den kreativa veckan 35/2017: balkonglavendel och tre par byxor

I måndags började jag undervisa igen och så snart eleverna kom tillbaka gjorde min kreativa ork samma sak. Det är högt tempo nu men denna vecka har jag ändå lyckats klämma in några projekt med en kofot mellan arbetspass och sömn. Vi kikar!

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, diy, do it yourself, gör det själv, doftpåsar, doftpåse, doftkudde, doftkuddar, lavendelpåse, lavendelpåsar, lavendelkudde, lavendelkuddar, lavendel, doft, påse, påsar, kudde, kuddar, garderob, mal, malen, sy, sytt, kreativitet, skapande, skapa, kreera, broderi, embroidery, needlework, hoopart, hand embroidery, handbroderi, handbroderat, brodera, broderat, hand broderi, lavendelkvistar, lavendelkvist, lavender, rosett, rosetter,
Det härligaste har nog varit att jag broderat och sytt doftpåsar, och fyllt dem med lavendel från min egen balkong. Så magiskt på något vis att få vara del av alla produktionssteg.

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson sy sömnad byxor katt kattbyxor kattmönster mönstrat tyg ohlssons tyger katter viskos do it yourself diy skapa skapande hantverk handgjort handgjord sew sewing cat cats pattern trousers
Förra helgen gick jag på stan med Andreas och när vi kom till Hötorget ville jag ”bara smita förbi Ohlssons tyger och kolla stuvbitsrean lite snabbt”. Kom därifrån med fem meter resårband och tyg till tre par byxor, och lika många sydde jag sen.

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson sy sömnad byxor katt kattbyxor kattmönster mönstrat tyg ohlssons tyger katter viskos do it yourself diy skapa skapande hantverk handgjort handgjord sew sewing cat cats pattern trousers
Först kattbyxor, sen ett par röda.

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson sy sömnad byxor randiga striped stripes linne linnetyg mönstrat tyg ohlssons tyger do it yourself diy skapa skapande hantverk handgjort handgjord sew sewing trousers
Och sist ett par i randigt linne som får mig att känna mig som allas vår favorit-fattig-bonddräng, Alfred. Så snart jag fått hjälp att fota dem ska ni få se mer!

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson collage kollage inredning interiour interior möbler hem
Jag har tänkt mycket på vårt hem den här veckan och gjorde ett litet kollage med fina bilder jag kunde hitta i gamla magasin. Gjorde jämt såna här när jag var ung och hade prestationsångest för allt vad teckning och måleri hette, och fann mycket vila i det. Idag har kollagemakandet ersatts av andra uttryckssätt men det var väldigt hemtrevligt att återvända ett slag. Bra sätt att stänga av allt annat och bara leta fina bilder, så meditativt.

Vad skapar ni på just nu?

Veckans länktips:
+ Elsa har sammanställt Monthly Makers augustitema kläder!
+ Josefine har sammanställt Sypeppen för augusti!

Den kreativa veckan är en inläggsserie där jag delar med mig av veckans konstnärliga projekt. Syftet är att vara generös med skaparprocessens alla sidor, visa upp och reflektera, även kring alster jag inte är nöjd med, kartlägga mitt eget arbete samt inspirera till en skapande vardag. Förutom bloggen kan ni följa mig på Facebook och Instagram!

9 Comments
 • Helga

  6 september, 2017 at 17:24 Svara

  Jag stickar kofta till barnet (har jag gjort det konstant i 1+ år??) Haha. Men så fort den är färdig ska jag lägga upp till en sjal som ska matcha min nya jacka :)

  • Alicia Sivert

   10 september, 2017 at 14:14 Svara

   Haha men fina koftor blir det! Du borde göra varannan i din storlek så ni kan matcha, skulle vara himla gulligt ;) Och så kul med sjal som passar jackan! Heja!

  • Helga

   15 september, 2017 at 17:48 Svara

   Alltså jag har faktiskt tänkt på det flera gånger!! Det är ju skandal egentligen att vi inte redan har matchande tröjor!

 • Fredrikapåvinden

  5 september, 2017 at 14:50 Svara

  Vilken fin mix av kreativitet! Så sprudlande och inspirerande! Nu blev jag också sugen på att sy lavendelpåsar, får se till att göra det under hösten, bästa känslan att kunna kombinera handarbete med egenodlat! Och läääängtar sååå efter att få se dina byxor på! Kattbyxor och alfredbyxor, kan det bli bättre än så va?

  Själv försöker jag avsluta lite projekt för jag har sååå många på gång och så klart vill jag bara påbörja nya… Men julklapparna måste en ju faktiskt börja med nu så jag kanske får ta och göra det i allafall!

  • Alicia Sivert

   10 september, 2017 at 14:14 Svara

   Visst! Det är ren magi tror jag, känner så starkt för de där små påsarna, haha. Tror inte heller det blir mycket bättre än Alfred och katter, ska ta Andreas till hjälp och fota dem snarast – vill ju hinna vara med i sypeppen!

   Känner igen det väldigt väl! I år har jag faktiskt sagt nej till alla julklappar vilket känns SÅ SKÖNT. Det tar annars upp så mycket av min tid att göra och förbereda, vilket kan vara kul men på sistone har det mest varit stress och liksom tagit av tiden och kraften för umgänge. Ska försöka ha en så närvarande och avslappnad jul som möjligt i år istället. Hoppas ditt klappmakeri är enbart lustfyllt :)

 • Stina | Stinas tillvaro

  3 september, 2017 at 18:07 Svara

  Blir alltid så oerhört impad av dina veckosammanställningar! Älskar lavendelpåsarna, alldeles ljuvliga :D

  • Alicia Sivert

   5 september, 2017 at 08:51 Svara

   Tack Stina! Så kul att du är tillbaka och bloggar!!

 • Wilda

  3 september, 2017 at 10:51 Svara

  Åh de där doftpåsarna får mitt hjärta att svälla! Så vackert! <3 Och wow att du bara syr till byxor sådär. :*

  • Alicia Sivert

   5 september, 2017 at 08:51 Svara

   Haha ja, hög tröskel till att prova nya mönster men när jag väl gjort det går allt i en rasande fart! xD Och visst är det nåt magiskt med att få vara med någonting genom hela tillverkningsprocessen? Blir också helt blödig av det!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.