den kreativa veckan 23/2017: typsättning, bokbinderi och akvarell i det fria

Hej hopp och glad junisöndag! Jag har haft en så fin vecka och det känns som att jag hunnit med en månads jobb på bara några dagar. För en gångs skull har inte tiden skenat utan verkligen givit mig allt jag vill ha. Kanske på bekostnad av lite sömn då, men det har det varit värt!

aliciasivert alicia sivertsson alicia sivert skapa skapande kreativitet konst måleri måla målning målningar paint painting akvarell akvareller husakvarell hus house vattenfärg water colour water color falurödfärg faluröd färg villa sommar friluftsmåleri friluft måla utomhus beställa beställning present
På nationaldagen for vi ut till mina föräldrar i Törnrosdalen och jag målade av mitt barndomshus. Bakom den där balkongen låg mitt första egna rum, som jag fick flytta in i på sexårsdagen.

aliciasivert alicia sivertsson alicia sivert skapa skapande kreativitet sy om kläder
I ett skov av överenergi och rensningslust drog jag ut innehållet i en av mina garderober, sorterade ut allt som behövde lagas eller sys om och drog sen igenom alltihop på symaskinen i ett svep. Två uppsydda kjolar, en lagad klänning och två totalt omgjorda plagg senare kunde jag stänga garderobsdörren med en himla skön känsla. Nu ser jag fram emot att ta mig an skåp 2.

aliciasivert alicia sivertsson alicia sivert skapa skapande kreativitet konst broderi brodera harry potter pygmépuff schattérsöm plattsöm sybåge fritt broderi embroidery free hand needlework hoop
Jag har fyllt i pälsen på pymépuffen jag broderade med mina elever härom veckan. Mest för att ha något väldigt enkelt i händerna när vi tittar om Twin Peaks, men också för att den var lite för söt för att inte göras färdigt. Jag har som plan att sy ihop alla mina demoalster som blir till när jag håller broderikurs till ett litet lapptäcke av märkliga djur.

Så himla pepp på att hålla broderikurs nu förresten, men det känns lite sent efter midsommar när alla åker på semester? Jag vet inte, ska se över möjligheterna. Skulle ni vilja gå i så fall?

aliciasivert alicia sivertsson alicia sivert skapa skapande kreativitet konst grafik grafikverket godsmagasinet ww uttersberg typsättning typ typer trycka tryckeri tryckpress hantverk
Så har jag varit på två dagars fortbildningskurs i grafik och bokbinderi! Jag har lärt mig typsättning, skurit linoleum, provat alla möjliga typer av tryckpressar och bundit tre olika bokformat under ledning av Lina Nordenström på Grafikverkstan Godsmagasinet i Uttersberg.

aliciasivert alicia sivertsson alicia sivert skapa skapande kreativitet konst grafik grafikverket godsmagasinet ww uttersberg typsättning typ typer trycka tryckeri tryckpress hantverk linoleum linoleumtryck print tryck trycka binda böcker handbundna böcker bok bokbinderi
Sen dess har jag letat falsben på Tradera och nästan åkt för att köpa bokbindarlim. Blev helt frälst alltså! Ska visa och berätta om allt när jag fått ordning på bilderna, men här är en sneak peek på min linoleumplatta och några böcker jag tryckt och bundit!

Hur har ni haft det och vilka projekt har ni på gång?

Veckans länktips:
+ Beatrice har släppt månadens Monthly Makers-tema och det är en favorit i repris!
+ Emilia är månadens medlem på Influencers of Sweden och har svarat så fint på intervjufrågorna. Här kan ni även läsa intervjun med mig från när jag blev utnämnd, i september förra hösten!

10 Comments
 • Jessica Andersdotter

  14 juni, 2017 at 08:05 Svara

  WOOOOOOOOW med grafikkursen?????????? (skrev gravidkursen först wtf) Häftigt!!!!!!!!! Och fy vad duktigt att sy om kläder. Önskar innerligt att jag inte var fiende med symaskinen, men samtidigt känns det så tråååkigt att försöka bli vänner igen hahehehaee

  • Alicia Sivert

   16 juni, 2017 at 11:50 Svara

   Köp en ny symaskin! Fan det värsta som finns att försöka sy på en som trådtrasslar och bråkar. Min Easy Jeans har gått som på räls i tre år nu utan minsta bråk!

 • Eva

  11 juni, 2017 at 20:22 Svara

  Jag snodde din idé och för min egen skulle påminna mig om att jag faktiskt gör saker. Nu har jag en "Kreativa veckor" som kategori i min blogg. Tack för det, Alica!

  • Alicia Sivert

   16 juni, 2017 at 11:49 Svara

   Vad roligt, jag rekommenderar det å det varmaste! Bra både för att kartlägga och börja värdera alla småprojekt + kul och motiverande sätt att faktiskt komma igång och göra grejer!

 • Emilia

  11 juni, 2017 at 16:08 Svara

  Jag hade verkligen velat gå på broderikurs med dig! Inte fören i augusti dock ;) Men om du bestämmer dig för att hålla i en vore det fint och kul så klart :D Vill verkligen börja utvecklas lite mer i skapandet. Gå på kurs och pröva nya saker. Känns ju som man aldrig har tid eller råd men just under sommarledigheten ska man väl unna sig liksom!

  • Alicia Sivert

   11 juni, 2017 at 18:42 Svara

   Åh vad roligt!! Det tycker jag verkligen en ska (och annars också – bästa investeringen i sig själv ju!). Jag ska kolla på augusti!

 • Wilda

  11 juni, 2017 at 11:12 Svara

  Men wow vad skönt att få sånt gjort. Jag har en sån låda som jag verkligen borde ta tag i nu, men då behöver jag låna en symaskin så det lär väl dra ut på tiden lite till ;) Och åh håller helt med om Emilias intervju. Så stolt över att ha henne med i MM! :D

  • Alicia Sivert

   11 juni, 2017 at 18:40 Svara

   JAA! Detta var den enklare garderoben som redan var någorlunda välsorterad, blir värre när jag fortsätter – men en får väl ta ett hyllplan i taget! Otroligt tillfredsställande i alla fall :)
   Jaaamen eller hur!! <3

 • Helga

  11 juni, 2017 at 07:43 Svara

  Hoppas du vill visa de omgjorda kläderna! Lapptäckesdjuren låter megaskoj 🙌 allt med rutor brukar bli najs!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.