den kreativa veckan 2/2016

Hallå! Vad glad och sporrad jag blev av era positiva reaktioner på nya blogginslaget den kreativa veckan! Ni har givit mig motivation att köra året ut, så här kommer del 2 av 52!

"Starman", David Bowie water colour portrait by Alicia Sivertsson, 2016. aquarelle, akvarell, water color, colour, porträtt, måla, målning, creativity, kreativitet, skapande, skapa, måla varje vecka, måla en sak i veckan, vattenfärg, artist, musiker, musician, homage
I början av veckan dog David Bowie och jag målade ett avskedsporträtt. Såhär såg det ut efter de första lagren, och slutresultatet har jag ju redan visat.

"Starman", David Bowie water colour portrait by Alicia Sivertsson, 2016. aquarelle, akvarell, water color, colour, porträtt, måla, målning, creativity, kreativitet, skapande, skapa, måla varje vecka, måla en sak i veckan, vattenfärg, artist, musiker, musician, homage
Vad ni inte fick se var att jag i ett svagt och ogenomtänkt ögonblick började måla prickar i bakgrunden och när jag väl insåg vad jag höll på med var det redan för sent för att blöta upp och torka bort dem. Nu såg det ut som att han satt på dass i nån gammal sekelskiftesvilla på västkusten och det gav mig panik, så jag klippte ut ansiktet och ämnar klistra det på något annat underlag. Men här ser ni i alla fall missödet i all sin eländighet!

startkit, startpaket, broderikit, allt du behöver för att börja brodera av alicia sivertsson, alicia sivert, refo, skapa, skapande, work in progress
Allra allra mest har jag ändå jobbat med mitt startkit i broderi, och vet ni – det blir så himla bra! Prototypen är klar, till och med instruktionerna(!) och jag är så jädra pepp på att diskutera och förbättra och börja producera! Vill skippa alla andra åtaganden och bara ägna mig åt detta resten av månaden.

startkit, startpaket, broderikit, allt du behöver för att börja brodera av alicia sivertsson, alicia sivert, refo, skapa, skapande, work in progress

startkit, startpaket, broderikit, allt du behöver för att börja brodera av alicia sivertsson, alicia sivert, refo, skapa, skapande, work in progress
Snart i en webbshop nära dig!

Bird embroidery (WIP) by Alicia Sivertsson, 2016. alicia sivert, aliciasivert, wren, gärdsmyg, skapa, skapande, kreativitet, creativity, create, broderi, brodera, needlework, hoopart, fågel, fritt broderi
I torsdags kväll skulle jag börja med mitt Monthly Makers-bidrag men hade en idé på ett broderimotiv jag bara ville rita upp på tyg först. Ni förstår ju hur det slutade: med ett antal timmars broderi.

Kan ni gissa fågeln? Det blir inte alls som jag tänkt men jag försöker acceptera att jag håller på med en väldigt långsam undermålning och att det tar betydligt längre tid än när en jobbar med pensel. Personlighet och uttryck kommer ju oftast fram i de allra sista lagren och detaljerna, så än finns det hopp för denna lilla knubbis!


Och så har jag tvingat mig själv att brodera ytterligare fem timmar på Lambgiftet. Jag hade först inte tänkt ha med det i inlägget för det syns så lite skillnad, men sen insåg jag att det är ju precis det som är poängen med den här serien!

Vad skapar ni just nu?

Den kreativa veckan är en inläggsserie med work in progress-bilder på vad jag skapar just för stunden. Målet är att denna blogg ska bli ännu mindre finputsat resultat och ännu mer grisig process. Att bjuda på de första tveksamma lagren eller skisserna, mikroskopiska framgångar och reflektioner kring prestationsångest och finhetsideal ser jag som en viktig del i att inspirera andra och utveckla sin egen kreativitet. Förra veckans inlägg hittar du HÄR!

26 Comments
 • Lili

  20 januari, 2016 at 20:54 Svara

  Vilken fin målning!

 • med nål och tråd

  18 januari, 2016 at 09:40 Svara

  Broderikitet!! Jag bara säger då det. Det kommer bli en succé, så himlarns fint.

 • Lund Johanna

  17 januari, 2016 at 19:25 Svara

  Haha, fantastiskt när man blir så tappad i skapandet att man inser när det är för sent vad man egentligen håller på med. Men jag tycker det blev bra med prickarna också :)

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2016 at 08:15 Svara

   BÄSTA känslan! Tills efteråt i alla fall ;) Det finns ofta ett skede just i måleriet då målningen är klar men JAG fortfarande inte är det. Där finns det farliga risker för mig att göra nåt drastiskt alltså.. Måste bli bättre på att stoppa mig själv innan jag börjar "leta" efter ställen att måla, hehe.

 • Jeanette

  17 januari, 2016 at 19:12 Svara

  sv: Men tack snälla du! :)

  Åh blev helt kär i den lilla fågeln. Så välgjort!

 • Ruth | HungryHeart.se

  17 januari, 2016 at 17:13 Svara

  Dina broderier är så himla häftiga och startkitet ser grymt fint ut! Så himla bra grej! Du har faktiskt ändrat helt hur jag ser på broderi. Jag hade en überanal textilslöjdslärare som smällde en på fingrarna (bildligt talat) om inte trådarna såg perfekta ut på baksidan och tog extremt effektivt bort all glädje förknippat med att brodera. Men broderi är ju fan mäktigt!

