den kreativa veckan 41/2016: fickor och finska lapphundar


Glad söndag på er! Den här veckan var jag så himmelens sugen på att sy! Jag började med att klippa till och fålla några fruktpåsar till Refo, och en dag när jag slutade tidigt promenerade jag till tygaffären och handlade upp hela dagslönen.


I väntan på att de nya inköpen skulle hinna tvättas och torkas surfade jag vidare på inspirationsvågen och sydde ett par byxor av ett tyg jag redan hade hemma, ni kanske känner igen det från DKV25?


Det blev bra och så snart jag fotat ska ni få se!


Så påbörjade jag och gjorde färdigt mitt Monthly Makersbidrag, en otrolig bragd med tanke på att jag tycker det här är det svåraste temat hittills (klicka er in hos Elsa för att se vad det är!). Nu behöver jag bara printa och fota, den 21:a får ni se vad jag och de andra i värdgruppen hittat på, men ovan är en ledtråd! Det verkar som att jag inspirerades av byxornas färgskala.


Sen blev jag förkyld och fick varva ner rejält. En liten skiss har jag gjort för att försöka hitta rätt proportioner och personlighet i den finska lapphunden Keväts ansikte (än så länge är det för mycket shiba i den övre och varg i den nedre, men jag kommer dit!).


Men annars har jag mest hängt i soffan med raka rader korsstygn, te, film och hämtmat, och nu mår jag bättre!

Hur har ni haft det?

Veckans länktips:
+ Elsa har släppt oktobers Monthly Makers-tema!
+ Genom Ida hittade jag en artikel om konstnären Olek som med hjälp av flyktingar virkat in en hel villa i Avesta! Så fantastiskt!

Den kreativa veckan är en inläggsserie med work in progress-bilder på vad jag skapar just för stunden. Målet är att denna blogg ska bli ännu mindre finputsat resultat och ännu mer grisig process. Att bjuda på de första tveksamma lagren eller skisserna, mikroskopiska framgångar och reflektioner kring prestationsångest och finhetsideal ser jag som en viktig del i att inspirera andra och utveckla min egen kreativitet.

14 Comments
 • Wilda

  20 oktober, 2016 at 06:15 Svara

  Åh det ska bli så spännande att se vad alla har skapat! Tycker så mycket om att få följa dina kreativa projekt så här. Keep it up! :D

  • Alicia Sivert

   20 oktober, 2016 at 19:59 Svara

   JAA! Den 20:e är alltid olidligt spännande! Imorgon imorgon imorgon!
   Tack Wilda :D Och snart får vi ses!! <3

 • Jenny

  17 oktober, 2016 at 17:30 Svara

  Åååååh så himla spännande!!!!! Och kul att se honom i shiba-format, haha!

 • Linda

  16 oktober, 2016 at 21:12 Svara

  Jag har haft det bra. Fast inte så väldigt mycket skapande. Bara broderat på min palettblad-stickling som ändå börjar likna något. Kanske inte så fint på nära håll men håller man den en bit framför sig ser det inte helt dumt ut!
  Även om jag inte blir nöjd tänker jag att det är bra för min inre perfektionist att öva. Man måste ju börja någonstans :)

  • Alicia Sivert

   18 oktober, 2016 at 10:09 Svara

   Det ska bli så spännande att få se!! Och BRA att du strider mot perfektionisten, den behöver ofta tuktas lite!

 • Tyg och otyg

  16 oktober, 2016 at 18:49 Svara

  Jag har varit oerhört okreativ den här veckan (också), flyttat saker och städat på varenda ledig stund känns det som. Påbörjade iofs en ny stickning när jag var på stickcafé häromdagen, men jag hatar den än så länge och tänker nog repa upp.
  Tack för omnämnandet förresten. Jag har lite bilder på villan i telefonen, om du vill kan jag skicka dem via Messenger, så att du får se?

  • Alicia Sivert

   18 oktober, 2016 at 10:08 Svara

   Fyyy vad trist! Men så kan du arbeta i frid och ro sen när allt är klart, måtte det gå snabbt!
   Tack själv, det får du gärna göra om du vill! Eller skriva ett helt blogginlägg kanske? ;)

 • Mikaela

  16 oktober, 2016 at 09:16 Svara

  Vad fint det vore med en sån ficka på en vit t-shirt bara! Ska bli kul att se byxorna! :D

  • Alicia Sivert

   18 oktober, 2016 at 10:07 Svara

   Jaa, det tänkte jag också på! Har en del tyg över så vi får väl se vad det blir ;)

 • Ida Larsson

  16 oktober, 2016 at 09:00 Svara

  Vad skönt att du mår bättre! Precis som Helga så har jag "bara" stickat under veckan:)

 • Helga

  16 oktober, 2016 at 08:56 Svara

  Jag vill också ha ett invirkat hus!!!!! Så fantastiskt! Jag har bara stickat och stickat den här veckan 8)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.