den kreativa veckan 42/2017: kråkspark, guldväv och applikation


Den här veckan inledde jag med lördagsjobb och del 2 i textilmomentet för våra elever på det avancerade programmet. Jag visade hur en gör applikationer med langettsöm.


Bytte till tjocka stickgarner och en stor nål och visade några olika stygn: plattsöm, franska knutar, kedjestygn och kråkspark. Sen gjorde jag en liten bottensöm bara för att det är så kul.


Jag har gjort mitt bidrag till Monthly Makers fototema som ni fick se igår.


Jag har vävt lite framför Deadwood. Bara fram och tillbaka i grått och guld utan motiv eller planer, för att vila ögon och huvud en stund.


Och så har jag gjort lite blackout poems – men dem får ni se nån annan gång!

Vad snickrar ni på för projekt just nu?

Veckans länktips
+ Stockholmstips: Nästa helg är anordnar The Craft Lab en Craft Bazaar med försäljning av konst och hantverk samt material på Midsommargården!
+ Bojkotta Drops 2.0! Garnstudio DROPS design har ännu en gång plagierat, nu Maja Karlsson från Majas manufaktur. Jag bojkottar dem redan vilket jag skrivit om i slutet av DKV30/2016, kort sagt därför att de stjäl från indie-designers mönster och istället för att bemöta kritik med ett ”Hoppsan, det var inte meningen” blockerar de ut Majas och originalmönstrets namn och ord som ”kopia” eller ”plagiat” från sitt kommentarsfält samt raderar alla inlägg som ifrågasätter dem. Så sanslöst dåligt!
+ Ett roligare tips är Bored Pandas bildsammanställning av djur som fastnat på viltkamera i märkliga situationer.

Den kreativa veckan är en inläggsserie där jag delar med mig av veckans konstnärliga projekt. Syftet är att vara generös med skaparprocessens alla sidor, visa upp och reflektera, även kring alster jag inte är nöjd med, kartlägga mitt eget arbete samt inspirera till en skapande vardag. Förutom bloggen kan ni följa mig på Facebook och Instagram!

8 Comments
 • Helga

  24 oktober, 2017 at 17:40 Svara

  TöntDrops! Har en del gamla garner från den i mitt läger men känns bra att jag inte kommer köpa nya iaf. Just nu stickar jag spiralsockor, såna utan häl. Och för fotoalbum :)

  • Alicia Sivert

   29 oktober, 2017 at 11:26 Svara

   Samma här! Men känns inte alls lika lustfyllt att klappa på nystanen längre.
   Åh, härligt med strumpstickning! Garnrensning står näst på mitt städschema. Ska se om det dyker upp lite stickidéer då! :)

 • Malin

  24 oktober, 2017 at 08:37 Svara

  Din bottensöm är så himla fin och precis!

  Och blir så himla provocerad av DROPS beteende..tycker det är så fult när stora företag utan skam snor av mindre som har svårare att slåss för sig.

  • Alicia Sivert

   29 oktober, 2017 at 11:25 Svara

   Tack :D

   Men eller hur! Blir så frustrerad :S

 • Linnéa

  23 oktober, 2017 at 20:42 Svara

  Bra att fler uppmärksammar drops oschysta beteende!! Fattar inte hur de kan göra detta gång efter gång :@
  Just nu är jag lite mellan projekt, har inte lyckats starta upp något än. Skall försöka få till en riktig skapar helg nästa helg efter att hemtentan är inlämnad :)

  • Alicia Sivert

   29 oktober, 2017 at 11:24 Svara

   Nej de är helt orimliga! Så ledsamt för de drabbade och oinspirerande för oss andra!

   Åh, lycka till och heja!!

 • Anki

  23 oktober, 2017 at 18:33 Svara

  Ja va sur man blir på DROPS. Bojkottar också sen förra året när det kom fram, att de ska hända igen är verkligen jättetråkigt :( Synd om de som lagt ner sån tid på mönster och sen blir det snott.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.