den kreativa veckan 29/2016: 800 pixlar och näringsidkare Sivertsson

Välkommen till Den Kreativa Veckan, nu i nytt format! 800 pixlar bred ska bloggen vara och jag hoppas det ser hyfsat ut på era skärmar (om det är något som bråkar – snälla låt mig veta vad och hur)!


Det har varit en mer Administrativ än Kreativ vecka men i fredags kväll satte jag mig äntligen ner med akvarellblocket. Jag skulle bara göra en skiss innan läggdags.


Men när jag vaknade såg bilden ut såhär och jag var jättetrött. Fattar inte hur det gick till! Motiv är förresten Pelle, som bor hemma hos min vän Camilla.


En av de administrativa men mer fysiska grejer jag gjort är att köpa pärmar och sortera in alla mina viktiga papper som jag annars förvarar i högar på skrivbordet, i en sprängfylld mapp i bokhyllan, i ett kuvert i en låda och instuckna under datorn for safekeeping. Det innebar en himla massa slängande av inaktuell information och hålslagande men medan jag tycker städning är det tråkigaste som finns tycker jag det är rätt roligt att sortera. Kanske är det för att jag inte gör det så ofta, så det finns alltid mycket material att jobba med, så att säga.

På den ena pärmen, den med privata grejer, satte jag en bild på Helena Bonham Carter, vilket kändes rimligt, men det är den andra pärmen som är intressant här. I Alicias inbillade företagsamhet sitter nämligen en hop papper som intygar att jag numera är egenföretagare! DET NI! Det är fortfarande en del grejer jag måste redogöra för och enormt mycket jag inte begriper och dessutom har Skatteverket slarvläst hela min ansökan och svarat goddag yxskaft på några av mina siffror MEN jag är godkänd för F-skatt. Sån jävla seger! Jag ska inte babbla så mycket mer om det nu, men rent praktiskt innebär det att jag tar beställningsuppdrag (Pelle här ovan är ett) och arrangerar kurs, så stay tuned!

Veckans länktips:
+ Amandas text om att måla trots prestationsångest, som hon skrev i slutet av juni men som jag hittade först nu.
+ Jag och de andra Monthly Makersvärdarna släppte våra bidrag på tema saga i torsdags. Här hittar du mitt, Anna Marías, Beatas, Beatrices, Elsas, Jessicas, Mikaelas, Ruths, Sandras, Stinas och Wildas alster.

Och det var faktiskt allt kreativt jag gjort den här veckan (resten av tiden har jag spelat pokémon). Hur har ni haft det?

25 Comments
 • Lili

  5 augusti, 2016 at 11:03 Svara

  Grattis till eget företag! Och jag tycker också om att sortera. Jag inbillar mig väl att jag på så sätt får ordning på hela mitt liv, inklusive min personlighet.

 • Ethel

  1 augusti, 2016 at 06:40 Svara

  GRAATTIS till fskattsedel! Vilken seger :D Det måste ju kännas fantastiskt, och dessutom fantastiskt för oss andra som kan beställa :D Och hallå, arrangera kurs? Jag vill gå på en Alicia-ledd kurs! Så synd att jag bor så långt bort :(

  • Alicia Sivert

   5 augusti, 2016 at 07:47 Svara

   Men det ska vi fixa! Alltihop! Jag vill gärna turnera landet och har i alla fall som plan att göra webbkurser i nåt skede, så det löser vi ;););)

 • Jessica Andersdotter

  28 juli, 2016 at 17:36 Svara

  GUUUUUUD VILKEN FEST hoppas allt löser sig som en liten vind!! (Lätt alltså.)

 • Jess

  27 juli, 2016 at 15:55 Svara

  Vilken skillnad, har bara läst i mobilen det senaste men hjälp vad snyggt allt är via datorskärmen! Tumme upp för nytt format och större bilder alltså.

  Heja dig och ditt företag, häftigt att vara igång! Din akvarell är lika fantastisk som alltid och bara jag får lite mer ordning på livet ska jag försöka få iväg en beställning. Kanske en julklapp till mig själv? Vore så fint att ha en akvarell signerad Alicia här hemma :)

  • Alicia Sivert

   28 juli, 2016 at 08:25 Svara

   Åh vad kul att du tycker det, tack Jessica!!

   Men gud vad roligt! Det vore en enorm ära! <3

 • Wilda

  26 juli, 2016 at 08:50 Svara

  Så coolt! Grattis! Hoppas de inte ska fortsätta krångla med dig så det bara får vara kul sen! Och yey fantastiskt att se dina bilder större! Det har jag längtat efter.

  • Alicia Sivert

   26 juli, 2016 at 09:04 Svara

   Haha jag börjar nästan vänja mig! Får se hur det går när jag ska börja redovisa, bokföra och deklarera ;)
   Men vad kul att höra! Tack Wilda!!

 • Katarina

  25 juli, 2016 at 20:44 Svara

  Hurra för firman! Men jag tror att det är katten själv som har smugit sig in i bild när du fotade din målning. Pärmarna var väldigt fina, var är de köpta? Gillade färgen och strukturen på tyget.

