den kreativa veckan 30/2017: blängande uggleblick och lila skuggor av vass

aliciasivert alicia sivert sivertsson broderi broderier brodera embroidery needlework hoop art fritt free hand embroidery uggla fjälluggla schattérsöm long and short stitches
Hej hoppelihopp och glad söndag! Hur står ni er i sommarsolen?

aliciasivert alicia sivert sivertsson målning måla måleri skiss teckning sketch painting vass blad strån gräs sandstrand strand
Den här veckan har jag påbörjat en ny version av vassmålningen jag visade i slutet av förra söndagens DKV. Jag började med en skiss för att hitta komposition och färgskala. Sen satte jag igång att blanda bakgrundsfärg på en jättestor duk och målade om säkert fem gånger innan jag till sist gav upp och tacklade utmaningen på ett nytt sätt:

aliciasivert alicia sivert sivertsson akryl akrylmålning akrylfärg acrylic acrylics målning måla måleri painting vass blad strån gräs sandstrand strand
Genom att gå direkt på det lustfyllda, och lämna bakgrunden till senare. Mycket bättre! Men jag fick byta till en kvadratisk duk i mindre storlek.

aliciasivert alicia sivert sivertsson akryl akrylmålning akrylfärg acrylic acrylics målning måla måleri painting vass blad strån gräs sandstrand strand
Jag hade tänkt behålla samma lite blekblå ton i vassen som jag gjort i min akvarellstudie men jag har ett helt annat uttryckssätt i akryl och sveptes snabbt upp i intuition.

aliciasivert alicia sivert sivertsson sy sytt sömnad sew sewing rabbit pattern bunny kanin kaniner kaninmönster
Vidare har jag lagat två reselakan och sytt upp ett par byxor och när jag ändå hade maskinen framme passade jag på att sy något som stod på att-göra-listan. Ser ni vad?

aliciasivert alicia sivert sivertsson broderi broderier brodera embroidery needlework hoop art fritt free hand embroidery uggla fjälluggla
Jag har suttit i kvällssolen hemma hos mamma och broderat de första stygnen på fjällugglan.

aliciasivert alicia sivert sivertsson broderi broderier brodera embroidery needlework hoop art fritt free hand embroidery uggla fjälluggla schattérsöm long and short stitches
Och känt mig en aning utstirrad…

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolor watercolour vattenfärg målning måla måleri painting kort wedding card bröllopskort bröllop marint tema navy theme båt segelbåt illustration knop rep snöre råbandsknop skepp grattiskort
Målat ett grattiskort till min kusin som gifte sig i fredags.

aliciasivert alicia sivert sivertsson akryl akrylmålning akrylfärg acrylic acrylics målning måla måleri painting vass blad strån gräs sandstrand strand
Samt börjat lägga bakgrund till vasstråna!

Hur har ni haft det? Vad jobbar ni på för projekt just nu?

Den kreativa veckan är en inläggsserie där jag delar med mig av veckans konstnärliga projekt. Syftet är att vara generös med skaparprocessens alla sidor, visa upp och reflektera kring även sånt som jag inte är nöjd med, kartlägga mitt eget arbete samt inspirera till en skapande vardag. Förutom bloggen kan ni följa mig på Facebook och Instagram!

2 Comments
  • Borgmästaren

    1 augusti, 2017 at 14:07 Svara

    Tycker vasstråna är helt magnifika ! Trägen vinner kanske man kan säga där.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.