den kreativa veckan 40/2016: färgsortering och decemberplaner


Jag inledde den här veckan mitt i ett målarflow, och gjorde så en blåmes mot frostig ridå. Det var kul men lite halvhjärtat och blev aldrig färdigt, men jag hade behövt maskeringsvätska för att göra det här motivet så som jag vill ha det – kanske är det något jag ska införskaffa och prova!


Sparvhöksbroderiet jag påbörjade förra veckan har känts slarvigt och oinspirerande och därför blivit liggande, men att temperaturen i Stockholm gick från högsommarvärme till novemberkyla på en kvart triggade igång mina julkänslor och så började jag rita upp ett korsstygnsmönster istället!


Jag har provbroderat också, men det här är skisser till nåt större och lite hemligt som jag tänkte visa er i december, så nu får ni inte se mer!


Inspirerad av besöket vi gjorde i mitt syskrin för ett par veckor sen, och på fruktlös jakt efter broderigarner i ull (jag ska yllebrodera för första gången nästa helg!) har jag färgsorterat garnerna i bottenlådan. Det är ett litet litet steg mot en mer hanterbar materialförvaring vilket känns skönt.


Och så har jag börjat virka på en grej jag velat göra sen i somras!

Vad jobbar ni på just nu?

28 Comments
 • Amanda

  10 oktober, 2016 at 14:33 Svara

  Dessa inlägg inspirerar mig så otroligt mycket! <3

 • Helga

  10 oktober, 2016 at 07:31 Svara

  Åh vad roligt med yllebroderi! Jag känner att jag, född och mestadels uppvuxen i Skåne + bor faktiskt här nu hehe, borde göra ett skånskt yllebroderi nån gång :P Och liksom för att jag älskar ull.

  • Alicia Sivert

   10 oktober, 2016 at 08:32 Svara

   Haha ja, men det är klart att du ska, när lust och tid infinner sig samtidigt :) Jag skulle också vilja fördjupa mig i det lite (blir bara ett kort intro till helgen). Drömmen vore en kurs med Elin på Med nål & tråd!

 • sandra

  10 oktober, 2016 at 07:04 Svara

  Är så nyfiken på julgrejen!!

  • Alicia Sivert

   10 oktober, 2016 at 08:31 Svara

   Mohahaha på den godbiten får du vänta! ;)

 • Grahnslöjd

  10 oktober, 2016 at 05:09 Svara

  Jag organiserar också i mitt syrum, så härlig känsla att hitta vad man söker!:) Ser spännande ut med julbroderiet!! Det är väl aldrig ett päron du virkar??:)

  • Alicia Sivert

   10 oktober, 2016 at 08:31 Svara

   Men vad kul! Du får visa före/efterbilder sen så en annan kan inspireras ;)
   Ooooch vi har en vinnare i grön-blob-virkningsgissartävlingen! Visst är det ett päron äntligen :D

 • Borgmästaren

  9 oktober, 2016 at 17:33 Svara

  Blev snygg och praktisk förvaring av garner! Yllebroderi wow! Låter så spännande. Har velat prova for ages men aldrig gjort det.

  • Alicia Sivert

   10 oktober, 2016 at 08:30 Svara

   Ja, lite samma här! Vet att jag ritade upp mönster för en blå häst på mörkt tyg i textilslöjden i sexan kanske, men har inget minne av att jag började sy. Det är så nära jag kommit! Superpepp på helgen :)

 • Fredrikapåvinden

  9 oktober, 2016 at 15:46 Svara

  Tycker så mycket om de här inläggen! SÅ nyfiken på ditt projekt! Ännu en anledning att längta till december <3 Jag håller mest på och stickar just nu och så väver jag ju också så jag blir helt slut i skallen… Jag är nääästan färdig med min kofta, känns typ overkligt hehe och i detta nu ska jag sy i knappar på två blusar till sista avsnittet av bron på säs 2. Lagom söndagsgöra. Kram på dig fina du! <3

  • Alicia Sivert

   10 oktober, 2016 at 08:29 Svara

   Haha åh, vad fin du är, tack Fredrika!
   Meeen vad spännande!! Du är så grym! Jag måste verkligen hitta ett stickprojekt till hösten. Längtar SÅ!
   KRAM OCH HA EN JÄTTEFIN VECKA KÄRASTE DU!

 • Anonym

  9 oktober, 2016 at 12:59 Svara

  Broderigarnerna är som ögongodis på burk! Själv syr jag just nu en klänning – snart inne på upploppet – och stickar på en kofta, en Key note, tredje försöket. Så här långt har jag aldrig kommit tidigare, så den här ¨gången blir det nog faktiskt en kofta :).

