den kreativa veckan 27/2018: semestersnäckor och struliga shorts

Efter att ha tagit paus under Teckningsutmaningen i juni är Den kreativa veckan tillbaka! Inläggsserien där jag delar med mig av vardagens projekt, med- och motgångar samt små och stora skapelser från veckan med syfte att blotta processen och inspirera till att göra kreativiteten till en del av vardagen. Ni är några nya som hittat hit under juni och jag vill börja med att säga att jag är så himla glad för det! Varmt välkomna till mitt brokiga krypin, jag hoppas ni ska trivas här och få ut någon form av glädje, kraft eller inspiration från vad jag delar med mig av. Skriv gärna en kommentar och berätta om er själva, och länka om ni har några kanaler där jag kan besöka er! Nu tittar vi närmare på veckans jobb:


Den här veckan har jag broderat på en snäcka. Jag har faktiskt varit ute på en liten semesterresa till Köpenhamn under månadsskiftet och ägnade tågresan tur och retur åt att sy upp lite platt- och schattérsöm på oblekt linnetyg. I efterhand har jag ångrat det beigea partiet och lär sprätta det för att sen hålla utsidan av snäckan grön-blå-lila och insidan rosa.


Väl hemma igen hade vår tvättmaskin gått sönder så jag packade ur resväskan, fyllde den igen med smutstvätt och åkte så tvärs genom stan för att tvätta hemma hos mina föräldrar. En lite onödig aktion när det visade sig att vi kunde få service redan nästa dag (sånt räknar en ju inte med i semestertid) men så fick jag i alla fall hänga en heldag med min bror som annars bor på annan ort. Medan vi åt fryspizza, snackade samarbetsövningar och lyssnade på Bruce Springsteen målade jag på ett hemligt beställningsjobb som jag verkligen ser fram emot att visa er när det är helt klart!


Jag har lagat lite kläder.


Och påbörjat sömnaden av nya! Tanken är att det ska bli ett par höga, vida shorts men jag har fått sprätta och göra om så många gånger att jag nästan förlorat hoppet om att få dem klara innan jul. Puh, en kopp kaffe på det så ska jag försöka igen.

Det var allt från den här veckan! Vad har ni haft för er?

Veckans länktips:
+ Mouna Esmaeilzadehs sommarprat!

11 Comments
 • Linnéa

  11 juli, 2018 at 10:29 Svara

  Min första tanke när jag såg första bilden var "åh hon broderar afrika", men sen såg jag att det egentligen föreställer en snäcka x) Så spännande med det hemliga projektet, ser framemot att få se slutresultatet.
  Den senaste veckan har jag slutfört koftan jag stickade på genom att fästa trådar och knappar. Och nästan stickat klart ett par babysockor, men givetvis tog garnet slut när det var typ 5 varv kvar :/ Får se hur jag skall lösa detta.

  • Alicia Sivert

   16 juli, 2018 at 06:30 Svara

   Åh vad fint, det hade varit roligt att göra en kontinent nån gång!
   Men najjj vilket oflyt! Kan du kanske bryta av med en mudd i annan färg?

  • Linnéa

   17 juli, 2018 at 14:23 Svara

   Jag lyckades få tag i en snutt garn från en bekant som också stickar, så det löste sig :)

  • Alicia Sivert

   16 juli, 2018 at 06:29 Svara

   Åh vad kul, det har jag sett fram emot att läsa mer om!

 • Helga

  8 juli, 2018 at 13:27 Svara

  Jag la upp till en ny blöjbyxestickning för det är för varmt för att sticka tröja just nu.

  • Alicia Sivert

   16 juli, 2018 at 06:29 Svara

   Det förstår jag! Tur att det finns mindre projekt i den här tropikhettan!

 • Anki

  8 juli, 2018 at 08:48 Svara

  Jag håller som vanligt på och virkar, men sydde också om en gammal klänning till en kjol här om dagen. Annars håller jag på med en kudde för tillfället :)

  • Alicia Sivert

   8 juli, 2018 at 11:07 Svara

   Åh vad fint! Kommer du visa kjolen på bloggen? :)

 • Evalito P

  8 juli, 2018 at 07:30 Svara

  På grund av dig broderade jag för första gången och igår hittade jag linne-broderi-garn på loppis för 3 kronor styck. 15 stycken som jag ska ha när jag sytt min linnemorgonrock klar.
  Kolla Instagram. Eva_i_Bodafors. Där finns garnet på bild.

  • Alicia Sivert

   8 juli, 2018 at 07:59 Svara

   Ååh vad roligt och så fint det låter! Linnegarn är lite styvt och annorlunda att brodera med mot mouliné, men det blir väldigt vackert! Jag tycker du gjort ett riktigt kap prismässigt och därtill valt en väldigt trevlig färgskala. Det blir fenomenalt som blomster på morgonrocken!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.