den kreativa veckan 21/2018: avslutningsblomster och tecknade Tofslor

aliciasivert alicia sivert sivertsson konst teckning teckningar skiss skisser rita katt katter katten tofslan illustration skapande
Hej i björnbärssnåren! Hur mår ni? Här börjar sommarlovskänslorna infinna sig fast det är en månad kvar till semester. Den här veckan har jag hängt och haft vernissage för två elevutställingar, varit på möte på Naturhistoriska Riksmuseet där jag ska få undervisa tolv kursdeltagare i teckning veckan innan midsommar (dröm!) och haft mina sista lektioner för terminen. Vardagen har stått på sin yttersta spets vilket är så intensivt och roligt, men nu följer ett lugnare tempo med möten, utvärderingar, planering och slutligen en veckas sommarkurs. Det känns så himla mysigt.

aliciasivert alicia sivert sivertsson konst teckning teckningar skiss skisser rita katt katter katten illustration skapande
På den egna skaparfronten har veckan gått i blyertspennans tecken. Jag har börjat skissa upp en ny beställning, men den får ni nog inte se mer av förrän jag är helt klar!

aliciasivert alicia sivert sivertsson konst teckning teckningar skiss skisser rita fasan fågel illustration skapande
Jag har gjort två snabba porträtt av Andreas uppstoppade fasan, Göte, men ledsnade ihop lite på fjäderdräktens alla detaljer.

aliciasivert alicia sivert sivertsson broderi the rolling stones exhibitionism brodera på tygkasse skapande
I april 2016 var jag i London och såg Rolling Stones-utställningen Exhibitionism. Tygkassen jag köpte i museishoppen har börjat blekna lite så för att ha något i händerna på bussen började jag fylla i bokstäverna med min kanske minst använda färg – illigt gröngul. Sen fortsatte jag med rosa.

aliciasivert alicia sivert sivertsson konst teckning teckningar skiss skisser rita katt katter katten tofslan illustration skapande
Och så har jag tecknat en hel handfull porträtt av Tofslan som här ligger strödda under en massa lyxiga snittblommor jag fått av mina elever på avslutningarna.


Så tacksam för livet just nu, och förväntansfull inför de lite lugnare veckorna som kommer. Jag är sugen på att teckna och måla, sy och påbörja något större broderi. Vilka projekt längtar du efter att sätta fingrarna i?

6 Comments
 • Malin

  27 maj, 2018 at 12:03 Svara

  Jag har en tanke om att jag vill brodera en bordsbön på bonad, "Glädjens herre, var en gäst" med bröd och fiskar, men jag behöver komma över att det jag får ner på papper som skiss inte ser alls ut som i huvudet… Annars ska jag sticka färdigt mina mamelucker (Mameluck 2.0) och förhoppningsvis nysta garn till en grön koftan Siri :) Längtar också till semestern!

  • Alicia Sivert

   30 maj, 2018 at 05:37 Svara

   Aah, tänker du korsstygn eller fritt broderi? Härligt med så mycket stickning!

  • Malin

   31 maj, 2018 at 13:19 Svara

   Jag tänker fritt broderi tror jag, med vackra fyllda snirkliga bokstäver. Hur jag ska göra bilden är jag mer osäker på, men fritt även där tänkte jag.

  • Alicia Sivert

   7 juni, 2018 at 06:12 Svara

   Jag förstår! Lycka till! :)

 • Helga

  27 maj, 2018 at 07:58 Svara

  Vad kul att du fått ett så bra jobb! 😊 jag var på kurs igår och färgade garn med syntetisk blå färg. Superkul! Garnerna blev helt amazing så är såklart sugen på att sticka av dem. Men först måste jag bli färdig med min amningstopp/tröja pga snart kommer bäbis och då blir det nog svårt att få tid till att sticka. Eller åtminstone till att kunna tänka ut konstruktion och sånt hehe.

  • Alicia Sivert

   30 maj, 2018 at 05:36 Svara

   Ja, här går det ingen nöd :)
   Ååh så fantastiskt! Det här vill jag se bild på!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.