den kreativa veckan 31/2016: fjällprojekt


Redan den första vandringsdagen i fjällen såg vi renar. Vi kom över kalfjället och plötsligt stod de bara där, kanske trettio djur i olika åldrar och storlekar, med enorma kronor och långa smala ben. Hela flocken galopperade ett varv runt oss innan de gav sig av mot ett snår med låga fjällbjörkar, och det var ett av mina vackraste naturögonblick i år.


Jag har en vandringsskjorta som alltid är med ut på tur och som jag länge velat brodera någonting på. Lyckligtvis hade jag massor med brunt garn hemma i stugan och redan samma kväll skissade jag upp konturerna av en ung ren och började fylla i kroppen med små stygn av päls.


En annan kväll målade jag av Q236, stugan som vi bodde i. Såhär såg det ut mitt i processen när jag precis hade börjat tycka det kändes roligt, efter att ha varit missnöjd ganska länge och förbannat regnet utanför som hindrade mig från att knögla ihop pappret och gå ut för att göra en ny skiss. Med i stort sett varje målning går jag igenom ett stadium av totalt missnöje då bilden ser förskräcklig ut och jag inte tror att den kommer gå att rädda. Det är extremt svårt att förmå sig själv att fotografera då (och jag gjorde det inte den här gången heller), men jag ska verkligen försöka lära mig göra det eftersom det är en stående del av min process, och kanske också din, som är rätt svår att ta sig igenom.


Sen jag kom hem har det inte blivit mycket gjort. Andreas däckade i feber och jag i mensvärk, men tajmingen hade ju kunnat vara sämre. I omväxlande fosterställning, omväxlande någon slags framstupa brygga har jag sträckläst nyutkomna Harry Potter and The Cursed Child – och ångrade mig så snart jag slagit ihop pärmarna. Besvikelsen är större än efter det uteblivna brevet på elvaårsdagen. Men det ämnet får vi nog avhandla i ett eget inlägg!

Veckans länktips:
+ Nu är det snart ett år sen jag skapade en separat Facebooksida för min blogg och mitt skapande, och antagligen lika länge sen jag nämnde den här. Men om ni gillar vad jag gör och vill stötta mig med en tumme upp får ni gärna gå in och gilla sidan, så når jag ut lite längre än vad jag kan på egen hand! Här hittar ni förresten en lista över några av mina favoritkonstnärers Facebooksidor!
+ Linnéa Elisabeths fantastiska fjällvandring till Trolltunga, Norges lejonklippa!
+ Sandras trädgård i juli. Jag dör för varenda bild och hela känslan.

12 Comments
 • Jessica

  15 augusti, 2016 at 09:15 Svara

  Du och jag och Mikaela borde träffas och brodera på kläder tillsammans <3

 • Linnéa Elisabeth

  7 augusti, 2016 at 20:32 Svara

  TACK för länkkärleken! Det är när en får veta att man faktiskt berör med sina blogginlägg som en blir inspirerad att lägga ner mer tid på sitt lilla hörn av cyberspace. Så tack!!

  • Alicia Sivert

   11 augusti, 2016 at 08:08 Svara

   Åh, men det var så väldigt lite så! Fantastiskt inspirerande ju <3

 • Linnéa

  7 augusti, 2016 at 15:50 Svara

  Det verkar som det finns två läger när det kommer till boken, de som älskar den och de som hatar den. Eftersom jag ännu inte har läst den vet jag faktiskt inte vilket läger jag tillhör ännu :P

  • Alicia Sivert

   11 augusti, 2016 at 08:08 Svara

   Ja alltså you're best off not knowing säger jag!

  • Linnéa

   11 augusti, 2016 at 13:33 Svara

   Oj är det så illa :O Då får jag nog ta mig en funderare på om jag skall läsa den överhuvudtaget…

 • Mikaela

  7 augusti, 2016 at 12:17 Svara

  Åh jag är så himla ledsen att det inte blev något fjällvandrande i år HELLER. FAN för att jag inte kom iväg i år heller, ingen annan har haft tid eller så har de inte haft råd och jag vill inte åka helt själv eftersom jag aldrig vandrat förut. Gör typ ont av längtan att kolla på Trolltungebilderna för det var dit jag ville åka helst av allt :( BLÄ. Okej, slut på rant. Renupplevelsen låter helt fantastisk, vad fint att brodera en ren på skjortan! Måste brodera på kläder själv känner jag! Och jaaa vore så kul att se processbilder även när du tycker det känns sämst. Jag har inte alltid den delen med i processen, men när den är där är det nästan alltid akvarell inblandat, haha.

  • Alicia Sivert

   11 augusti, 2016 at 08:07 Svara

   Åh nej!! Men alltså, vi måste ju kunna åka ihop? Jag vill fjällvandra varje sommar och varje helg!!! Och Trolltunga JA. Vi börjar där!!!
   Jamen eller hur? Det börjar släppa för mig, prestationsångesten och oron att jag ska "förstöra" plagget genom att brodera på det. Det blir ju alltid tusen ggr bättre än utan broderi! Kör vetja :)

 • Pernilla Einarsson

  7 augusti, 2016 at 07:26 Svara

  Visst var boken en sådan besvikelse.. De kunde lika väl struntat i att skriva den ):

  • Alicia Sivert

   11 augusti, 2016 at 08:05 Svara

   Jaaa :(:(:(:(

  • Pernilla Einarsson

   14 augusti, 2016 at 15:41 Svara

   Hoppas Fantastic Beast är bra iallafall (: så att det kommit något bra från Jk. R. iår :D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.