den kreativa veckan 45/2016: snöstorm och 60 meter garn

Hej, allra käraste vänner! Jag vet knappt hur jag ska börja beskriva den här veckan. Jag har gått från att vara stressad, orolig och utmattad till att fullkomligt krossa min att-göra-lista och har på samma gång gått upp i tid på jobbet, hunnit med möten och museibesök, bakat två kakor, planterat sticklingar, skapat, haft middagsbjudning samt sammanställt och skickat min fjärde faktura i ett enda effektivt arbetsflow!


Samtidigt har världen omkring mig stormat värre än på länge, alltså både bokstavligt (det föll typ en meter snö över Stockholm i tisdags), politiskt (wtf Amerika?) samt känslomässigt då min favoritpoet Leonard Cohen avlidit. Hur jag kommit ut ur den här orkanen med hatten i behåll är faktiskt ett under, men alla vindar till trots känner jag mig lugnare än jag gjort på flera veckor. Kanske är det lite som Tage Danielsson genom Karl-Bertil Jonsson så käckt säger att ”Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar” för den här veckan har jag varit on top of my game’s game och det har känts bra. Att jobba har alltid varit min nyckel till att hantera ängslan och stress.

I alla fall, här kommer veckans kreativa åtaganden:


I söndags tog jag en härlig promenad längsmed ett snöigt Kungsholmsstrand, levererade senaste batchen fruktpåsar till Refo och fotade produkter till shoppen. Nu finns mina halsband med silverkedja och strandglashängen, slipade av Östersjöns vågor och fyndade på Gotlands sydstränder, att köpa i webbshoppen. Julklappstips till både er och alla ni känner!


Såhär såg det ut bakom kulisserna! #detglammigablogglivet. Foto av Liselotte Norén.


Jag har nästan sytt färdig mitt hemliga korsstygnsbroderi. Nu behöver jag bara experimentera lite i mönstret, sätta några stygn till, montera och sen kan jag sluta tjata om saken tills det är dags att visa er. Beräknade att jag sytt upp ca 60 meter garn i det här projektet(!!!) så ni förstår ju att det upptagit min mesta tid de senaste veckorna.


Jag har också påbörjat och färdigställt ett helt annat hemligt projekt ni får se i december! Den känns som att världens lass med stenar lyfts från mina axlar och trots att det ser rätt stökigt och kladdigt ut på bilden ovan är jag himla nöjd och jag tror ni kommer gilla det också!


Sist men icke minst har jag gjort den skiss som jag hoppas ska utgöra grunden för min målning av Jennys hund, Kevät, som jag fått i uppdrag att porträttera! Nu gäller det bara att penselhanden sköter sitt och det tror jag den gör för den längtar verkligen efter att sätta sig ner och måla.

HUR har ni tagit er igenom den gångna veckan? Vad gör ni, hur mår ni?

Veckans länktips:
+ Wilda har släppt Monthly Makers-temat för november! Det är långt utanför min comfort zone men jag tror jag vet vad jag vill göra!
+ Mikaela har i egenskap av både crazy plant lady och biolog förklarat det där med växters vetenskapliga namn och hur det egentligen funkar.
+ Jenny inspirerades av ett av mina vandringsinlägg att åka till den gamla fäbodvallen Fallmoran och har skrivit ett såå fint inlägg om besöket!
+ Fredrikas och Josefines sew-along! Läs mer HÄR.

20 Comments
 • BySiri

  26 november, 2016 at 03:18 Svara

  Men vad knäppt, jag hann bara scrolla ner så att jag såg huvudet på teckningen och tänkte direkt att "nämen det där ser ju ut som Kevät!", sen läste jag att det var det. Du är verkligen duktig :) Och vad kul med en sån vecka !

 • Alicia Sivert

  15 november, 2016 at 10:07 Svara

  Om en månad får du se! ^^

 • Grahnslöjd

  13 november, 2016 at 20:36 Svara

  Åh, vad jag är nyfiken på ditt broderi och det andra hemliga decemberprojektet!!:)

 • Ruth | HungryHeart.se

  13 november, 2016 at 18:34 Svara

  Herre je vad du har hunnit med mycket! (och så himla nyfiken jag blir på att se ditt färdiga broderi!!) Själv har jag gjort precis motsatsen och i princip varit soffpotatis med vissa naturpromenadinslag. =) Men det behövs också ibland!

  • Alicia Sivert

   15 november, 2016 at 10:07 Svara

   Fy fan vad gutt!! Sån tänkte jag vara i januari när det är lågsäsong på jobbet :) Så glad att du är tillbaka efter pausen också! Heja!

 • Helga

  13 november, 2016 at 15:47 Svara

  Asså what jag har helt missat att Leonard Cohen dött :(:(:(:( Fy vad tråkigt!!

 • Linnéa

  13 november, 2016 at 15:02 Svara

  Förstår inte hur du hinner med allt utan att det känns jobbigt!! Denna veckan har nästan känts lite surrealistiskt för mig. Jag flyttade hemifrån förra helgen, så denna veckan har det nästan känts som jag har bott ensam på hotell i någon annan stad samtidigt som jag har gått i skolan som vanligt :/

  Åh vad kul att du målar av Jennys fina hund!! Det skall bli väldigt kul att få se resultatet :)

  • Alicia Sivert

   15 november, 2016 at 10:06 Svara

   Det gör jag nog inte egentligen, bara att jobbighetskänslan gjorde ett litet uppehåll. Nu lider jag av baksmällan från förra veckan ;)
   Men ÅH, jag känner så väl igen mig i den känslan! Första månaderna i min första egna lägenhet satt jag bara i köket för det var den ytstorlek jag var van vid att disponera liksom. Det tar tid att vänja sig, men kommer kännas härligt så småningom :) Ska bli kul att höra (och kanske få se?) mer från ditt nya boende!

