den kreativa veckan 30/2016: katten Tofslan i akvarell


I fredags åkte jag upp till Vemdalsskalet för att vandra med mina scouter, som jag varit ledare för i åtta år och som nu gör sin avslutningsresa som utmanarlag. Veckan inför avresan har inneburit mycket förberedelser och sammanställande inför det, fortsatt meck med Skatteverket och kvalitetstid med Andreas som jag avskyr att sova borta ifrån, ens för några dagar (fast det är otroligt härligt att åka till fjällen såklart!).


Därför har det bara blivit en enda liten grej skapad. Den började såhär.


Och sammanställdes på kvällen till detta! Tofslan när hon sover på den gula yllefilten, i akvarell.


Det är verkligen hundra gånger roligare att lägga upp målningar på bloggen nu när bilderna är större!

Och det var det! Nu ser jag fram emot att andas fjälluft och svettas i uppförsbacke några dagar. Hur är era planer för veckan?

Veckans länktips:
+ Jessica släpper sammanställningen för Monthly Makers sagotema idag!
+ Likaså gör Fredrika med Sypeppen!
+ Denises magiska skånska rynksärk är inte från den här veckan, men fortsätter att förhäxa mig med sin hantverkskönhet. Speciellt det broderade fodret!
+ Louises stora Squarespace-skola, för den som vill göra en egen hemsida.
+ Jessicas nya uttrycksform som är som rymd och regn och eld och stjärnor.
+ Bojkotta Zara! Klädbutiken Zara snor designer från små indiekonstnärer och gör fula plagiat (alltså inte produkter inspirerade av originalen, utan direkta k o p i o r), om och om igen. Se Adam J. Kurtz hemsida shoparttheft som samlar verk från de utsatta konstnärerna, och där du också kan beställa ett original.
+ Bojkotta Drops! I samma veva har Drops, en stor garn- och mönsterproducent, gjort en halsduk snarlik Leftie, som Martina Behm designat. Två formgivare kan komma på en liknande idé, men Drops har valt att bemöta kritiken genom att radera alla kommentarer som påpekar likheten, blockera ord som ”plagiat”, ”kopia” och länken till Behms originalmönster från sin hemsida, spärra kritiska röster på Instagram och låtsas som ingenting. Om en ska tro debatten garnhantverkare emellan är det heller inte första gången Drops agerar såhär. Vad är det för Umbridgefasoner liksom? Följaktligen har jag tagit bort alla länkar till Drops från den här bloggen (när jag använt deras material låter jag titlarna på garn och mönster stå kvar så ni kan googla er fram om ni vill göra samma sak, men jag kommer inte bjuda dem på någon trafik). Småhantverkare unite!

23 Comments
 • johanna

  6 augusti, 2016 at 08:01 Svara

  men WOW vad grym du är! Denna akvarell var verkligen superfin!

 • Linnea Aurora

  4 augusti, 2016 at 13:28 Svara

  Men ÅH, fint!! Och stort tack för länktipsen!

 • Linnéa Elisabeth

  3 augusti, 2016 at 20:26 Svara

  Inser att jag kommenterade fel inlägg… kommentaren ovan skulle såklart till inlägget om er vandring vid roslagsleden! Så kan det gå när man kommenterar från mobilen, hehe. Kan ju passa på att göra en rättning nu också, menade såklart "monstertur" :'D

 • Linnéa Elisabeth

  3 augusti, 2016 at 20:21 Svara

  Vandra = bästa som finns! Speciellt när man får traska riktigt långt för att nå sitt mål, hehe! Vi åkte till Norge härom helgen och gick en riktig mobstertur på 10 timmar!! Men du borde allt kolla in bilderna på min blogg för det var magiskt vackert! PS. Hade kunnat flytta in i hemulehuset direkt! Sagolikt ju. *hjärtögonemoji*

  • Alicia Sivert

   5 augusti, 2016 at 07:37 Svara

   Oj jisses vad kul, tack snälla för tips, det ska jag verkligen göra :D 10 timmar är hard core, bra jobbat!!

 • Linnéa

  2 augusti, 2016 at 13:12 Svara

  Vilken mysig akvarell! Håller med om att bilderna är bättre i större format :) Jag har inte några direkta planer för veckan mer än att jag skall äta middag ute med familjen på min födelsedag ;)

  Jag blev faktiskt lite förvånad över hur många designers som Zara hade plagierat och det var inte direkt några snygga kopior. Kändes som mer som en dålig piratkopia…

  • Alicia Sivert

   5 augusti, 2016 at 07:36 Svara

   Tack! Åh det låter härligt :) Grattis!!

   Eller hur? Det är så låg nivå så jag blir helt stressad. Vem GÖR så??

  • Linnéa

   5 augusti, 2016 at 09:12 Svara

   Tack :)

 • Denise

  1 augusti, 2016 at 21:22 Svara

  Får sån himla lust att gå akvarellkurs typ var eviga gång jag går in på den här bloggen för blir helt kär i vad du gör varje gång!
  Och att jag fick vara med i länktipsen asså, finaste som hänt ju! :O <3

  • Alicia Sivert

   5 augusti, 2016 at 07:36 Svara

   Men åh, vad glad jag blir!!!!!! <3
   Och alltså självklart!! Det borde hänt för hundra år sen, jag är bara så ostrukturerad när jag samlar inte länkar och tänker inte på det under veckan utan sitter på fredagen och försöker minnas vad jag läst haha!

 • hanna, förbanna

  31 juli, 2016 at 16:16 Svara

  åh, så fin! Gillar dina bilder i större format också :D

 • Mikaela

  31 juli, 2016 at 12:44 Svara

  Så fin akvarell, gillar verkligen hur du jobbar med lager! Såg det där om Zara på instagram, så jäkla dåligt!

  • Alicia Sivert

   5 augusti, 2016 at 07:34 Svara

   Tack Mikaela!! I det här fallet var det nog mer ofrivilligt, men funkade rätt bra! Jag försöker arbeta upp alla mina gamla tunna papper där färgerna inte flyter så mycket som jag vill. Då blir det mer lagereffekter än att måla dem intill varann och låta dem sprida sig i varandra. Akvarell! Det går att göra så mycket <3

   Ja, fyyyy! Så extremt osnyggt?

 • Helga

  31 juli, 2016 at 08:39 Svara

  Asså vad fint! Och tycker din blogg är jättefin. Läste precis din nya (?) eller uppdaterade kanske text om dig själv och bilden när du broderar :) Jag skulle gärna göra om på min blogg men orkar inte sätta mig in i det. Tänker att det borde dyka upp nån som kan sånt som jag kan muta med en fika eller nåt i framtiden hehe.

  • Alicia Sivert

   5 augusti, 2016 at 07:32 Svara

   Haha jag hoppas det gör det!! För mig var det verkligen dags, och är inte ens svårt – det är bara att jag skjuter på saker i evigheter. Men hojta om du behöver hjälp med något av det tekniska (eller var det formulering och foto som kändes läbbigt?)!

 • Anki

  31 juli, 2016 at 08:28 Svara

  Så söt akvarellbild! Du kan så fint!

  Och så himla dåligt av Drops att göra så där. Har inte använt mig så mycket av Drops mer än nån enstaka gång, (svarta fåret för min del för de mesta), men kommer inte köpa Drops mer nu! Inte ok att göra så som dom gjort!

  • Alicia Sivert

   5 augusti, 2016 at 07:31 Svara

   Tack!!!
   Ja de blir ju extremt löjligt.. Jag har använt både deras garn och mönster, men är föga sugen nu!

 • Louie

  31 juli, 2016 at 08:06 Svara

  Så fint!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.