den kreativa veckan 44-45/2017: sydda häften och en fotostudio i bildsalen

Hej kära ni!
Förra söndagen släppte jag Monthly Makers novembertema och det blev ingen sammanställning av veckans kreativa projekt, som jag annars brukar sätta ihop om söndagarna. Istället kör vi ett dubbelt nummer av Den kreativa veckan idag, och jag hoppas ni också skapat massor under den här perioden!


Under höstlovet hade vi en fortbildningsdag där vi som var med på bokbindarkursen i somras visade vad vi lärt oss för dem som inte kunnat följa med. Jag gjorde några nya häften!


En inlaga jag ska sätta i pärm senare och ett litet kvadratiskt blått häfte med min standardtext tryckt på. ”Katter och garn” som en parafras på Frida Hyvönens ”Kvinnor och barn”.


Ett gammelrosa.


Och ett minilitet av restmaterial jag hittade på bordet.


Så passande i och med Monthly Makers-temat också!


En annan höstlovsdag plåtade jag ett tiotal av mina kollegor i kostym och byggde sen en fotostudio i bildsalen där jag målade av en av bilderna och fotade processen. För att inte ljuset skulle ändras under arbetets gång fick jag ha lysrören släckta och en massa smålampor riktade mot duken. Kameran var monterad rakt ovanför arbetet och till vänster om mig hade jag en iPad som filmade alltihop. Jag jobbade tills det var helt becksvart ute. Bilderna ska användas till en föreställning i vår, kanske får ni se mer efter det!


Jag har fyllt och sytt ihop de sju lavendelpåsarna jag broderade tidigare i höst.


De finns nu i shoppen!


Undervisat lite mer akvarellmåleri.


Och använt akvarellpennor för första gången sen jag var barn. Jag ska prova att göra något föreställande också för det var ju riktigt kul!


Men utöver lavendelpåsarna har det inte blivit mycket skapat hemma, förutom korsstygn efter korsstygn efter korsstygn på mitt hemliga julbroderi. Livet har gått i så högt tempo så länge nu att det känns som evigheter sen jag kunde sitta ner och skapa fritt i flera timmar. För att vila hjärnan i mikropauserna har jag jobbat nästan maniskt med broderiet, som nu börjar bli klart. Oj vad jag längtar efter akvarellmåleri och småbroderier, det riktigt skriker i händerna!

Hur har ni haft det de här två veckorna? Skapar ni något kul? Är julprojekten igång eller kanske Monthly Makers-bidragen?

Hoppas ni får en riktigt fin och kreativ söndag, vad ni än gör!

Den kreativa veckan är en inläggsserie där jag delar med mig av veckans konstnärliga projekt. Syftet är att vara generös med skaparprocessens alla sidor, visa upp och reflektera, även kring alster jag inte är nöjd med, kartlägga mitt eget arbete samt inspirera till en skapande vardag. Förutom bloggen kan ni följa mig på Facebook och Instagram!

6 Comments
 • Julia

  13 november, 2017 at 18:02 Svara

  Men vad söta påsar! Det är något med maseffekten dessutom som gör de ännu mer charmiga! Åh älskar akvarellpennor, använder de när jag tecknar trädgårdsplaner, och använder dem både med och utan vatten :) Spännande att se vad du kommer hitta på med dem!

  • Alicia Sivert

   16 november, 2017 at 10:13 Svara

   Tack ska du ha! :D Vad är maseffekten? Eller mal kanske det ska stå?
   Men vad roligt, har du några bilder? Jag blev sugen på att kombinera tekniken lite med mitt vanliga måleri!

 • Victoria

  12 november, 2017 at 14:12 Svara

  Wow, så mycket fint, som vanligt! :)

 • Anki

  12 november, 2017 at 08:52 Svara

  Oh så fina lavendelpåsarna var <3 Jag håller på med en duk och virkar på just nu :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.