den kreativa veckan 26-27/2016: pauserna mellan livsdramatikens scener

HEJ! Rätt ofta känner jag att jag behöver semester efter att jag varit på semester. För en vecka sen kom jag hem från Italien, och har därefter behövt och tagit en liten paus, men nu kör vi igen!


I Italien skapade jag prick ingenting mer än akvarellen ovan, som inte är klar och som mest gjordes för att prova känslan av de nya papperna, men den här hemmaveckan har jag tagit revansch på livet och gjort allt annat en kan behöva hinna göra, som att: klappa katter, tvätta mattor och gardiner, åka till Ikea, montera Ikeahylla, nypa tomattjuvar, baka kaka, springa på loppis, titta på förlängda versionen av Sagan om Ringen-filmerna, prova nya glasstället, plantera om pelargonsticklingarna, läsa Harry Potter #4 på balkongen, titta på humlor, fika i Rosendals trädgård, läsa på om magnesiumbrist hos tomatplantor, fylla innergården med vänner och grilla, köpa tyg och krukväxter, spela pokémon och äta pannkakor.


Och så har jag broderat en bulldogg på Andreas skjorta.


Virkat vidare på en stor mormorsruta jag påbörjade för tre år sen och som var tänkt att bli en kudde men som bara blev en garderobsvärmare. Jag kom inte längre än ett par varv innan det grå garnet tog slut så nu är den tillbaka i sin låda.


Istället högg jag in på ett annat mormorsruteprojekt, eller farmorsruta kanske jag ska säga för garnet kommer från farmors förråd och trots att jag inte tycker färgkombinationen blev särskilt bra (nystanen är fina bredvid varandra, men när de virkas ser det tråkigt ut – hur kan det bli så?) är det liksom svårt att sluta när en väl börjat. Börja gjorde jag förresten redan i höstas någon gång och nu tog jag upp nålen igen och bara körde för att inte bita på naglarna under alla timmar orchslagsmål jag suttit igenom. 38 rutor har jag virkat trots att jag inte gillar färgskalan. Hjärnan alltså, hur funkar den?


För några veckor sen visade jag hur jag höll på att sprätta bort märkningen från ett par av mina broderade saksamlarpåsar. Den här veckan har jag även sprättat upp en bit av sidsömmen, satt in en Refo-lapp istället och sytt ihop dem på nytt. Snart ska 12 påsar få prova på butikslivet på Hötorgsterrassen istället för att ligga i en resväska och vänta på nästa julmarknad!


En annan supermegabautakul grej som hänt i veckan är att Täcklebo Broderiakademis medlemstidning har kommit och gissa vem som har fem sidor i den!? Jag berättade i Den kreativa veckan #13 att jag skrev på en beställd artikel med titeln Bloggvärlden är min syjunta och min konstnärsklubb och nu finns den alltså att läsa! För er som inte är medlemmar ska jag lägga upp texten även på bloggen inom kort – för den handlar inte bara om mig utan om er också, så det är väl bäst ni får se vad jag ljugit ihop så småningom!

Nu ska jag läsa ikapp bloggar och svara på kommentarer, dricka kaffe tills det rinner ut genom näsborrarna och dammsuga kattsand. Vad är era söndagsplaner?

Veckans länktips:
+ Jessica släpper julis Monthly Makers tema NU! Kolla kolla kolla!

Kuriosa:
Inläggstiteln refererar till ett collage jag gjorde för tre och ett halvt år sen och passar ju för att beskriva semestersemestern.

23 Comments
 • Lili

  16 juli, 2016 at 09:30 Svara

  Det låter som en riktigt härlig vecka/veckor och gud vad kul att vara med i tidningen. Grattis! :)

 • lopplisa

  12 juli, 2016 at 13:18 Svara

  Vad himla kul!! Ser fram emot att läsa :) så tack för att du tänker lägga upp texten på bloggen! Så mycket fint du visar och när det gäller mormorsrutorna undrar jag om det inte går att brodera på dem med någon avvikande färg??

  • Alicia Sivert

   18 juli, 2016 at 14:24 Svara

   Tack! :D Ja det är faktiskt en idé! Jag ska fundera på saken – just nu är det mest skönt att ha något i händerna, men det vore ju kul om det blev en fin produkt också :)

 • Wilda

  11 juli, 2016 at 10:03 Svara

  Du skriver så jäkla bra, människa! Blir helt förtrollad av dina texter, så roligt att läsa. Och hjälp så mycket fint du håller på med. Haha ja hjärnan är märklig. Nu påminde du mig om att jag borde fortsätta på min matta av pompoms som jag släppte helt när våren kom. Min söndag gick ut på att packa, städa och åka från stuga… eller nej först rymde Asla så vi fick vänta i tre timmar med all packning i bilen. Knaskatt!

