den kreativa veckan 21/2016: strandglas och stjärnögonblick


Den kreativa veckan är en inläggsserie där jag delar med mig av processbilder från min skapande vardag, för att erbjuda en annan bild än det finputsade, färdiga resultatet och för att själv bli bättre på att se de små framstegen. Den här veckan har jag börjat sprätta bort märkningen på några gamla saksamlarpåsar som jag tänker göra om en liten aning och ge en ny chans i ett annat forum.


Jag har lagt ännu mer glans och färgskimmer på starens fjäderdräkt, givit honom en gren att vila på och signerat! Snart klart!


Tio strandglas från Gotlands kust har jag trätt på silverkedjor och de finns nu till försäljning på Hötorgsterrassen!


Och den här bilden har egentligen inte jag gjort, utan Tofslan har målat och Vifslan skrivit, men jag var ju tvungen att visa upp vilka talangfulla katter jag har! Ett födelsedagskort till Andreas pappa är det i alla fall.

Den här veckan har varit så tung. Jag har grälat jättemycket med mig själv och mina tillkortakommanden, ifrågasatt alla mina planer och mål med livet, gråtit framför Skatteverkets e-tjänst i ett första riktigt försök att registrera firma (efter två års ställtid), bråkat, försovit mig och börjat få ont i halsen.
När jag måste lägga mycket tid och energi på att begripa och genomföra administrativa uppgifter blir min kreativitet lidande, men istället för att prata om allt jag inte hunnit med tänkte jag inspireras av Wilda, som är den bästa jag vet på att hantera motgångar, och lista mina ”stjärnögonblick” från veckan. Små och stora glimtar av ljus som jag vill bära med mig och minnas:


+ En liten 1 kronas ampel i koppar.
+ Atmospheres Flicker på repeat (”one little flicker of light can erase the dark”).
+ Stödet från familj och vänner när jag ber om hjälp.


+ Vifslan som gosar ihjäl alla som kommer in genom dörren.
+ Prata höns med min svåger.
+ Doften av syrenbuske.
+ Koltrastungar i mammas trädgård.
+ Chokladkaka på glasverandan.


+ Tomattjuvssticklingen som bara växer och växer!
+ Likesstormen på koltrasttröjan. Tack ❤
+ Maraboumilkshake och sötpotatisfries.


+ Mamma gav mig ett par ljusblå trädgårdshandskar med små humlor på som är så fina att jag aldrig kommer våga använda dem.


+ OCH en frukostbricka med William Morris-motiv!
+ Louise sa att jag är hennes första riktiga favoritkonstnär. Den förvirrade överväldigande känslan!
+ Handlingskraften jag besitter när jag väl sätter mig ner och får saker gjorda. Bam!

Jag tror det är jätteviktigt att lära sig tänka såhär, att varje kväll pausa och fundera över höjdpunkterna från dagen. Bara det faktum att jag verkligen fick anstränga minnet för att komma upp med denna ganska blygsamma lista visar ju på att jag är alldeles för dålig på att stanna upp och ta in. Så det är dagens livsråd från den havererade coachen! Hur har ni det i majtumultet?

17 Comments
 • Jessica

  30 maj, 2016 at 18:16 Svara

  Åhh vad ledsen jag blir att du haft det så tungt. Jag hoppas det lättar upp snartsnart. <3 Jag har insett följderna av att jag inte blev intagen på folkis pga överkvalificerad (så upprörande fortfarande) och att jag inte vet vad jag ska göra i höst alls och allt är bara oklart. Men JAJA. Det löser sig väl.

  Jag är taggad på att skapa i alla fall och det är skönt. Och så fina ögonblick du skrivit om!!!

  • Alicia Sivert

   3 juni, 2016 at 08:55 Svara

   Usch, hösten ja! Den känns så avlägsen men stressar redan. Fy för att man alltid måste ligga hundra steg före! Jag håller tummarna så de blöder för dig och din reservplats!

 • Wilda

  30 maj, 2016 at 08:17 Svara

  Du är garanterat en av mina favoritkonstnärer också. Fy fasen vad bra du är. Och jag blev så rörd nu. Att både du och Mikaela kan ta till er min livsstrategi och göra den till er egen, hitta styrka där. Orden räcker inte. Tack <3 Så viktigt att kunna ta hjälp när livet kör ihop sig och jag tycker verkligen att jag har sett många sådana grejer från dig senaste tiden. Hang in there! Maj är verkligen galet. Jag känner mig helt slutkörd just nu, trots att jag ju inte ens har en sysselsättning på pappret. Men nu ser jag fram emot att som de österländska genierna skulle säga "stanna upp och vänta in min själ".