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2016 at 08:12 Svara

   ÅH detta måste vi prata mer om!! VARFÖR är alla textillärare fascistiska häxor? Textil är det bästa materialet och broderi min absoluta favoritkonstform men VARJE GÅNG jag pratar med folk om det eller håller kurs så är det flera som har rent traumatiska minnen från uppväxten. Jag hade faktiskt också en galen slöjdlärare i mellanstadiet, men en väldigt väldigt snäll i högstadiet så kanske var det hon som räddade mitt intresse. Jag måste skriva och tacka!

 • Anna

  17 januari, 2016 at 12:10 Svara

  Tycker så mycket om det här! Och startkitet, hallå, vilken panggrej.
  Själv gör jag det enda kreativa jag gör: skriver. På mitt examensprojekt som jag älskar varannan dag och hatar varannan. Tänker ofta på den där tavlan av dig där det dricks kaffe med prestationsångestdjävlarna, för såna små möten får jag till några gånger i veckan. Då är din blogg mitt bästa motgift. Puss!

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2016 at 08:11 Svara

   Åh, du ger mig gåshud med dina ord – även i sån här komprimerad bloggkommentarsform, så det glädjer mig att höra att du skriver! Tänker på dig och vårat gemensamma kaffe vid det målade porslinsbordet. Det vore fint att göra om en dag!

 • Sandra Leone

  17 januari, 2016 at 11:11 Svara

  Alltså du är så himla duktig och kul att få se lite work in progress. Tråkigt med prickarna men tur att du unde lösa det i alla fall.

 • Jess

  17 januari, 2016 at 11:03 Svara

  Oklart vad som hände med min kommentar, vet inte varför den fyllde i något blogger-konto :S

 • Jess

  17 januari, 2016 at 11:02 Svara

  Så pepp på broderikiten! Och återigen, dina akvareller är helt fantastiska, blir helt förundrad över hur duktig du är. Jag fick akvarellfärger i julklapp och har faktiskt gett det ett första försök den här veckan, såå svårt men samtidigt roligt. Annars funderar jag mest på månadens MM-tema, har en idé som jag nog vill göra men då måste jag införskaffa textilfärg så får se om det blir det eller något annat :)

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2016 at 08:06 Svara

   Men åh vad kul! Ska bli roligt att se vad du tar dig för med dem :) Och med MM! Jag jobbade intensivt på mitt bidrag igår och ämnar fortsätta idag. Så spännande tema!

 • Elin

  17 januari, 2016 at 10:39 Svara

  Kul med work in progress-bilder! Och jag känner igen mig i prickarna som inte går att torka bort. Jag brukar säga att "allt blir bättre med prickar" men sen upptäcker jag att det inte alls är så alla gånger och måste måla över – där har akrylen en fördel.

  • Alicia Sivert

   17 januari, 2016 at 10:44 Svara

   Haha ja! Jag vet inte vad jag tänkte… Saknar akrylens egenskaper i akvarellen, men det är väl också det som är charmen. Ska försöka komma över möjligheten att prova på gouache tänkte jag, för den lär väl förena det bästa av bägge tekniker?

 • Amanda

  17 januari, 2016 at 10:25 Svara

  Du är så himla duktig! Jag började med trollstavar i fredags, ska bara skaffa fram färg och måla dom :) annars har jag mest försökt komma på vad jag ska göra till Monthly Makers

  • Alicia Sivert

   17 januari, 2016 at 10:40 Svara

   Men ÅH vad roligt! Jag och lillebror gjorde trollstavar till en Halloween-HP-fest en gång. Bästa kvällen i mitt liv!
   Ja temat är klurigt men så himla roligt tycker jag! Jag började med mitt projekt igår :)

 • Jessica Andersdotter

  17 januari, 2016 at 09:58 Svara

  Alltså startkitet blir så bra??? SÅ HIMLA SNYGGT OCH BRA OCH ALLT. <3 Och fågeln har jag ingen aning om vad det är (kan ej fåglar ju) men den är MKT fin tycker jag!! GÖLLI.
  BRABRABRBABRABRABRBABRAB

  • Alicia Sivert

   17 januari, 2016 at 10:13 Svara

   JAG VET!!!! Jag blir rik på detta!
   Hehe då får du lära dig nåt när den är ~*klar*~, ska ha så mycket fågelskola på denna blogg tjoho!

 • Mikaela

  17 januari, 2016 at 09:31 Svara

  Och jag som tyckte att prickarna inte alls var sekelskift på västkusten utan mera discorymdrockcoolt :P Fågeln gissar jag är en gärdsmyg med den uppstickande stjärten? Inte helt hundra på färgteckningen utan att dubbelkolla men gärdsmygen har väl också ett vitt ögonbrynsstreck? Hur som helst så är den SÅ SÖT, ska bli kul att se hur den fortlöper! Jag har virkat och målat på krukor den här veckan, och så ska jag se till att göra mitt MM-bidrag idag!

  • Alicia Sivert

   17 januari, 2016 at 10:12 Svara

   Haha åh, vad olika det är! Nu ska han i alla fall få nåt lite mörkare, tänker jag :)
   Du är så GRYM! Såklart det är en gärdsmyg! Jag har insett att näbben är fel och sen behövs det massor av skiftningar och detaljer men vad kul att du kunde se det på siluetten :)
   Och alltså du har ju värsta konstruktiva veckan! Så kul att se, heja!!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.