  • Alicia Sivert

   11 juli, 2016 at 12:24 Svara

   Men åh vad glad jag blir, tusen tusen tack Wilda!!
   Alltså buuusdjuret! Det är rätt skönt att Vifslan har ett helt trapphus mellan sig och den totala friheten för annars hade hon nog gjort det krångligt för oss att komma iväg ibland alltså… Nu tycker hon det är kul nog att rejsa upp och nerför trappan till vinden några varv ;)

 • denise

  11 juli, 2016 at 09:36 Svara

  superskönt med fler som behöver semester efter semestern för jisses vad jag kan relatera där! och det ska bli superspännande att få läsa vad du ljugit ihop, hela artikeln ser ju fantastiskt fin ut!
  och såklart, den lilla bulldoggen smälter ju mitt hjärta <3

  • Alicia Sivert

   11 juli, 2016 at 12:22 Svara

   Haha ja! Jag blir så trött av att åka hemifrån!!! Och tack <333

 • Helga

  11 juli, 2016 at 08:51 Svara

  Typiskt mormorsruteprojekt :P Jag känner dock att jag kanske fortsatte mormorsvirka lite väl tidigt efter att jag gjort den gigantiska filten för på typ 5 veckor har jag gjort 2 rutor.. :S Mina är visserligen 12 varv stora men ändå :P För övrigt vill jag äta på King Scoopa bara pga det töntiga namnet :D

  • Alicia Sivert

   11 juli, 2016 at 12:21 Svara

   Haha ja för mig har det gått några år sen filtprojektet så jag börjar känna suget igen! Men aktar mig för att göra stora saker i en för smal design alltså, aldrig mer prick likadana rutor till en hel filt!

   Framför allt ska du äta där för att det är såååååå gott att jadör!!!!

 • Grahnslöjd

  11 juli, 2016 at 08:49 Svara

  Åh, det ska bli så kul att läsa texten från tidningen sen:) Kul med lite virkning, kan vara ganska rogivande att sitta och virka mormorsrutor, lite som meditation:) Akvarellen ser jättefin ut för att inte tala om hundbroderiet:)

 • Tyg och otyg

  10 juli, 2016 at 19:14 Svara

  Hej! Mina söndagsplaner var typ att vila upp mig efter en helg på Peace & Love och baka bröd, och det har jag gjort. Sedan fick jag feeling och bjöd in en kompis på middag, så då fick jag lov att snabbstäda lite också.
  Apropå färgerna, så gissar jag att nyanserna är för lika så att det inte blir någon riktig kontrast och därför blir lite blaha blaha. Ett bra trick som jag lärt mig när man ska kombinera färger till mönsterstickning, är att lägga färgerna/nystanen tillsammans, fota med mobilen och sedan göra om bilden till svartvit. Om nyanserna avviker synligt trots gråskalan, så har de tillräcklig kontrast för att mönstret ska framträda tydligt. Testa med dina rutor och kolla om det stämmer!

  • Alicia Sivert

   11 juli, 2016 at 12:15 Svara

   Haha, det låter ju fantastiskt! Vilket flyt :)

   ÅH vilket bra tips! Det har jag aldrig hört förr och ska verkligen ta till mig! Har upplevt samma problem med korsstygnsbroderier så detta ska jag prova bums!

  • Tyg och otyg

   11 juli, 2016 at 20:06 Svara

   Det lär ju vara tillämpligt på broderier också. Lycka till!

 • Mikaela

  10 juli, 2016 at 18:03 Svara

  HEJ!!! Vad mycket jag hade att säga om det här inlägget att jag vet inte vart jag ska börja. Blev superglad av att läsa inlägget hur som helst! Heja med tidningen, ser verkligen fram emot att läsa! Bulldoggen var hur fin som helst, broderi på kläder är så jäkla fint! Akvarellen på fjällkor <3 Nu är det ju inte så mycket söndag kvar så mina planer nu är mest att se på EM-finalen och läsa ikapp bloggar efter att ha levt i skärgårdsidyll hela helgen!

  • Alicia Sivert

   11 juli, 2016 at 12:13 Svara

   Åh men vad glad JAG blev av denna kommentar!!! Tack snälla Mikaela <3<3<3 Skärgårdsidyllen vill jag höra allt om!

 • Anki

  10 juli, 2016 at 17:40 Svara

  Haha med de virkade rutorna :) Jag tycker däremot att färgerna är snygga ihop! När du har många ihop kommer de bli väldigt snyggt tror jag! Vad ska det bli av alla rutor? Har du någon plan? :)

  Häftigt med artikeln i tidningen också :) Grattis till att få vara med där!

  • Alicia Sivert

   11 juli, 2016 at 12:12 Svara

   Tack! Det ser lite bättre ut på bild än live, men jag hoppas du har rätt :) Jag är dålig på att beräkna så vad det blir får bero på hur många rutor garnet räcker till! Kanske en liten bebisfilt i alla fall :)

   Tack :D

 • Jessica

  10 juli, 2016 at 15:09 Svara

  Åh men skönt med lite virkning! Har varit sugen på att sätta igång med något igen, men jag vet inte vad!! Något där en inte behöver räkna för mycket hehe

  • Alicia Sivert

   11 juli, 2016 at 12:10 Svara

   Då är mormorsrutor rätt bra alltså! Jag skulle vilja ha zpagettigarn och virka stora frukter!!

 • Christin

  10 juli, 2016 at 11:39 Svara

  Magnesiumbrist hos tomatplantor!?

  Annars vill jag också säga att jag känner igen det där med semester efter semestern.

  Andra grejen (och viktigast) är: grattis till det fina uppslaget!! Ser sjukt fint ut, skall bli kul att läsa!

  • Alicia Sivert

   11 juli, 2016 at 12:10 Svara

   Ja, det är tydligen rätt vanligt och nästan omöjligt att undvika helt! Jag har köpt epsomsalt till min som jag ska spraya de gulnande bladen med – får återkomma om effekten!

   Åh tack! Vad kul att du tycker det :D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.