den kreativa veckan 27/2017: en blågrön brevlåda och ett rosa slott

Glad söndag bästa ni! Vad jag är glad för er som tittar in här och lämnar små avtryck i kommentarsfältet eller besöksräknaren. Tack för att ni ger mig av er dyrbara tid!

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson akvarell aquarelle watercolor watercolour vattenfärg måla målning målningar måleri paint painting paintings frankrike france stenmur mur stone wall post box brevlåda posten grind rosor murgröna klätterväxt klätterväxter ivy ink bläck tusch beställa beställning present skapa skapande kreativitet konst art
Denna min andra semestervecka har gått i lite lugnare tempo än den första, och tidspessimist som jag är har jag redan börjat oroa mig för all tid jag förlorat genom att inte ”göra” någonting. Ibland önskar jag att jag inte vore så rastlös, fast samtidigt önskar jag det inte alls för det är ju tack vare rastlösheten jag hinner med att upptäcka allt jag gör. Veckan som kommer ska jag ha riktig semester, och då ska jag försöka vila också.

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson akvarell aquarelle watercolor watercolour vattenfärg måla målning målningar måleri paint painting paintings frankrike france stenmur mur stone wall post box brevlåda posten grind rosor murgröna klätterväxt klätterväxter ivy ink bläck tusch beställa beställning present skapa skapande kreativitet konst art
Jag inledde helgen med att måla en liten akvarell i min nya handbundna anteckningsbok! Jag lämnade den lite lös och odetaljerad (för att vara mig alltså).

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson akvarell aquarelle watercolor watercolour vattenfärg måla målning målningar måleri paint painting paintings frankrike france stenmur mur stone wall post box brevlåda posten grind rosor murgröna klätterväxt klätterväxter ivy ink bläck tusch beställa beställning present skapa skapande kreativitet konst art
Och fyllde i konturerna med bläckpenna istället! Blev ganska gulligt faktiskt.

mosaiktång mosaik tång slöjddealjer slöjd detaljer diy återbruk
Jag har gjort mitt Monthly Makers-bidrag, och det var ett äventyr kan jag säga, som upptog flera dagar. Mer får ni veta den 21:a men här är ett verktyg jag använt!

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson virka lite virkning förväntan senapsgul senapsgult garn bommulsgarn spetsvirkning duk spetsduk
Jag har virkat en liten duk efter Anki/Lite Virknings mönster Förväntan, fast jag avslutade efter varv 9 då den var lagom stor. Det är första gången jag virkar spetsmönster och det är en riktigt kul utmaning! Jag tänkte ha den som underlägg under en kruka som läcker lite kondens.


Jag har lagat cykelväskor.

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson djurgården stockholm utflykt utflyktsmål prins eugens waldemarsudde rosendals trädgård slott rosa måla teckna teckning måleri friluftsmåleri utomhus i park parken museipark museiparken akvarell aquarelle watercolor watercolour vattenfärg konst skapande målningar
Och så har jag varit på en ny friluftsmåleriutflykt till Waldemarsudde och Rosendal och hunnit med hela två motiv!

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson djurgården stockholm utflykt utflyktsmål prins eugens waldemarsudde måla teckna teckning måleri friluftsmåleri utomhus i park parken museipark museiparken akvarell aquarelle watercolor watercolour vattenfärg konst skapande målningar träd vatten
Mer av dem får ni se senare!

Plus att jag gjort ett beställningsuppdrag samt målat en liten akvarell jag ska ge bort i present, bägge får ni se senare. Nu när jag tänker på saken kanske den här veckan inte alls gått i så mycket lugnare tempo än den förra. Vad mysko hjärnan funkar. Vad jobbar ni med för projekt just nu?

Veckans länktips:
+ Beatrice har sammanställt allt vi skapat på favorit-i-repris-temat återbruk och jag blev så till mig att jag glömde länka i förra DKV! Har ni missat inlägget på grund av mitt slarv så spana in det nuuu!
+ Sen kan ni kolla julis tema som Julia släppt! En riktig utmaning och kanske sommarens roligaste sådana. Jag är som sagt redan klar efter en del motgångar och kanske mer nöjd än någonsin. Vad ska du skapa?
+ Jag upptäckte nyligen att den fantastiska hantverkspodden Görbart släppte sitt tredje avsnitt, med Wanja Djanaieff, redan i mars! Både det och tidigare två avsnitt är varma tips!

14 Comments
 • Jessica Andersdotter

  22 juli, 2017 at 12:34 Svara

  Är det Gryffindorgarnet????? Det gula alltså! Älskar för övrigt den första målningen!

