den kreativa veckan 22/2016: citronträd och körsbärsblom

aliciasivert alicia sivertsson skapa skapande kreativitet creativity create akvarell aquarelle watercolour water color watercolour watercolor vattenfärg citron citronträd lemon tree
Den här veckan har jag målat ett litet snabbt citronträd i akvarell.

aliciasivert alicia sivertsson skapa skapande kreativitet creativity create återbruk havsglas strandglas halsband necklace sea glass silver remake redesign
Jag har fortsatt greja med mina strandglassmycken och gjort några dubbla hängen. Till salu i Refos pop-up-container på Hötorgsterrassen!


I torsdags var jag ledig och i ett ögonblick av övermod öppnade jag dörren till min tyggarderob som sorteringshatten glömde (denna bild symboliserar mitt liv så bra: alla förutsättningar finns, men ingen kan hitta dem i oredan). Jag vräkte ut alltsammans på golvet, rotade, slängde, sorterade och ledsnade sen ihop totalt när allt var som kaosigast. Jag har inte ens en efter-bild att visa för jag blev verkligen inte klar. Men har mikroskopiskt mer ordning på högarna och kunde förmå mig att slänga en del pyttestuvar som inte räcker till ett docklapptäcke ens.

aliciasivert alicia sivertsson skapa skapande kreativitet creativity create broderi
Sist men icke minst har jag broderat ett par spridda körsbärsblom!

Den här veckan har varit rätt uttömmande, men belastningsmässigt var den ett kulmen och nu dalar mina arbetsuppgifter hastigt vilket känns väldigt skönt. Samtidigt gjorde min familj en stor (materiell, men extremt emotionell) förlust i fredags som slog alla kugghjul ur maskineriet för oss. Vi får prata om det när jag samlat orden, just nu behöver jag bara en rejäl dos egentid, chips och choklad, jord under naglarna, korsstygn och hög musik på repeatNi kan väl berätta hur ni mår istället? Jag älskar att få ta del av era veckor i samband med att jag redovisar mina. ❤

15 Comments
 • Borgmästaren

  8 juni, 2016 at 10:15 Svara

  Sympatikram! Alltid bättre med lite motgångar i juni än i mörka november.

  Själv försöker jag avsluta diverse ufon inför sommaren. Sådana där som det inte är sjukt mycket kvar på. Samtidigt planerar jag större sommarbroderi som får följa med på semestern. Kanske en till patronus? Eller prova på att göra högt gräs? Något större får det bli i alla fall. Väldigt trist färdigställa ufon jfrt med att planera nya saker. Men vill inte ha så många lösa trådar (hehe) under sommaren. Brukar generellt vara en tid för nya idéer som man sedan vill utföra under hösten.

  • Alicia Sivert

   10 juni, 2016 at 09:32 Svara

   Sant, tack!

   Åh haha, detta känner jag igen! Upplevde exakt samma känsla när jag öppnade tyggarderoben ovan och insåg hur många nästan-färdiga alster det låg där och hur låg sannolikheten är att jag gör färdigt någon av dem. Måste jobba med den där självdisciplinen lite och tänka som du!

 • Ethel

  7 juni, 2016 at 14:26 Svara

  Styrkekram till dig!
  Känns ju dumt att babbla om andra saker, men samlade tankar när jag läste ditt inlägg:
  – jag älskar de bruna glashängena. Se får mig att tänka på frusen colaglass, varma bilar och barndom. En specifik mack vi alltid stannade på och jag alltid tog en gul frusen glass och min bror alltid frusen cola glass. De där man liksom fick trycka upp ur förpackningarna och äta.
  – så avis på din tyggarderob! Jag har mina tyger i en kista som även är vardagsrumsbord, två lådor under en serveringsvagn och i världens minsta golvstående bokhylla. Nu har det samlats en hög på strykbrädan också, jag har kanske en tredjedels yta att stryka på.
  Jag mår bra idag. Min sambo kom hem sent igår efter att ha varit borta i tre dagar. Vi är sällan ifrån varandra mer än en natt. Så vi tog en lång mysmorgon idag.
  Stor kram till dig Alicia, jag hoppas du mår bätte snart! ❤
  Ps, om det kommer 2 kommentarer från mig är det pga skrev först en från ipad men jag var osäker på om den kom fram.. Så skriver från mobilen nu.

