den kreativa veckan 47/2017: kafferuiner, virkade Vifslor och små bullar

Hej och glad för-advent! Jag är lite sur på att vi blir snuvade på en adventshelg i år, men idag ska vi ändå fira att jag fyllt år och att Andreas gör det i nästa vecka, så lussebaket är i full gång.

aliciasivert alicia sivert sivertsson skapa skapande kreativitet hantverk handgjort virka virkad virkat virkade vifsla vifslor vifslan katt katter grå jul julgran hänge hängen
Sen jag färdigställde mitt hemliga julbroderi har jag varit utan handarbete och det ledde till improviserad Vifsel-virkverkstad.

aliciasivert alicia sivert sivertsson skapa skapande kreativitet hantverk handgjort virka virkad virkat virkade vifsla vifslor vifslan katt katter grå jul julgran hänge hängen
Jag har virkat fem små Vifslor och en tjock-Tofsla att sätta i granen och får jag tid ska jag skriva ihop ett mönster så ni också kan prova!


Andreas fick också en virknål och garn. Jag hjälpte honom lägga upp en rund cirkel och vips hade han skapat en basker till Tofslan!

aliciasivert alicia sivert sivertsson skapa skapande kreativitet hantverk handgjort skapa med barn bild och form illustration teckning rita collage kollage
På jobbet har jag låtit några grupper välja tre foton ur något magasin eller tidning, limma dem på ett papper och sen rita i mellanrummen så det blir en sammanhängande bild. Många fina och roliga resultat blev det! Här är mitt demoexemplar.

aliciasivert alicia sivert sivertsson skapa skapande kreativitet hantverk handgjort rita teckna måla målning teckning kaffe måla med kaffe ruin ruiner bildochform skapa med barn
Några av de äldre grupperna har fått måla ruiner i kaffe. Att måla med kaffe är ganska likt akvarell. En börjar med de ljusaste tonerna och jobbar mot de mörkare, men kaffet är lättare att lösa upp om det blivit fel och eftersom en bara har de nyanser som finns i kopparna (vi hade en med starkt kaffe, en med medel och en med rent vatten) ger det lätt ett lite halvabstrakt intryck. Därför tyckte jag ruiner passade bra som motiv!

aliciasivert alicia sivert sivertsson skapa skapande kreativitet hantverk handgjort rita teckna måla målning teckning kaffe måla med kaffe ruin ruiner bildochform skapa med barn

aliciasivert alicia sivert sivertsson skapa skapande kreativitet hantverk handgjort rita teckna måla målning teckning kaffe måla med kaffe ruin ruiner bildochform skapa med barn
Jag hann göra två stycken själv.


Jag har dukat fram massor med material och fotat bilder till nya kurserbjudanden med styling-hjälp av Tofslan.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, skapa, skapande, kreativitet, creativity, create, diy, do it yourself, jul, julkalender, christmas, xmas, lussebullar, lussebulle, lussekatt, lussekattörhängen, lussebullörhängen, örhänge, örhängen, lussekatter, cernitlera, fimolera, polymerlera, polymer clay julklappstips julklapp handgjord gjord i sverige svensktillverkad julklapp
Så har jag sålt slut på alla lussekatt-örhängen i shoppen och fått limma nya, kul!

aliciasivert alicia sivert sivertsson skapa skapande kreativitet hantverk handgjort rita teckna teckning illustration katt paket katten vifslan tomteluva mössa jul
Skickat massor med pimpade paket.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, skapa, skapande, kreativitet, creativity, create, diy, do it yourself, jul, julkalender, christmas, xmas, lussebullar, lussebulle, lussekatt, lussekattörhängen, lussebullörhängen, örhänge, örhängen, lussekatter, cernitlera, fimolera, polymerlera, polymer clay julklappstips julklapp handgjord gjord i sverige svensktillverkad julklapp
Och fått jättefin respons på dem som fått hem sina beställningar! Det här fotot har min kära vän Emilie Neckman tagit. Här skriver hon så himla fint om vår vänskap och hur allting började för hundra år sen med att hon berömde en bild av min kanin på nätet.

Och det var min roliga och ganska späckade vecka! Hur har du det denna för-advent?

Veckans länktips:
+ Få 15% rabatt på allt i shoppen med rabattkoden ”HANDGJORDJUL”!

Den kreativa veckan är en inläggsserie där jag delar med mig av veckans konstnärliga projekt. Syftet är att vara generös med skaparprocessens alla sidor, visa upp och reflektera, även kring alster jag inte är nöjd med, kartlägga mitt eget arbete samt inspirera till en skapande vardag. Förutom bloggen kan ni följa mig på Facebook och Instagram!

14 Comments
 • Mikaela

  11 december, 2017 at 21:27 Svara

  Gud vad kul idé med kollaget!

 • Linnéa

  27 november, 2017 at 20:34 Svara

  Blir vi snuvade på en adventshelg i år?!? Hade ingen aning om det!! Blev lite besviken nu :(
  Vilken söt liten basker Tofslan fick :)

  • Alicia Sivert

   8 december, 2017 at 08:59 Svara

   Jaa, eftersom fjärde advent är på julafton blev inte första i november som den brukar, utan först i december </3 Inte riktigt rättvist tycker jag! Hoppas du hade det mysigt ändå :)

 • Katarina

  26 november, 2017 at 22:00 Svara

  Alltså den bilden på Tofslan i baskern, underbar.

  • Alicia Sivert

   8 december, 2017 at 08:59 Svara

   Jag veeet :'D Skrattade åt henne i en kvart och har den som bakgrundsbild på telefonen nu.

 • Cecilia N

  26 november, 2017 at 20:17 Svara

  Måla med kaffe!
  Du upphör aldrig med att lära mig nya saker. Spännande.

 • Victoria

  26 november, 2017 at 15:37 Svara

  Collageteckningen är häftig! Jag samlar på mig en hel del tidningsurklipp, verkar som om jag äntligen har hittat något att använda dem till! :D

  • Alicia Sivert

   8 december, 2017 at 08:58 Svara

   Haha ja, jag har också haft lådvis i mina dagar men blivit bättre på att rensa. Sätt igång med en julkollageteckning vet ja! ;)

 • Anki

  26 november, 2017 at 08:23 Svara

  oj så mycket du har hunnit med denna vecka! Vilka gulliga små Vifslor :) och imponerande med kaffemålning! låter roligt.

  • Alicia Sivert

   8 december, 2017 at 08:57 Svara

   Tack ska du ha! Kan klart tipsa om kaffemålning, himla skoj :)

 • Julia

  26 november, 2017 at 08:01 Svara

  Vad mycket fint du har hunnit med! Måla med kaffe har jag sååå länge tänkt pröva på, blev inspirerad att ta tag i det nu igen!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.