den kreativa veckan 31/2017: tavelmontering och misslyckade stolsdynor

Glad söndag! Imorgon börjar min sista semestervecka och jag kommer sakna all tid för eget kreativt utlopp som jag haft i sommar, men nu börjar jag längta lite efter vardagsstrukturen också. Jag ska försöka njuta riktigt ordentligt av de kommande sju dagarna och ladda upp med energi inför terminsstarten, men först har det blivit dags att kolla på den gångna veckans kreativa arbete!


Jag har jobbat lite med ett hemligt broderi som jag inte kan visa er än, men här är en smygkik på färgskalan jag använt!


I måndags for jag på utflykt till Biologiska museet med Cecilia och Mikaela för att teckna fåglar. Det var emellertid lite för roligt att gå på museum och gissa djurarter så jag hann bara med en kungsörn på plats men gjorde en morkulla och en gravand utifrån referensbilder när jag kommit hem. Här är morkullan, resten får ni se i ett eget inlägg!


I tisdags var jag äntligen klar och redo att skicka iväg paketet med kopior av de broderade bladbroscher som posten tappade bort tidigare i sommar. Såhär blev uppsättning 2.0!


Jag målade ett nytt tack-kort för nu var jag inte bara tacksam för själva beställningen utan för min kund som väntat så länge och tålmodigt.


Nu kunde jag brodera vidare på fjällugglan!


I torsdags for jag in till stan och köpte kilramar, tavelramar och en fogsvans, för här skulle monteras konst! Jag byggde en upphängningsanordning åt en karta vi köpt på Gotland som hade för konstiga mått för att passa i någon ram, men Vifslan tyckte inte ni skulle få se mer än ena hörnet idag. Det är i alla fall en lång pinne med en klämma i vardera änden samt skruvöglor att fästa ett snöre i. Nu gäller det bara att hitta väggplats.


Vifslan tyckte kartan låg bäst på golvet och att min upphängningskonstruktion var överflödig.


Så monterade jag några bilder i ram och spände om tre broderier på kilram, varav ett tidigare omonterat. Det blev så himla mycket bättre än när de satt i vanliga ramar men det får jag nog visa i ett eget inlägg när jag tagit mig an de sista två motiven.


När jag ändå var på stan passade jag på att köpa vadmal. Det är ett tyg vävt och tovat av restull och mina broscher går nu alltså att beställa både på ljust gråblå, senapsgul, svart och mossgrön botten! Eller på svart polyester om en önskar veganskt material (fast det kommer nog ingå lite katthår hur jag än gör).


I fredags förmiddag sydde jag nya stolsdynor.


Stolarna hör till lägenheten, är blekta och slitna och har haft beigegrå gamla dynor som gjort mig ledsen att skåda. Jag klädde om dem med två olika mönstrade tyger för att göra sitsarna vändbara men ärligt talat blev det typ fulare än innan.


Såhär i ljuset ser de väl helt okej ut, men problemet är att stolarna står i det mörka, beigetapetserade arbetsrummet där alla rödaktiga färger blir en enda brun röra. Jag visste att det var fel tyg men det var det enda möbeltyg jag hade hemma och jag kunde liksom inte hålla mig när jag kommit på idén.


Nu tar jag nog bara bort dynorna tills vidare, eller skjuter in stolarna långt under bordet. Har du misslyckats med några kreativa projekt på sistone, och har du några knep för att orka göra om när det inte blir bra?

Veckans länktips:
+ Elsa har släppt Monthly Makers augustitema och den här gången är det inom min comfort zone.
+ Julia har sammanställt tema något jag aldrig testat och vi har verkligen utmanat oss själva den här gången! Så häftigt att se allt mod och all kreativ utveckling. Bravissimo!
+ Fredrik Backmans sommarprat som vänder sig till ungdomar som vill jobba med ”något konstigt”, t.ex. som konstnär eller författare!

Den kreativa veckan är en inläggsserie där jag delar med mig av veckans konstnärliga projekt. Syftet är att vara generös med skaparprocessens alla sidor, visa upp och reflektera kring även sånt som jag inte är nöjd med, kartlägga mitt eget arbete samt inspirera till en skapande vardag. Förutom bloggen kan ni följa mig på Facebook och Instagram!

8 Comments
 • Anni

  7 augusti, 2017 at 21:28 Svara

  Tror att grundproblemet är att dynorna har fel form för stolarna. De är för stora och för tjocka. Det är absolut inget fel på tygerna i sig, men resultatet blir alldeles för klumpigt.
  Tack för idag <3

  • Alicia Sivert

   9 augusti, 2017 at 08:19 Svara

   Jaa det är säkert sant. Skräp och skrot! Tack själv :)<3

 • Helga

  7 augusti, 2017 at 20:36 Svara

  Skitsnygga dynor ju! Du får ha den nån annanstans!

 • Linnéa

  7 augusti, 2017 at 14:59 Svara

  Vad fina stolsdynorna blev :D Jag brukar låta saker ligga ett tag för filura på en lösning. Kommer jag inte på någon lösning på hur jag skall göra det på ett bättre sätt slänger jag det eller skänker till någon som vill filura vidare ;)

  • Alicia Sivert

   9 augusti, 2017 at 08:19 Svara

   Det var en fin idé! I just det här fallet behöver jag behålla dynorna jag sytt in, eftersom de hör till stolarna som i sig hör till lägenheten. Men det vore roligt att ha ett ufo-swap med alla andra garderobsvärmare som aldrig blir klara!

 • Ida

  6 augusti, 2017 at 19:55 Svara

  Dynorna i sig är ju superfina så vad syn att de inte passade in i rummet ��
  Mitt bästa knep när nåt inte blir bra är att ba kasta bort och göra nåt annat. Jag är inte en som som gör om, drar upp eller försöker igen. Det har jag för dåligt tålamod för. Blir det inte bra är det inte nåt att ha ☺️. Dvs tvärtom de egenskaper man bör ha för att bli riktigt, riktigt bra på något ��

  • Alicia Sivert

   9 augusti, 2017 at 08:18 Svara

   Gud vad skönt att du säger det, för precis så känner jag också! Det kanske kan få vara okej ibland, att bara skita i grejen och gå vidare. Håller en på tillräckligt länge blir en nog bra ändå ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.