  • Alicia Sivert

   10 juni, 2016 at 09:30 Svara

   Men alltså Ethel detta var världens bästa kommentar, jag blir så glad av hur du känner för glashängena – WOW vad fint <3
   Och haha för det där materialkaoset alltså… Jag hade tygerna i utdragslådor i en byrå förut och det var faktiskt bättre, lite mer överskådligt och lättare att hålla ordning, men för trångt och lådorna fastnade jämt. Aldrig är en riktigt nöjd!
   Och vad fint att ni heller aldrig sover utan varandra! Jag är totalt förlorad utan Andreas och tvärt om. AVSKYR när nån av oss är borta och går bara runt i cirklar och väntar på att tiden ska gå. Så fint att ni fått återförenas nu! <3

 • Vicky

  6 juni, 2016 at 01:31 Svara

  kram, värme och all pepp till dig. fina fina alicia! själv går jag runt i det mittemellan som är efter examen och innan jobb. lite som sommarlov mest. och det känns fint men lite rastlöst ibland med. nåväl, får passa på att njuta medan jag har chansen.

  • Alicia Sivert

   10 juni, 2016 at 09:28 Svara

   Haha, jag älskar att ha såna tider att se fram emot men trivs inte alls särskilt bra när de väl kommer :P Men du lär väl kunna sysselsätta dig ändå kan jag tro! ;)

 • tone

  5 juni, 2016 at 19:51 Svara

  https://www.youtube.com/watch?v=kKRhx5R2N6w Må forresten berre dele denne linken med deg, synst den var så fin! :)

 • tone

  5 juni, 2016 at 19:49 Svara

  Stor klem til deg! Håpar ting ordnar seg. <3 Sjokolade, chips og eigentid høyrest ut som ein veldig god plan, kos deg med det! Det var forresten veldig fint å sjå tøygarderoben din – min ser ut akkurat likedan! Har funne ut at det er komplett umulig å halde orden i stoff og sytilbehør, det går berre ikkje. Men det er veldig befriande å kunne ta ein skikkeleg opprydding i blandt. :) Har litt problem med kreativiteten for tida, men har klart å teikne eit par teikningar og sy ein kjole denne veka, så må seie meg nøgd med det. :)

  • Alicia Sivert

   10 juni, 2016 at 09:27 Svara

   Åh vad skönt att höra att nån är likadan, tycker alla verkar så uppstyrda jämt, haha! Jag kan sortera och ordna så himla fint men på en vecka är det kaos igen. Livet </3
   Men det låter som en rätt konstruktiv vecka ändå!! Hoppas inspirationen trillar ner i huvudet på dig under denna ;)

 • Ida Larsson

  5 juni, 2016 at 12:49 Svara

  Kram på dig! Låter som bra återhämtningside😃 Jag tragglar på med jobb och inser att det är över två månader till semestern! Har planterat lite på landet i helgen, stickat ngr varv och legat i skuggan och kollat på björkarna som vajar i vinden. ☀️❤️

  • Alicia Sivert

   10 juni, 2016 at 09:25 Svara

   Åh det låter som en fin helg! Hoppas de två månaderna går med vindens hastighet!!

 • Mikaela

  5 juni, 2016 at 09:07 Svara

  KRAAAM <3 <3 <3 Hoppas allt löser sig snarast och till dess tycker jag att chips och choklad låter som ett utmärkt botemedel! <3 Min vecka har nog innehållit prick noll kreativitet, mest för att jag knappt varit hemma utan maxat vädret med picknickar och uteserveringar, men det var fint ändå. Idag ska jag få måla på Emanuels gitarr så det blir något skapande gjort i alla fall!

  • Alicia Sivert

   10 juni, 2016 at 09:25 Svara

   Åh men det låter också helt fantastiskt och SÅ KUL att måla på gitarr! Det vill jag se sen!

 • Ruth | HungryHeart.se

  5 juni, 2016 at 07:16 Svara

  Skickar en hel hoper med kramar till dig. <3<3<3
  Hoppas det ordnar sig på något sätt; att liksom körsbärsblommen försvunnit så kommer den till liv igen genom ditt broderi…

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.