  • Alicia Sivert

   23 juli, 2017 at 16:53 Svara

   Nog är det Gryffindorgult men vilket garn tänker du på? Inte det jag använt till halsduken, detta är i bomull, men har säkert köpt det just för HP-konnotationerna!

 • Wilda

  13 juli, 2017 at 10:48 Svara

  Älskar att din kreativitet bara exploderar nu på din semester! :D

  • Alicia Sivert

   15 juli, 2017 at 07:36 Svara

   Haha ja <3 Den som ändå hade ett dubbelt så långt dygn…

 • Therese P

  10 juli, 2017 at 06:29 Svara

  Så vackra akvareller!

 • Linnéa

  9 juli, 2017 at 15:37 Svara

  Den första akvarellen känns nästan som om det vore en bild ur någon mysig barnbok som jag läste när jag var yngre :) Man skulle nästan kunna tro att du varit barnboksillustratör i ett tidigare liv. Duken blev ju fantastiskt fin i den gula nyansen!
  Just ny stickar jag den andra sockan till ett nytt par sockor, en tubhalsduk och så stickar jag oket på en tröja :)

  • Alicia Sivert

   9 juli, 2017 at 15:42 Svara

   Åh vad fint sagt! Hoppas få bli det i ett framtida liv som helst är detsamma som detta ;)

   Ååh sticksommar, så ljuvligt! Är väldigt inspirerad att sticka själv, men har lite broderiprojekt jag behöver ta mig an först. Kanske blir det stickhöst för mig istället! :)

 • Anna

  9 juli, 2017 at 15:20 Svara

  Jag vet inte vad du själv tycker, men jag förundras alltid över hur mycket du hinner med på en vecka! Jag kan dock gissa att det blir mer (små saker sammanlagda) än en tror.
  Jag stickar på en ravenclawhalsduk, men råkade köpa två nystan i rätt färg och sort, men en tunnare variant. Jag tänker att jag ska sticka en mössa av dem istället, och minns baskern du gjorde av restgarn. Den är himla fin tycker jag, men mönstret kostar lite (inte en förmögenhet, men ändå pengar), och jag undrar om du har kvar ditt och kanske kan skicka det till mig? Om det hade varit en mindre mönsterskapare hade jag varit mån om att stödja hen, men jag tror nog att drops överlever utan mina pengar.

  • Alicia Sivert

   9 juli, 2017 at 15:36 Svara

   Tack Anna! Det ser nog mer ut när en sammanställer det än bara försöker minnas i efterhand.
   Jag är utan min dator i 1,5-2 veckor men ska kolla efter mönstret sen! Låter väldigt fint med en ravenclawmössa :)

  • Anna

   9 juli, 2017 at 17:49 Svara

   Nu dör jag nästan! Mönstret var gratis och fanns längre ner på sidan! Det finns en liten skylt där det står "du kan göra detta mönster för endast 66kr" och min sommarlovströtta hjärna tog för givet att det betydde att mönstret kostade 66 kr, men det var tydligen någon sammanställning av den minsta möjliga materialkostnaden. Förlåt för att jag är så klantig, och tack ändå!

  • Alicia Sivert

   9 juli, 2017 at 19:53 Svara

   Hahaha lätt hänt! Tyckte det var konstigt att de skulle valt att sätta pris på det när det varit gratis innan, men så vore det ju heller inte det mest märkliga banditerna gjort ;) Lycka till nu!

 • Anki

  9 juli, 2017 at 11:01 Svara

  Vad kul att du testade mitt mönster! :D Hoppas det gick bra att förstå. Blev ju väldigt fint i det där gula garnet! Älskar den färgen!

  Din akvarell i din bok blev ju superfin när du fyllde i så där med bläck, känns som ett somrigt vykort!

  Jag håller på och inväntar garn som jag beställt till ett nytt projekt (till monthly makers)! Så typiskt att det inte kom i fredags så får man vänta ända till måndag! Lite suck!

  • Alicia Sivert

   9 juli, 2017 at 15:39 Svara

   Det var det, men så slutade jag när det började bli klurigt ;) Ska virka en till i tunnare garn och prova alla varven – hör av mig om det är något jag tycker är knepigt! Tack för att du delar med dig av alla fina mönster :)

   Ååh den otåligheten känner jag igen! Hoppas det dimper in tidigt på måndag så du kan komma igång kvickt! Ska bli så kul att se hur du tolkar temat! :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.