den kreativa veckan 3/2017: med häftpistol och mårdhårspensel


I helgen sydde jag färdigt min Blekingesöm och sen åkte den i badet! Jag tvättar alltid mina broderier, för att få bort märkpennan och den smuts och det fett som fingrarna lämnar ifrån sig medan jag jobbar. Olika skolor har lite olika åsikt om huruvida en bör eller inte bör tvätta broderier, men för mig är det en förutsättning att materialen jag använder ska fixa en tur i vasken.


När det torkat monterades det på kilram!


Jag har gjort en ny skiss av Jennys hund Kevät! Ni som hängt med i den här inläggsserien förra året minns kanske att jag fått i uppdrag att måla honom, men inte lyckats få till det än. Nu bytte jag till mina finaste papper så det måtte väl göra susen.


Och så satt jag uppe och målade till sent en kväll. Såhär såg han ut när jag pausade för natten!

Sen har det faktiskt inte blivit mer skapat av mig den här veckan, för i måndags började jag på ett nytt jobb! Just nu är jag så trött av alla omställningar så vi pratar mer om det när jag kommit bättre i ordning, men jag kan skvallra redan nu om att det är en frickin dröm som går i uppfyllelse!

Hur har ni haft det?

Veckans länktips:
+ Emilia och Beatrice pratar om Monthly Makers i radio!!!
+ Mikaela håller betongkurs i vår! Första tillfället, den 12:e februari, kan ni anmäla er till redan nu via Medborgarskolan i Uppsala.

12 Comments
 • lopplisa

  24 januari, 2017 at 08:27 Svara

  Spännande med nytt jobb! Tvivlar inte ett dugg på att du ror hem Kevätmålningen! :) Himla fint broderi också!!!! Ha det fint!

 • Linnéa

  22 januari, 2017 at 17:07 Svara

  Vad fin Kevät blir :D Grattis till det nya jobbet!

 • Mikaela

  22 januari, 2017 at 12:17 Svara

  Akvarellen blir ju hur fin som helst! Så kul med nya jobbet också, ser fram emot att höra mer när du har installerat dig mer :D

 • hanna, förbanna

  22 januari, 2017 at 11:42 Svara

  vad roligt med nytt jobb! Grattis :D

 • Wilda

  22 januari, 2017 at 09:22 Svara

  Åh Kevät blir verkligen jättefin <3 Skulle du inte kunna berätta mer om hur du tvättar dina broderier? Vore intressant! Tack för senast och så glad att vi kunde mötas i våra trötthetsdimmor.

  • Alicia Sivert

   30 januari, 2017 at 18:50 Svara

   Jo verkligen! Det står på listan över broderiinlägg-att-skriva men tack för påminnelse och pepp!!
   Tack själv <3 Så ro- och livgivande!

 • Jenny

  22 januari, 2017 at 08:01 Svara

  Åh!!!! Vad roligt, och vad fin han blir! Han ser så glad och gosig ut att jag bara vill krypa ner i den där pälsen men sen kom jag på att han faktiskt ligger bredvid mig så jag kan göra just det<3

  Grattis till nytt jobb! Blir ju riktigt nyfiken när du skriver om uppfyllda drömmar. Lycka till med alla omställningar hur som helst och jag hoppas nytt jobb kan betyda mindre stress för dig!

  • Alicia Sivert

   30 januari, 2017 at 18:49 Svara

   Meen vad kul att du tycker det!!!! Det gör mig så himmmelens glad :D Pussa honom från mig också!

   Tack <3 I längden tror jag verkligen att det kommer göra det :')

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.