den kreativa veckan 36/2016: julkänslor och bullet journal

aliciasivert alicia sivertsson sivert broderi embroidery fritt frihandsbroderi katt i tomteluva jul julkatt christmas cat
Härom dagen fick jag ett litet brev på posten, med tre bitar ylletyg från Martina att brodera broscher av! Vad dubbelt roligt det är att skapa när en kan ta tillvara på något en annan person inte fått användning av, återbruk är verkligen bäst! Den julröda färgen inspirerade mig att vara ute i god tid för en gångs skull, och jag började brodera en bild av katten Tofslan i tomteluva.

aliciasivert alicia sivertsson sivert broderi embroidery fritt frihandsbroderi lövgroda european leaf frog
Jag har kanske broderat färdigt min lövgroda (det är alltid svårt att veta säkert förrän jag låtit den vila några dagar)! Det syns inte så mycket skillnad från förra veckan kanske, men jag har bytt till något mörkare och ljusare nyanser av tråd och jobbat lite på skuggor och skiftningar.

aliciasivert alicia sivertsson sivert bullet journal
Och så har jag påbörjat en bullet journal. Den senaste tiden har jag varit så stressad över livet och min dåliga organisationsförmåga, så när Jessica tipsade om bullet journaling tänkte jag att jag skulle ge det ett försök! Mina ledord är att hålla det extremt simpelt, inte greja med olikfärgade pennor och dekorera sidorna utan bara använda den som ett verktyg för att få en bättre överblick över vad som behöver göras, innan vilken deadline och i vilken ordning. Att avstå är en kreativ övning i sig för mig!

aliciasivert alicia sivertsson sivert bullet journal
Den enda utsmyckning jag hittills tillåtit mig är att skriva Just the right bullets på omslaget och det är 1. för att ha koll på vilken sida som är framsidan, 2. en påminnelse om att inom dessa pärmar fokusera på bara de rätta kulorna och inte göra boken till allmän anteckningsbok (såna har jag redan en drös av), och 3. en av mina bästa Tom Waits-låtar. Jessica tipsade också om den här jättefina guiden för att komma igång med sin bullet journal och den utgick jag ifrån och rekommenderar vidare!


Här kommer Tompa med Just the right bullets som en extra påminnelse! Håll ut till 1:10 och sen: DANSA! Svängigaste någonsin.

Veckans länktips:

aliciasivert alicia sivertsson sivert månadens medlem september better bloggers
+ JAG ÄR UTNÄMND TILL MÅNADENS MEDLEM I BETTER BLOGGERS! Sorry för caps lock men jag är så exalterad över detta! HÄR kan ni läsa en liten intervju med mig där jag pratar kreativitet och samtid!
+ Stina har släppt septembers Monthly Makers-tema! Kolla!
+ Alexandra samlar in bilder från våra syhörnor! Blogga eller instagramma ditt bidrag innan 23:e september och lämna länken i kommentarsfältet på hennes inlägg så kan vi gotta oss åt smarta förvaringslösningar, kreativt kaos och inspirerande trådrullar sen!
+ Mikaelas odlingsrapport från augusti är en prunkande trädgårdsmagasindröm.

12 Comments
 • Wilda

  17 september, 2016 at 07:19 Svara

  Underbart att du börjat med Bullet Journal och helt gör det till din egen och så minimalistiskt du behöver att den är! Bra tips från Jessica med guide också!

 • Linnéa

  13 september, 2016 at 18:47 Svara

  Toflsan i tomteluva <3 Den kommer bli så fin som brosch!! Grattis till månadens bloggare!!!

 • Borgmästaren

  12 september, 2016 at 20:56 Svara

  Grattis till utmärkelsen! Så roligt!

 • Mikaela

  12 september, 2016 at 19:35 Svara

  Åååh tomte-Tofslan! Vilken fantastisk grej! Det kanske är en Bullet journal jag ska skaffa också, är så fruktansvärt dålig på att skriva i grejer i en kalender så den tappar all sin funktion… + tack för länk!

  • Alicia Sivert

   15 september, 2016 at 07:14 Svara

   Ja, heja! Det tar ju lite tid att vänja sig och jag glömmer kolla i min hela tiden, men att ha en samlad att-göra-lista för hela september att beta upp och fördela på olika "lediga" stunder känns väldigt skönt :)

 • Grahnslöjd

  12 september, 2016 at 06:25 Svara

  Vad härligt när man får handarbetsmaterial! Tofslan blir ju bara för söt!!

 • Nyster

  11 september, 2016 at 08:11 Svara

  Tofslan i tomteluva! Alltså!! <3 Älskar den lite purkna minen! <3 Den där bullet verkar smart, måste ta mig tid att läsa guiden någon dag, gillar att hitta sätt att organisera saker och ting.

  • Alicia Sivert

   15 september, 2016 at 07:12 Svara

   Haha ja, alltid sur!!
   Ja, det verkar vara ett bra redskap! Jag får återkomma med utvärdering :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.