den kreativa veckan 35/2016: lite sensommarmelankoli


Jag började den här veckan med att måla av Wildas rosor. Såhär såg de ut mitt i processen. Jag hade en hel kanna kaffe, Andreas sov och bättre start på dagen kan en nog inte ha. Sen åkte vi till Ikea fast det var löningshelg och stod i världens längsta kö för att köpa fyra handdukar och en liten sugproppshylla till duschen, men vi överlevde den här gången också och för varje gång vi åker till Ikea utan att göra slut blir jag mer säker på att vi kan klara vad som helst.


Så har jag broderat en del på min lövgroda men nu börjar jag verkligen tappa lusten för det här motivet (och den gröna färgen)! Färdigställandet är alltid svårast för mig och i precis det här skedet brukar min hjärna tröttna och börja söka efter nya idéer. Jag får tvinga mig själv att fortsätta trots att jag inte tycker det är roligt längre, för fler 80% färdiga alster får jag inte trycka undan i garderoben.


Och det var nog faktiskt allt jag hann med den här veckan, mellan jobb och bloggande, påtande på balkongen, binge-tittande på Orange is the New Black (jag tyckte vi behövde lite kvinnlig representation efter sex säsonger Oz) och dagdrömmande. Dagdrömt har jag gjort mycket den här veckan. Jag har läst böcker om balkonginredning och drömt mig tillbaka till högsommaren medan Stockholm sakta börjat anta höstskrud, jag har drömt mig tillbaka till Italien och drömt om att bara vara ledig hemma. Så ironiskt eftersom septembers intåg bekräftar att semestertiden nu definitivt är slut och det är dags att återvända till vardagen med ny kraft. Var tog den där kraften vägen, undrar jag.

Den här veckan blev också mitt företag äntligen godkänt för moms och jag tror att min trötthet delvis beror på att jag blir lite överväldigad över allt jag vill göra och stressad över min extremt dåliga organisationsförmåga. Börjar på alla tankespår samtidigt, pillar både här och där och blir stressad och förvirrad och så blir ingenting klart. Det är så mycket jag vill göra. Det är så mycket jag borde gjort i sommar. ”Det finns så mycket saker jag skulle sagt och gjort och det är så väldigt lite jag gjorde.” Det är nog dags att ta fram min Höstvisa igen.

Hur känner ni inför september?

Veckans länktips:
+ Mikaela har sammanställt alla våra Monthly Makers-bidrag på pärltemat och det är nytt deltagarrekord!
+ Fredrika har samlat augustis sömnadsprojekt i Sypeppen och det är så mycket fint och härligt!

16 Comments
 • Wilda

  6 september, 2016 at 07:40 Svara

  Är fortfarande väldigt berörd av rosorna <3 Och haha skrattade rakt ut åt "för varje gång vi åker till Ikea utan att göra slut blir jag mer säker på att vi kan klara vad som helst". :p Underbart!
  På många sätt älskar jag september. Min födelsemånad, melankolin och vemodet som ju är mitt bästa sinnestillstånd (haha, svår poet), och naturens skiftningar. Samtidigt blir jag alltid så trött och låg och får mer värk eftersom kylan kommer med sån kraft. Men om september är lite varmare än vanligt, som nu, känns det bara fint.

  • Alicia Sivert

   9 september, 2016 at 06:51 Svara

   Hahaha jamen det är så hemskt! Vi börjar alltid gräla och jag får alltid en ångestattack ungefär vid badrumshanddukarna. Det är en så överväldigande och utmattande affär alltså, fyy!
   Åh, så fint sagt! Jag hoppas på en mild september och ska försöka njuta av det där poetiska och konstnärliga svårmodet utan att det får överväldiga mig. Kram på dig!

 • Jess

  5 september, 2016 at 19:54 Svara

  Hösten är min favorit så jag blir per automatik lite gladare när september anländer, så även i år. Dessutom känner jag ett lugn inuti som inte funnits på ett tag, börjar landa i alla förändringar och ihop med höstluften känns det lite lättare att andas igen.

  Och heja för att klara av ikea tillsammans en löningshelg, det är en bedrift!

  • Alicia Sivert

   6 september, 2016 at 07:19 Svara

   Vad fint att du ser hösten så! Jag börjar bli mer sams med den här årstiden, förra året gick ju bra så jag vågar lite hoppas att vi ska kunna vara kompisar i år också. Hösten är verkligen en bra tid för att gå ner i varv och komma ikapp mentalt. Så glad att du mår bättre Jessica!

