den kreativa veckan 43/2017: Halloween-stilleben, trollstavar och julstygn


Hej på er! Den här veckan har kölden kommit till Stockholm och jag har dykt in i ylletröjor och tjocka halsdukar. Livet går fortfarande i lite för högt tempo men jag känner mig inte lika panikslagen längre – mer trött vilket också gör det lättare att faktiskt vila när jag är hemma. Om en vecka kommer det ingen DKV utan någonting annat kul, och sen ser jag fram emot att göra november till bloggens och skapandets månad. Mer får ni se då!


Den här veckan har vi målat mycket stilleben på jobbet. Stilleben är tyska för vad som på svenska också kallas stilla liv och på engelska still life, att bygga upp en komposition av föremål att teckna eller måla av (jämfört med att utgå från en referensbild). Jag valde höstiga och Halloweeniga föremål och släpade med mig en hel kasse hjorthorn och benknotor, porslinsskallar och glasklot hemifrån. Det blev många fina tolkningar målade!


Själv hann jag med en sabb pumpa i puckfärg.


Och ett porträtt av Andreas dödskallesparbössa som vanligtvis separerar våra respektive LP-skivsamlingar.


Hemma har jag fållat, klippt isär och sytt ihop några lavendelbroderier till påsar. Två stycken finns kvar i shoppen men snart blir det påfyllning!


Och så har jag påbörjat ett korsstygnsbroderi vilket känns som skön avkoppling just nu, men dessvärre är det hemligt så denna baksida blir nog det sista jag kan visa innan jul!


Och med de två äldsta elevgrupperna har jag nog haft mina mest uppskattade lektioner hittills då vi gjort trollstavar och lyssnat på Harry Potter-musiken. Min första stav gjorde jag för fem år sen när jag var utklädd till Bellatrix Lestrange, och nu tillkom Mad-Eye Moodys som ni ska få kika närmare på en annan gång.

Skapar ni något inspirerat av Halloween eller hösten?

Veckans länktips:
+ Jag har fyllt på med nio nya produkter i webbshoppen och har rabatt på alla gamla! Handla handgjorda, närproducerade, unika och småskaliga julklappar i år!

Den kreativa veckan är en inläggsserie där jag delar med mig av veckans konstnärliga projekt. Syftet är att vara generös med skaparprocessens alla sidor, visa upp och reflektera, även kring alster jag inte är nöjd med, kartlägga mitt eget arbete samt inspirera till en skapande vardag. Förutom bloggen kan ni följa mig på Facebook och Instagram!

4 Comments
 • Katarina

  29 oktober, 2017 at 08:03 Svara

  Jag har nog sagt det tidigare men jag blir så glad varje gång du berättar om dina kurser, du gör verkligen det där extra för att eleverna ska få ha skoj i kreativiteten och lärandet. Kan man ställa Ungen i kö redan nu? ;-)

  Har du höstlov nu eller innebär ett sådant ändå arbetstid för lärarna? Ha det fint i hösten! Och snart är det adventsmys och julpyssel. Och du har redan börjat med julskapande, tycker det är lika spännande varje år att i januari se vad du har skapat för julklappar.

  • Alicia Sivert

   29 oktober, 2017 at 11:23 Svara

   Åh, tack! <3 Vi har ingen kö för att alla ska ha samma chans att få plats – men jag förstår att det var en retorisk fråga och uppskattar andemeningen :) Vid sex år är hen välkommen!

   Nix, höstlovet jobbar vi in med föreläsningar, fortbildning, möten, föreställningsrep och planering. Men det blir lite tidigare kvällar i alla fall!

   Jag har faktiskt avsagt mig alla julklappsbyten i år. Lite sorgesamt men det känns väldigt skönt och rätt nu, klapparna blir lätt en stress och prestationsångest för mig, i år vill jag ge av min tid istället. Men det hindrar mig inte från att ha hemliga julprojekt igång ;)

   Ha en jättefin höstsöndag Katarina!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.