den kreativa veckan 48-49/2017: röda fålar och stulna dagar

Glad andra advent! Det känns som att jag tjatat om det hela den här hösten – men var sjutton tar tiden vägen? Är det någon som samlar in tre-fyra dagar av mina veckor och bara gömmer dem? Jag skulle önska tillbaka dem nu tack! Vill så gärna vara och vila i den här tiden men det är som att jag bara jobbar eller sover. Drömmer om att binda kransar och läsa julmagasin också men just nu ligger de bara som missvisande inredningsartiklar på soffbordet. Känner ni likadant?

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson jul julklapp julbonad bonad staffan stalledräng xmas christmas broderi brodera broderad julbroderi gratis mönster korsstygn korsstygnsmönster häst hästar fålar fem ingen dager synes än stjärnorna på himmelen de blänka gammaldags allmoge fritt free cross stich embroidery pattern horse horses swedish sweden sverige svenska skapa skapande kreativitet monthly makers julkalender 2016 adventskalender kalender diy do it yourself gör det själv
Förra söndagen kickade vi igång julen med Monthly Makers och jag bjöd på ett nytt korsstygnsmönster. Därför uteblev sammanställningen av min skaparvecka, och istället blir det dubbelnummer idag! Under de här två veckorna har jag börjat på en ny version av Fålar Fem, den här gången i rött på vitt. En del av mina bortkomna timmar har jag nog förlorat i de där korsstygnen.


Andreas har fyllt år och jag har dekorerat paket. Här får ni lite alternativ inslagningsinspiration i tveksam ljussättning.


Det hade legat en badborste i trä ovanpå det ena paketet som fått en lång fettfläck från det inoljade skaftet. Jag var dödsförkyld på hans födelsedag och såg direkt potential till motiv. I paketet fanns en discokula med belysning och i det andra ett par julbyxor jag sytt av en duk med tomtar på.


Jag har beställningsbroderat ”Arik 2017” på en dopklänning.


Och en liten blåklocka.


Med några elevgrupper har jag bundit enläggshäften och med andra gjort stjärngirlanger.

aliciasivert alicia sivert sivertsson narry potter trollstav magic wand diy do it yourself skapa limpistol smältlim rundstav akrylfärg magi trolleri skapa skapande hogwarts mad-eye moody monsterögat moody fantasi
Och slutligen har jag skapat två nya trollstavar till teaterrekvisitan som önskade sig sådana.

Idag ska jag till Feministisk Marknad och spana på hantverk. Ses vi där?

Veckans länktips:
+ Jag har 15% rabatt på allt i shoppen, ange koden HANDGJORDJUL vid utcheckningen!

8 Comments
 • Fredrikapåvinden

  12 december, 2017 at 16:26 Svara

  Om du får fatt på tim-tjyven kan du ju hälsa att även jag vill ha mina dagar tillbaks! Men jag måste säga att det är otroligt att du på dina 3-dagars veckor har hunnit med allt detta! Trollstavar, broderier, paketinslagning och stjärngirlanger. Otroligt så mycket fint Alicia! Jag hoppas verkligen att julfriden kommer snart och att du får äta rikligt med pepparkakor!

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:38 Svara

   Fördelen med ett kreativt jobb alltså ;) ;) ;) Hoppas du haft en riktigt fin jul Fredrika och får ett än bättre nyår!

 • Anki

  10 december, 2017 at 18:20 Svara

  Känner exakt samma med att bara jobba och sova. Vill bara stanna upp och känna att vi är i december här och nu men det är väldigt svårt. Men idag har jag iaf lyckats baka pepparkakor :) Tycker ändå du hinner med så himla mycket under veckorna! Själv hinner jag knappt virka ett varv känns det som haha.

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:37 Svara

   Fy, varför är det alltid så? En borde gå ner till halvtid i december tycker jag!

 • Ida Johansen

  10 december, 2017 at 11:47 Svara

  Alltså paketinslagningen är ju helt lysande!

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:37 Svara

   Nästa års klappmode, kom ihåg var du såg det först ;)

 • LisaMarie

  10 december, 2017 at 09:36 Svara

  Men åh! Älskar verkligen paketinslagningen! Helt fantastiskt att du lyckades vända den där fettfläcken till något snyggt och roligt :D

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:36 Svara

   Haha snyggt vet jag inte men ganska kul! ;) Tack Lisa Marie!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.