 • Cherie

  5 september, 2016 at 16:45 Svara

  Åh jag älskar att september är här, hösten har officiellt anlänt och det börjar bli tända ljus och mysa inne väder om kvällarna. Har hittat lite böcker att läsa igenom nu i höst, kanske borde hitta något att brodera också bara just för avkopplingen det är. Men först ska jag försöka flytta ur alla flyttlådor här hemma, en vecka i nya lägenheten och jag, dottern och hunden hoppar fortfarande över flyttlådor ;) Mest för att jag inte vill börja hösten med stress :)

  • Alicia Sivert

   5 september, 2016 at 18:45 Svara

   Vad fint du beskriver det! Jag tycker det är mysigt ur den synvinkeln också. En får fokusera på det, och på att det är okej att gå ner lite i tempo såhär års för att orka :)
   Spännande med flytt! En vecka är ju ingenting – jag hittar fortfarande saker vi inte riktigt åtgärdat på ett år och tre månader…

 • Helga

  5 september, 2016 at 07:35 Svara

  Jag har ingen aning hur jag känner för september. Haha. Jag känner nog mig mest lite överväldigad hela tiden så jag har inte tänkt så mkt på att det blivit ny månad. Grodan ser iaf ut att bli väldigt häftig!

  • Alicia Sivert

   5 september, 2016 at 18:44 Svara

   Haha men du har ju annat att titta på än årstidsväxlingarna ;)

 • Anni

  4 september, 2016 at 21:04 Svara

  Sensommarmelankoli känner jag eftersom jag tycker att september är sommar, men årets variant mer liknar oktober i min snustorra trädgård.
  Till IKEA ska man åka kvällen före julafton. Då är det lugnt och de rear ut julpyntet.

  • Alicia Sivert

   5 september, 2016 at 18:43 Svara

   Bah, i din prunkande trädgård kanske. På balkongen gick det mot höst redan halvvägs in i augusti!
   Ja, en får hushålla med besök och behov!

 • Pia

  4 september, 2016 at 19:05 Svara

  Jag välkomnar hösten! Dock börjar jag bli lite stressad inför julen. Förra årets jul var den mest oplanerade någonsin så i år ska vi ha julgran, tomtar överallt samt köra på rawfood- vegan tema i matväg.

  • Alicia Sivert

   5 september, 2016 at 18:42 Svara

   Haha åh, men det låter ändå fantastiskt och som att du är ute i tillräckligt god tid för att hinna förverkliga alla planer :)

 • Linnéa

  4 september, 2016 at 08:05 Svara

  Jag har väldigt blandade känslor inför september. Dels så känner jag mig glad för att hinna umgås med mina klasskamrater igen efter sommarlovet och att faktiskt komma tillbaka till skolan igen. Samtidigt som jag känner en lite ångest över att skolan är gång igen, eftersom den kräver väldigt mycket tid och fokus. Det är så mycket som skall hinnas med i skolan, så att det känns som man inte har tid för att göra något annat överhuvudtaget :(

  Kämpa på med grodan, den är ju snart klar! Jag vet hur lätt det är att lägga bort projekt när de nästan är helt klara, men man måste se det positiva med det som är att projektet nästan är klart ;)

  • Alicia Sivert

   5 september, 2016 at 18:42 Svara

   Ja, jag förstår precis! Hoppas du hittar lite luckor även i skolintensiviteten!

   Och tack! Lite till, det ska gå!

 • Mikaela

  4 september, 2016 at 07:32 Svara

  Oj vad jag känner likadant som du beskriver i slutet, så mycket jag borde ha gjort men inte gjorde. Men försöker påminna mig om att jag faktiskt inte hade någon ork och jag behövde nog bara vara ledig och göra typ ingenting. Men det grämer mig lite att det är så långt kvar till nästa sommar då jag kan göra allt jag ville göra i sommar egentligen. Men det är som det är, och de här sekundfilmerna jag har gjort får mig iaf att känna lite mindre som jag har gjort ingenting! Heja heja med grodan, inte långt kvar! Den ser superfint ut!

  • Alicia Sivert

   5 september, 2016 at 18:39 Svara

   Så himla viktigt att vara ledig och göra ingenting! Jag är stark förespråkare av självvårdsdagar. Bra prioriterat!
   Men vad fint att sekundfilmerna stärker dig på det viset och liksom gör ännu mer än att bevara minnet och ge oss läsare fina glimtar av din vardag! Det är lite samma med den här inläggsserien för mig, den påminner mig om att jag faktiskt gör saker även när det inte känns så. Nyttigt att hitta såna bekräftelsesystem tänker jag!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.