den kreativa veckan 26/2017: surrad spaljé, bokbinderi och rabarbermush

aliciasivert alicia sivert sivertsson måla målning akvarell aquarelle watercolor watercolour vattenfärg painting mårbacka mårbackapelargon pelargon
Hej och glad söndag kära ni! Den här veckan har jag övat på att vara ledig, men också hunnit med en massa sånt där som en aldrig gör annars. Skriva dokumentation, tvätta mattor och gardiner, rensa lådor och sånt. Och måla pelargoner i vas!

aliciasivert alicia sivert sivertsson arbetsbord verktyg material
Att skriva en att-göra-lista var typ det bästa jag kunde hitta på för att samla min energi och mina spretiga tankar. Jag har redan börjat bocka av de kreativa projekten på listan:

aliciasivert alicia sivert sivertsson trädgård balkongodling odla på balkong spaljé klätterväxt klätterväxter märgärt karina korssurrning korssurrningar surra
Jag har byggt en spaljé åt mina märgärtsplantor, av två bambupinnar, fem grillpinnar och en stump bomullssnöre. Eftersom jag är scout är den gjord med fackmannamässiga korssurrningar som håller för både tävlingsinspektion och tre vuxna mäns vikt, typ.

aliciasivert alicia sivert sivertsson trädgård balkongodling odla på balkong spaljé klätterväxt klätterväxter krasse trefot
Sen snorde jag ihop en enklare variant till krassen också. Blev inga trefotssurrningar dock *skäms*.

aliciasivert alicia sivert sivertsson måla målning akvarell aquarelle watercolor watercolour vattenfärg painting diy förvaring transportskydd case roll fodral penselfodral penselförvaring
Jag har gjort en penselförvaring. Hur och av vad kommer jag visa i nästa vecka för det blev så bra att jag skrev ihop en guide åt er! Sen gjorde jag en till som jag gav bort.

aliciasivert alicia sivert sivertsson bokbinderi binda bok anteckningsbok målarbok skissbok akvarellpapper diy måla målning akvarell aquarelle watercolor watercolour vattenfärg painting
Jag har ju visat er första kursdagen på Grafikverkstan Godsmagasinet som vi ägnade åt typsättning och tryck. Dag 2 fick vi lära oss grunderna inom bokbinderi (kommer snart berätta mer) och jag blev inspirerad att binda en anteckningsbok av akvarellpapper i lite sämre kvalitet, som jag kan göra snabba skisser i liksom. Och det gjorde jag i tisdags!

aliciasivert alicia sivert sivertsson broderi stjälkstygn initialer signatur
Jag har broderat mina initialer i stjälkstygn på resterna av en gammal linnekjol jag kasserat.

aliciasivert alicia sivert sivertsson koka sylt marmelad sirap rabarber
Kokat rabarbersirap efter Jennys recept och även sparat det avsilade ”mushet” till våfflorna.

aliciasivert alicia sivert sivertsson måla målning akvarell aquarelle watercolor watercolour vattenfärg painting kvarn oljekvarn kvarnen oljekvarnen waldemarsudde prins eugens friluftsmåleri
Samt varit på akvarellutflykt med Cecilia och Kim och målat av oljekvarnen på Waldemarsudde!

Den kreativa veckan är en inläggsserie där jag delar med mig av veckans konstnärliga projekt. Mitt syfte är dels att vara generös med processbilder, visa upp även sånt som jag inte är nöjd med, reflektera kring skapande i allmänhet, kartlägga mitt eget arbete samt inspirera till en skapande vardag. Förutom bloggen kan ni följa mig på Instagram och Facebook!

Vad jobbar ni på eller drömmer om att sätta igång med för projekt?

11 Comments
 • Jessica Andersdotter

  22 juli, 2017 at 12:29 Svara

  Åhh hahaha fattar inte att du orkat lära dig att surra ordentligt??? Vi failade ALLTID och jag minns ingenting!!!

  • Alicia Sivert

   23 juli, 2017 at 16:56 Svara

   WHAT!? Jag är expert!!!! Ingen vits att göra om det inte görs ordentligt ju – du får komma på scoutbootcamp med mig!

 • Wilda

  5 juli, 2017 at 11:06 Svara

  Åh vilket härligt inlägg sprängfullt med inspo! Alltså märgärten som jag satte efter frö från dig klarade inte riktigt hettan på min balkong :( Så fin spaljé du gjort till dina! Jag blir pånyttfödd i kreativitet av att vara här hos Sandra just nu, och kanske landar jag mer i vad som faktiskt är viktigt. Som boken. Så jag skriver på den. Och det räcker och blir över med det.

  • Alicia Sivert

   7 juli, 2017 at 08:44 Svara

   Haha den verkar kinkig den där ärten! Min tvärdog när den var 30 cm hög förra sommaren, får se hur det går i år. Men spaljén blev fin :)
   Vad fantastisk din resa låter och så härligt att få vandra mellan sjöarna och prata om stor och liten konst! Tycker det låter sååå klokt att sväva runt lite bland alla uttryck och sen hitta tillbaka till boken. Kommer bli så bra, Wilda, lycka till och heja!!

 • Linnéa

  2 juli, 2017 at 19:41 Svara

  Vad vacker akvarellen av pelargonen är! Har du någon bra guide med hur man brodera stjälkstygn? Har försökt några gånger men får verkligen inte till det :(

  • Alicia Sivert

   7 juli, 2017 at 08:42 Svara

   Ååh, det har jag inte :/ Meeen tänker att det viktiga är att alltid lägga stygnen åt samma håll och att göra väldigt korta stygn i kurvorna!

  • Linnéa

   10 juli, 2017 at 13:17 Svara

   Tack för tipset, skall se om det går bättre nu istället :)

 • Grahnslöjd

  2 juli, 2017 at 17:19 Svara

  Ser fram emot att läsa mer från akvarellutflykten!!:)

 • Jenny

  2 juli, 2017 at 16:00 Svara

  Rabarbermush kan vara det bäst beskrivande ordet jag någonsin hört. Lite skämskudde på detta men jag har aldrig tänkt på att spara det?! Har silat av sirapen och slängt mushen i komposten. Helt onödigt ju!
  Vad kul förresten att du vänt om och snöat in på pelargoner! Jag har själv alltid tyckt att de varit de tråkigaste växterna som finns men nu har jag plötsligt blivit förälskad i doftpelargoner! Äger inte en enda dock, än. Men planering av växter att skaffa är ju ett nöje i sig ;)

  • Alicia Sivert

   7 juli, 2017 at 08:41 Svara

   Oohnej, gör inte det, var var superdupersmarrigt och är redan slut! Trodde det skulle vara lösare eftersom det inte innehåller nåt pektin men funkade faktiskt precis som sylt :)

   Hahahaha jaaaa! Så knäppt? Jag har Dr. Westerlund så jag kan prova att skicka en stickling till dig om du vill? :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.