den kreativa veckan 38/2016: höstens palett


Denna vecka övervann jag prestationsångesten och målade äntligen klart ett beställningsarbete jag haft vilandes i flera flera veckor. Såhär såg det ut när jag till sist vågade doppa penseln och provade ut en höstig bakgrundspalett till Pelle the cat! Den färdiga målningen får ni se sssnart!


Men jag kan skvallra om att det blev så bra så jag fick flow och målade en till liten katt, fast mest på kul och på mina sämsta papper (ni ser ju hur dåligt färgen sprider sig – akta er för budgetpapper alltså…).


Jag har målat färdigt mitt Monthly Makersbidrag, som ni kanske sett! Jag glömde ta processbilder så här är en från när det redan var nästan klart.


Så har jag täckt över de slarvsydda liljekonvaljklockorna med ny, tätare plattsöm pga störde mig så mycket på dem.


Tvättat broderiet och monterat det med en teknisk noggrannhet som skulle gjort min farmor stolt.

Men alltså jag hatar den här bilden så mycket just nu: Färdigställande är inte min grej. Grodor är inte min grej. Grönt bakstycke med grönt motiv är inte min grej. Den har varit farligt nära soptunnan flera gånger, men jag vet också att det är en naturligt förekommande del av min process när jag jobbar med så tidskrävande projekt. Jag kommer aldrig vilja hänga det här broderiet på väggen hemma, men jag kommer komma över den värsta avskyn.


Och så har jag påbörjat ett nytt broderi, bara för min egen skull, för att jag behöver göra det.


I don’t always make fan art but when I do…!

Ja just det, i torsdags sydde jag fem fruktpåsar på beställning också, men det gick med sån fart att jag helt glömde att fota dem och på fredagen var de överlämnade och fakturan skickad! Men apropå beställningar så är det tre månader kvar till julafton nu – och ni vet väl att ni kan beställa julklappar av mig eller önska av era nära och kära att de gör det åt er? Maila idéer till alicia(a)sivertsson.se så bollar vi. Jag har F-skattesedel, är registrerad för moms och öppen för alla förslag!

Det var min ovanligt konstruktiva vecka! Hur har ni haft det?

Veckans länktips:
+ Sofias vandringsinlägg från Kungsleden. Jag dör!
+ Pysselbolagets fina projekt för att samla in pengar till Världens barn. Häng på!
+ Pottermotes patronustest – jag fick sparvhök och Andreas en ragdollkatt! Men se upp, folk har även fått laxar och mullvadar, haha!
+ Alexandra har sammanställt bilder av våra syhörnor!

20 Comments
 • Linnéa

  27 september, 2016 at 13:00 Svara

  Det ny broderiet ser väldigt spännande ut! Jag fick en West Highland Terrier XD Hade nog hellre fått en Ragdoll <3

  • Alicia Sivert

   28 september, 2016 at 07:46 Svara

   Haha åh! Så roligt att det finns så otroligt många olika :D

 • Jessica

  27 september, 2016 at 06:44 Svara

  Det nya projektet ser jättefint ut, men jag undrar så vad det är???? Och katten!!!!! Ser lite ut som Lumsi juuuu <3 Hejaheja

  • Alicia Sivert

   28 september, 2016 at 07:46 Svara

   Det är något du gillar i alla fall!!!!

 • Grahnslöjd

  26 september, 2016 at 05:02 Svara

  Åhå, det nya broderiet ser verkligen intressant ut och jag tror i alla fall att grodbroderiet är jättefint!;)

 • Mikaela

  25 september, 2016 at 20:17 Svara

  Jag fick också en ragdoll! Men jag hade inte tyckt det var så pjåkigt med en lax heller – fisk – havet = <33333

  • Alicia Sivert

   26 september, 2016 at 06:18 Svara

   Åh vad roligt! Alla är avundsjuka på dig, och du är den enda som inte hade varit upprörd över att bli lax haha! Så ironiskt och fint på nåt vis :)

 • hanna, förbanna

  25 september, 2016 at 17:39 Svara

  ååh, skickar du till Åland så kanske jag ska klura på något att beställa av dig :D

 • Denise

  25 september, 2016 at 17:13 Svara

  Känns så konstigt att tänka att du kan bli missnöjd för hade jag haft dina hantverksfärdigheter hade jag varit asmallig!!
  Och det där med patronusen asså, jag fick huggorm, vilket känns så sjuuuuukt otippat! Hade tippat på typ lämmel XD

  • Alicia Sivert

   26 september, 2016 at 11:21 Svara

   Haha men åh, tack <3 Slytherinskt med orm ändå!!

 • Jess

  25 september, 2016 at 15:35 Svara

  Ser fram emot att se resultatet av målningen av Pelle!

  Och alltså, SÅ avundsjuk på Andreas som fick en ragdollkatt som patronus! Själv fick jag en irländsk varghund, blev aningen missnöjd först men den växer för mig ju mer jag tänker på det. Kanske att det finns en hundmänniska i mig trots allt, gömd djupt inuti.

  • Alicia Sivert

   25 september, 2016 at 16:34 Svara

   Vad roligt, har schemalagt den till slutet av veckan :)

   Haha åh, jag förstår precis! Men jag tänker att en patronus kanske inte är ens spirit animal liksom, inte det en skulle förvandlats till som animagus utan snarare något som kompletterar en? Som är stark där man själv är svag? Jag tänker att mitt spirit animal är en stressad kanin, men så fick jag en rovfågel och på nåt sätt utgör de två ett så mycket bättre team än vad två kaniner gjort! Och din irländska varghund lär ju krossa i par med din själs inneboende katt! <3

 • Louie

  25 september, 2016 at 10:06 Svara

  Du gör alltid så vackra saker, men synd att du känner så om grodan.

  Sedan det sista broderiet, är det Land of all? c:

  • Alicia Sivert

   25 september, 2016 at 16:30 Svara

   Tack ska du ha Louie! Och GRATTIS! Du är den första som gissar det! :D Vad kul att du kunde se det!!

  • Louie

   25 september, 2016 at 18:17 Svara

   Ingen orsak!
   Yeey, tyckte väl jag kände igen det, haha!Ska bli kul att se resultatet^^

 • Helga

  25 september, 2016 at 08:15 Svara

  Du kanske kan sälja grodan? Så slipper du hänga den på väggen :p Den där katten var för övrigt ljuvlig. Ibland får jag sån kattlängtan så det gör lite ont så jag önskar härmed ett nytt Tofslan och Vifslan-inlägg! De gör ju säkert en massa skojjigt som du kan visa oss ;)

  • Alicia Sivert

   25 september, 2016 at 16:30 Svara

   Jamen absolut, det är det jag menar med att jag hoppas att den hittar ett annat hem :)
   Men haha vad roligt, då ska jag se över senaste tidens bilder!!

  • Alicia Sivert

   26 september, 2016 at 06:16 Svara

   Nu insåg jag att det var i måndagens inlägg jag skrivit att jag hoppas han hittar ett annat hem, haha, sorry! Men ja, jag hoppas på att någon ska vilja köpa honom någon gång :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.