  • Alicia Sivert

   3 juni, 2016 at 08:54 Svara

   Åh men bästa du! <3 Haha, visst har jag blivit lite bättre på det? Det är verkligen intressant att analysera sin egen utveckling. Tack för allt stöttande, peppande och för inspirationen! Dina strategier ger mig otroligt mycket <3

 • Ethel

  30 maj, 2016 at 07:48 Svara

  Vilket bra tips! Vi försökte hemma med 3 bra saker per dag var, men bara det var motigt. Man tänker ju verkligen inte i de banorna, vad var bra? Det är enklare att fokusera på det dåliga. Jag får nog ta och försöka återuppliva x-bra-saker-som-hänt-idag hemma, det är ju väldigt trevligt att bli påmind om det :)

  En stor kram till dig och jag hoppas den här veckan inte blir lika tung! <3

  • Alicia Sivert

   3 juni, 2016 at 08:52 Svara

   Är det inte siffran som gör det svårt då kanske? Eller att en måste göra det varje dag? Jag ledsnar alltid på utmaningar jag tar mig an att göra varje dag, men en gång i veckan kan funka!
   Tack snälla <3<3<3

 • Louise Stigell

  29 maj, 2016 at 12:11 Svara

  Amen usch vad tungt det låter. =/ Gråtit framför Skatteverkets e-tjänst har jag också gjort flera gånger. Jag får en klump i halsen bara jag ser deras logga.
  Varför krånglar de så mycket med din firma? Låter ju helt galet. Säg till om jag kan hjälpa på något sätt. Har varit (och är ofta) i samma sits.

  Rekommenderar för övrigt alla att ha en favoritkonstnär, det känns jäkligt gött. ;) Tänk att få ha något hemma på väggen med din signatur inbroderad. <3

  • Alicia Sivert

   3 juni, 2016 at 08:51 Svara

   Haha, jag var nära att ringa och be dig om personlig coaching alltså, så tack <3<33 Det var mest att jag behövde någon som var lite lugnare än jag är och som gjort det förut som satt med när jag registrerade, då gick det bra! Så nu är min ansökan under handläggning faktiskt – till stor del inspirerad av dig och ditt entreprenörskap! Tack för det Louise!!
   Snart får din stare flyga hem till dig dessutom :'D

 • Nyster

  29 maj, 2016 at 10:08 Svara

  Fint skrivet. Jag blev lite rörd. Du hade hittat och fångat mycket vackert! Och inspirerande idé. Jag sitter själv och tragglar med en hemtenta till långt in på nätterna. I fönstret växer mina sticklingar mot höjden och jag vill bara ut i kolonilotten och gräva!

  • Alicia Sivert

   3 juni, 2016 at 08:47 Svara

   Tack snälla! Hoppas du blir klar med hemtentan omgående och får ge dig ut i spenaten istället!

 • Helga

  29 maj, 2016 at 09:26 Svara

  Jag livskrisar lite och funderar över vad jag vill göra med mitt liv men försöker komma ihåg att jag inte behöver bestämma mig för något innan jag varit mammaledig färdigt. Så det blir liksom ett års funderande eller så. En dag när jag hade ångest skrev jag upp några saker som var bra och tänkte att jag skulle göra det varje dag. Det höll… en dag haha. Men jag tror jag måste ha typ en lista som ligger framme eller nåt så jag blir påmind om det. Och sen kanske det sätter sig :) Hoppas allt löser sig med företagandet!

  • Alicia Sivert

   3 juni, 2016 at 08:46 Svara

   Fy vad jobbigt! Jag hoppas du kan slappna av i mammaledigheten lite och att det sen kommer till dig som en blixt vad du vill göra – eller i alla fall vad som är nästa steg. Vad jag vill bli när jag blir stor har jag ingen riktig aning om, men massor av saker jag vill göra på vägen!
   En lista som ligger framme hela tiden som en fyller på med positiva grejer låter ju hur bra som helst! Vilken fin och inspirerande idé :D Gör det gör det!!

 • tone

  29 maj, 2016 at 07:16 Svara

  Sjølv om du har hatt ei vanskeleg veke, verkar det som om du har hatt mange små lyspunkt likevel! Tenk å klare å skrive ei så lang liste med lyspunkt sjølv om veka i seg sjølv har verka mørk, det er jo kjempefint. :) Håpar neste veke blir betre for deg, og at lyspunkta blir endå fleire! <3

 • Mikaela

  29 maj, 2016 at 06:33 Svara

  Eller alltså, haha. Inte så att jag blev mer deppig av DITT inlägg men tänkte läsa hennes inlägg om när hennes planer inte blev som tänkt pga relaterar så mycket just nu :P Blev glad av dina stjärnögonblick med <3 Och påmind om att själv stanna upp och tänka på mina stjärnögonblick!

  • Alicia Sivert

   3 juni, 2016 at 08:43 Svara

   Men haha, jag förstod det! Och ja, det låter som en bra idé! SÅÅ tråkigt att du inte fick jobbet – fick du någon förklaring? :( Letar du annat istället och i så fall vadsomhelst eller ska det vara något relaterat till din utbildning? Jag ska hålla öronen öppna i vilket all!
   Och visst har tomaten blivit fin? Haha, jag som inte ens visste om det skulle funka! Ska bli kul att se om den bär frukt :)

 • Mikaela

  29 maj, 2016 at 06:31 Svara

  Wilda är verkligen en inspiration när det gäller att tackla motgångar! Klart du ska använda handskarna, sååå fina! Och shit vad roligt med tomatsticklingen, vad stor den blivit på bara några veckor!!! Jag har också haft det motigt den här veckan, fick inte museijobbet som jag nästan var säker på att jag skulle få, så hela min sommar står plötsligt vidöppen och utan inkomstkälla så jag har gråtit en del över stressen med det. Ska nog gå till Wildas blogg efter det här och läsa mig lite gladare och peppigare!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.