

Det andra är att den är gjord på billigt skitpapper (200 g Canson Montval). När jag gått akvarellkursen i friluftsmåleri förra sommaren berättade jag att min främsta insikt var att jag behövde investera i dyrare papper och här syns tydligt varför. De flammiga lila partierna är inte skapade med flit, utan resultat av att färgen inte fäst i pappret. Det är som att försöka måla på en flottig yta och beror helt enkelt på att pappret är tunt och ojämnt limmat. Inte konstigt att jag upplevde att alla mina målningar blev dåliga under den period då jag använde det här pappret!

aliciasivert alicia sivertsson siver krasse blomma växt blad växter måla skapa akvarell akvarellmåleri aquarelle water colour color watercolor watercolour gul lila komplementfärger komplementfärg färgblandning billiga akvarellpapper kreativitet diy do it yourself tackkort tack kort
Nu gör det ju inte så mycket eftersom det var fråga om ett tackkort och inget avancerat beställningsjobb, och jag tycker den flammiga bakgrunden passar rätt bra, samt att jag kunde rädda detaljerna genom att gå på med tuschpenna i efterhand men det är en bra påminnelse om att inte snåla när det kommer till just akvarellpapper.

aliciasivert alicia sivertsson sivert skapa kreativitet diy do it yourself broderi embroidery needlework textile art textilkonst textil konst pygmépuff pygmy puff harry potter handarbete
Vecka 21 har jag haft avslutning med mina måndags-, tisdags- och onsdagsgrupper. Hur tokigt är det inte att jag redan jobbat en hel termin? Jag vill aldrig att detta ska ta slut alltså. Hur som helst så höll jag broderikurs för den äldsta gruppen och de fick brodera fantastiska vidunder för de är lika HP-nördiga som jag. Mitt eget vidunder blev ett litet ett – en pygmépuff!

aliciasivert alicia sivertsson sivert skapa kreativitet diy do it yourself broderi embroidery needlework textile art textilkonst textil konst handarbete hantverk sädesärla linne pied wagtail
Så har jag börjat på ett nytt broderi av en sädesärla på toppen av en nyponbuske. Men jag slarvade med förarbetet/skissen pga distraherad av the Handmaid’s tale (så spännande!!).

aliciasivert alicia sivertsson sivert skapa kreativitet diy do it yourself broderi embroidery needlework textile art textilkonst textil konst handarbete hantverk sädesärla linne pied wagtail
Jag har sprättat bort stygnen från ärlan igen för att göra om formen på hela fågeln, men i samma veva tappat det mesta av lusten för motivet.


Sist så har jag målat en grön husfasad under dignande blåregn, efter Beatrices världsfina Instagram-bild. Mer får ni se imorgon!

Hur har ni haft det? Vad skapar ni i försommarhettan?

12 Comments
 • Grahnslöjd

  28 maj, 2017 at 16:44 Svara

  Du verkar vara en hejare på att måla av hus!!!:)

  • Alicia Sivert

   29 maj, 2017 at 10:47 Svara

   Haha tack! Det måste vara morfars fel! Han är arkitekt och gav mig min akvarellåda. Helt klart förtrollad på någe vis ;)

 • Wilda

  28 maj, 2017 at 10:42 Svara

  Alltså åh vad fint och inspirerande! Och ja, vi måste prata om The Handmaids Tale! Har kollat alla avsnitt nu och måste bara ha meeeeer!

  • Alicia Sivert

   29 maj, 2017 at 10:46 Svara

   Men JAA! Brukar aldrig följa serier i realtid, utan titta på allt i ett streck i efterhand istället. Detta är så frustreeerandeeee!

 • Jessica

  28 maj, 2017 at 09:04 Svara

  MEN ÅHHHHHHHHHHHH sädesärlan ser ju FANTASTISK ut snälla få tillbaka lusten hahah <3

 • Linnéa

  28 maj, 2017 at 08:55 Svara

  Vad mycket skapande du har hunnit med! Det har inte blivit så mycket skapande för min del under maj månad. Det har varit för mycket med praktik och loggboksskrivande, så skapandet har prioriterats bort. Men det skall det bli ändring på i juni ;)

  • Alicia Sivert

   29 maj, 2017 at 10:45 Svara

   Jaa, maj är ju svår på det viset – alltid så mycket att göra! Hoppas du får en mer chill juni :)

 • Mikaela

  28 maj, 2017 at 07:12 Svara

  Alltså den sista akvarellen ser så magisk ut! Jag har byggt den där hyllan du såg på instagram men det är allt kreativt jag ägnat mig åt! MEN har fått sug för att måla igen, vilket gör mig glad! Ska bara finna tid att sätta mig ner med det snart!

  • Alicia Sivert

   29 maj, 2017 at 10:45 Svara

   ÅÅH vad glad jag blir! Hoppas du får lite tid snart!!

 • Tyg och otyg

  28 maj, 2017 at 06:08 Svara

  Du har hunnit med en hel del, trots intensiva veckor! Jag har sytt, dels två klänningar åt min brorsdotter som fyller år om några dagar och dels en jumpsuit åt mig själv. Den sistnämnda blev dock alldeles för stor och får mig att se ut som en statist i Macken. Tänkte försöka rädda den genom att sy in den lite, vi får se hur det går. Ha en bra ny vecka!

  • Alicia Sivert

   29 maj, 2017 at 10:44 Svara

   Ooh vad härligt! Jag är väldigt sysugen just nu faktiskt. Längtar efter lite extra tid för att göra några byxor och kjolar inför svett-säsongen. Vad synd med jumpsuiten men hoppas du visar hur det än går! Om inte annat för att det vore kul att se dig tolka Galenskaparna och After Shave ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.