  • Alicia Sivert

   26 juli, 2016 at 09:03 Svara

   Haha tack ska du ha ;)
   De kommer från Office Depot vid Hötorgets tunnelbana. Svinfina är de och gjorde organiserandet mycket roligare! :)

 • Linnéa

  25 juli, 2016 at 15:27 Svara

  Det kändes lite konstigt att klicka sig in på din blogg när allt var så himla mycket större, men det ser bra ut :)

  Alltså vilken fin akvarell! Jag har säkert sagt det tidigare, men säger det igen du är så himla duktig på att måla!!

  Grattis till företaget! Det skall bli väldigt spännande att få se vad du skall göra :)

  • Alicia Sivert

   26 juli, 2016 at 08:58 Svara

   Vad bra :)

   Och tack så jättejättemycket Linnéa!

 • Mikaela

  24 juli, 2016 at 22:59 Svara

  HIPP HIPP HURRA FÖR ALICIAS FÖRETAAAAG! Heja heja heja dig! <3

 • Beatrice

  24 juli, 2016 at 20:38 Svara

  Åh, jag visste att det var något som såg annorlunda ut när jag lite snabbt klickade in innan för att kopiera länk hit till mitt blogginlägg (förberedd och planerad, oh ja), och så är det större bilder! Superfint, och känns faktiskt mer inbjudande nu måste jag säga.

  För övrigt, grattis till företaget, det är du värd! Ska bli kul att se vad du hittar på med det! Och för övrigt förstår jag inte alls hur du kan måla så snyggt med akvarellfärgerna, men det kanske man lär sig med tiden och övning. Du är grym!

  • Alicia Sivert

   26 juli, 2016 at 08:57 Svara

   Vad kul!! Tack :D
   Haha tack x2! Det är bara att öva!

 • hille

  24 juli, 2016 at 15:12 Svara

  yay för företag!! go go alicia! + megafin katt förstås.
  jag har också spelat pokémon heheheheh. annars har jag badat med vänner, ätit alldeles för mycket dyr mat för min plånbok, skissat i min moleskine, läst böcker som jag velat de senaste året men ej hunnit pga kurslitteratur… och plockat blåbär och ynkliga kantareller i småland!
  /hejhejhej från en som börjat läsa bloggar igen!

  • Alicia Sivert

   26 juli, 2016 at 08:56 Svara

   Men guuuuuuuued vilken underbar vecka! Och typ bästa grejen ever att höra från dig! Saknar din blogg så himla mycket men förstår att plugget tar över mycket energi. Hoppas den här terminen lämnar lite mer bloggluckor <3

 • Fredrikapåvinden

  24 juli, 2016 at 12:01 Svara

  Finaste Alicia! Min hjärna och kropp har jobbat tokigt mycket och sedan kollapsat i semesterdvala bestående av stickning och loppisfyndande och noll datatid. Dina inlägg är nog de som jag saknat mest och ibland har jag gått in och tjuvkikat på din blogg men utan att lämna något avtryck. Men nu ska jag så smått börja ta mig tillbaks till bloggosfären så: Hej igen! Jag har faktiskt saknat dig! Jag älskar föresten nya formatet på din blogg! så skönt för ögonen! Och heja, heja dig och ditt företag. Vilken inspiratör du är. Ser framemot alla dina framtida inlägg om stort och smått. På återseende!

  • Alicia Sivert

   26 juli, 2016 at 08:54 Svara

   Alltså åh Fredrika, jag har saknat dig också! Men vi är lite på samma ställe tror jag, och en måste få ta semester ibland. Men jag längtar efter att få djupdyka ner i ditt arkiv första bästa regnvädersdag! Och jag blev såå glad att höra ifrån dig igen! <3

 • Louise Stigell

  24 juli, 2016 at 10:59 Svara

  Hahaha. älskar din lekfulla ironi. "Alicias inbillade företagsamhet". Du är ändå långt mycket mer uppstyrd är vad jag är. Inte har jag några prydliga pärmar hemma.

  Det kommer gå bra för näringsidkare Sivertsson ska du se. ;)

  • Alicia Sivert

   26 juli, 2016 at 08:49 Svara

   Haha men det hade ju inte jag heller innan den här veckan ;) Bara en proppfyllt pappmapp vars gummiband höll på att brista av överbelastning 0:)

   TACK för all hjälp Louise!

 • Helga

  24 juli, 2016 at 08:45 Svara

  Sidan ser bra ut på min dator iaf :) Skönt med stora bilder och stor text för en tröttis som mig! Jag har knappt gjort något kreativt den här svettiga veckan men får se om jag får ihop nåt inlägg om't imorn! Grattis till företaget :)

  • Alicia Sivert

   26 juli, 2016 at 08:48 Svara

   Åh vad bra, och tack :D Ibland är det ju sådär – hoppas nästa vecka lämnar rum åt mer skapande :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.