  • Linnéa

   16 november, 2016 at 10:55 Svara

   Det är nog inte helt omöjligt att det kommer dyka upp lite bilder från mitt nya boende i framtiden ;)

 • Fredrikapåvinden

  13 november, 2016 at 10:21 Svara

  Åh jag känner så igen känslan! Både att känna att den långa att-göra-listan är som ett gigantiskt berg att bestiga och sedan att faktiskt lyckas göra det! Heja, heja! Jag är SÅ nyfiken på att få se ditt broderiprojekt!!! SÅÅ spännande! <3 Och bara överlag att få följa dina julbestyr <3 Jag har haft en riktig bergodal-banig vecka. Stundtals superkul och inspirerande (tryckprojekt i skolan och avsluta stickprojekt) stundtals bottenkass (mensvärk och illamående buh) men nu ska jag dra på mig lite kläder och sedan gå till skolan och trycka lite till så det blir ett bra avslut på den här veckan! Kraaam finaste Alicia!

  P.S Tack gulledig för länk! <3 <3 <3

  • Alicia Sivert

   15 november, 2016 at 10:03 Svara

   Jaa, denna årstid alltså… Och fy vad segt med mensvärk och illamående! Det kan ju sabba vilken vecka som helst. Men det sååå roligt med tryck (saknar verkligen det!) och jag är väldigt nyfiken på vad du gör!!!

 • Jenny

  13 november, 2016 at 09:03 Svara

  Herregud blir ju stressad bara av att läsa om din vecka, haha. Så himla grymt ändå att få så mycket gjort med så mycket runt omkring. Jag kan också bli så ibland, ju mer jag har att göra desto mer gör jag. När dela dagarna är fullspäckade tar man på ett annat sätt tillvara på de där slöstunderna inemellan. Men får hoppas att nästa vecka blir iallafall lite lugnare för dig :)
  Själv har snön skapat kaos för mig som pendlar totalt 12mil till och från jobbet varje dag. Både bokstavligt kaos med halka, snö, köer och allt som hör till men också ångesten som kommer när man känner hur lätt det är att bli en av de där bilarna som kört av vägen. Så det plus trötthet då jag måste gå upp tidigare samt en galen stress på jobbet pga mycket att göra samtidigt som många är sjuka, där jag även behövt täcka upp i andra områden och då sett mitt egna berg av uppgifter bara växa, gör att hela veckan känts rätt värdelös. Men nu känner jag mig faktiskt jäkligt taggad på en ny vecka så jag har bestämt mig för att vecka 46 2016 ska bli en jäkla supertid i mitt liv!

  OCH inte att förglömma, min finfina vovve<3 Har varit så fint att se honom växa fram i skisserna och nu känner jag verkligen igen honom! Som i att jag hade sett att det var han även om jag inte visste det innan. Så himla häftigt ändå!

  Tack för länkkärlek också<3 Har redan fått mig ett par nya följare faktiskt, aproligt ju!

  • Alicia Sivert

   15 november, 2016 at 07:59 Svara

   Haha ja men jag tror backlashen kom den här veckan för nu är jag sååå trött :P

   12 mil? Men jisses! Jag förstår verkligen att det blev förseningar och inryckningar, fy!! Den här tiden på året borde man för övrigt extraanställa sjukinhoppare för det blir en så ond cirkel när alla ska jobba åt varandra och då själva blir uttjänta och förkylda. Ta det lugnt och kör försiktigt!

   Men gud vad glad jag blir att du säger så! Jag kände också att jag börjat få pli på honom men det viktigaste är ju att du känner igen honom. Hurra :D

   Och vad kul att länken gav följare! Det gör mig inte särskilt förvånad, för du är så bra, men väldans glad :)

 • Emma Svensson

  13 november, 2016 at 08:23 Svara

  Men vad skönt att du hunnit med så mycket, utan att det har känts jobbigt! Jag är så nyfiken på ditt hemliga projekt, det lilla vi fått sett har ju varit fantastiskt. Ett av dina halsband står definitivt med på min önskelista.

  Jag har legat i sängen med en stukad handled och surat nästan hela veckan. Saknat jobbet, och framförallt saknat att slöjda. Men nu börjar det bli bättre! Tänk vad beroende man är av sina händer för att må bra. Intressant att se hur positiv effekt slöjden har på mitt psyke!

  Hoppas du får en fin vecka!

  • Alicia Sivert

   15 november, 2016 at 07:55 Svara

   Men vad kul, dubbeltack :D

   Nä fy vilket öde! Och det är verkligen sant, det värsta jag kan föreställa mig är att bli sjuk i ögonen eller händerna, hu! Hoppas handleden läker rekordsnabbt!

 • Mikaela

  13 november, 2016 at 07:56 Svara

  Tack för länkkärleken skulle jag ju också säga :)

 • Mikaela

  13 november, 2016 at 07:55 Svara

  Vad härligt att du känner ett lugn och fått så mycket gjort, heja! Hunden kommer bli fantastisk är jag säker på! Jag har hämtat mina senaste keramikgrejer, så nu blir det snart keramikbonanza i bloggen igen haha, och det gör mig alltid glad!

  • Alicia Sivert

   15 november, 2016 at 07:54 Svara

   ÅH det var i sanning goda nyheter! Fasen vad kul att få se vad du gjort :D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.