  • Alicia Sivert

   10 oktober, 2016 at 08:22 Svara

   Vad spännande med bägge projekt, hoppas du visar när du är klar :) Sticksugen är jag också, som bara den!

 • Amanda Jona [SPONTAN]

  9 oktober, 2016 at 10:48 Svara

  Alltså åh så mycket fint, du är så fantastiskt duktig!

 • Linda

  9 oktober, 2016 at 10:07 Svara

  Åh! Jag gillar verkligen blåmesen! Färgerna andas krispig höstmorgon!

  Själv har jag precis påbörjat ett broderi. Ska försöka brodera annat än det jag gjort och har nu gett mig på att brodera en palettblad-stickling med blad i olika färger. Än så länge är jag mest rädd att sabba det men jag ska nog övervinna det! Återigen är det du som inspirerat mig att testa något nytt. :)

  • Alicia Sivert

   10 oktober, 2016 at 08:21 Svara

   Men ÅH Linda jag blir så oändligt lycklig av att höra det! Fy vad spännande och jag längtar efter att få se – det låter som ett superhäftigt motiv och jag blev genast inspirerad haha <3

 • Ida Larsson

  9 oktober, 2016 at 09:59 Svara

  Vill också ha så fina färgsorterade burkar! Kanske bör ta tag i allt material nån dag… Jag har stickat och virkat, gjort två födelsedagskort nästan färdiga och även smycken. Har lyckats klämma in mycket den här veckan:)

  • Alicia Sivert

   10 oktober, 2016 at 08:20 Svara

   Haha vi kan göra upp en plan för det på onsdag – jag behöver verkligen också städa i förrådet! Just nu går det inte att öppna tyggarderoben utan att man får ett helt hyllplan i magen… 0:)
   Men vad härligt Ida, hurra för kreativitet och ork – bra jobbat!!

 • Jessica

  9 oktober, 2016 at 09:54 Svara

  Blåmesen är ju SÅÅÅ Fin!!! Och hästapållen ser mycket gullig ut!!!!! Samt att de färgsorterade burkarna är så vackra! Ser ut som juveler!

 • Mikaela

  9 oktober, 2016 at 09:54 Svara

  Blåmesen ser hur fin ut som helst! Gillar maskeringsvätska och samtidigt inte, så kladdigt och förstör penslarna, men effektfullt! Hade en som man inte behövde ha en pensel till men den var blå och lämnade lite blå märken så den var inte så bra :( Hoppas att virkningen är en kattkoja, tror dina grådvärgar skulle gilla det :D

  • Alicia Sivert

   10 oktober, 2016 at 08:18 Svara

   Åhnej, det låter ju förskräckligt!! Jag har aldrig provat, och tycker det är liiite fusk, men med såna här motiv när en vill ha ljusa strån framför en någorlunda enhetlig bakgrund skulle det ju kunna ha en funktion! Jag får höra efter lite i akvarellgruppen på facebook vilket märke som är bäst!
   Men nix, kattkoja är det inte ;););) De har redan en fin handgjord i ekoull från Kivikis som de ignorerar ^^

 • Linnéa

  9 oktober, 2016 at 08:28 Svara

  Blåmesen är helt underbar! Och brukarna med broderigarn, så häftiga! Det kan ju bli en snygg inredningsdetalj <3

  Just nu håller jag på att fästa trådarna på ett par strumpor som jag stickat, vilket tar en evighet eftersom de är mönsterstickade och haft en miljon färgbyten :/ Sen har jag även påbörjat ett utav tre projekt som jag hoppas blir klart till jul så att jag kan ge bort det ;)

  • Alicia Sivert

   10 oktober, 2016 at 08:16 Svara

   Jaa jag ska hålla utkik efter en större burk, vore fint att kunna ha stickgarner framme – helst i en korg men då blir de kattmat, så varför inte glasburkar? :)

   Åh fyyy, fästa trådar är det tristaste jag vet! Sånt kan jag låta ligga i ÅR innan jag färdigställer ;) Men kul med julprojekt! Så himla skönt att vara ute i god tid. Heja dig!

 • Anki

  9 oktober, 2016 at 08:18 Svara

  Tycker blåmesen är så härlig! Det är min favoritfågel.
  Spännande med virkning också, kan det vara en kattkoja på gång? :)

  Jag håller på och virkar ett par sockor, men insåg igår att garnet jag hade inte kommer att räcka så som jag trodde till två sockor. Så fick improvisera lite med färger och får se hur den andra sockan kommer att bli nu haha.

  • Alicia Sivert

   10 oktober, 2016 at 08:14 Svara

   Den är en av mina favoriter också, blir inte den här målningen färdig så kommer jag definitivt tolka den igen ;)

   Åhnej vilket elände! Tur att det är du ändå, för jag litar på din förmåga att lösa det även om det kanske inte är så kul!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.