den kreativa veckan 50/2017: rött garn, vit spets och inte så gröna granar


Glad tredje advent!


Den här veckan har jag sytt nya fruktpåsar för första gången på över ett år. Jag använder återbrukat spets- och tylltyg och tanken är att en ska shoppa frukt och grönsaker i medhavda spetspåsar istället för att ta en ny engångsartikel varje gång.


De finns i shoppen och även om det kanske är lite kort tid kvar för att hinna ge bort i julklapp så behåller jag rabattkoden ”HANDGJORDJUL” ett tag till om någon vill passa på att köpa present till sig själv.

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson jul julklapp julbonad bonad staffan stalledräng xmas christmas broderi brodera broderad julbroderi gratis mönster korsstygn korsstygnsmönster häst hästar fålar fem ingen dager synes än stjärnorna på himmelen de blänka gammaldags allmoge fritt free cross stich embroidery pattern horse horses swedish sweden sverige svenska skapa skapande kreativitet monthly makers julkalender 2016 adventskalender kalender diy do it yourself gör det själv
Annars har jag sytt på Fålar Fem. Det har gått lite trögare den här veckan för att jag varit inne och mixtrat i mönsterfilen och funderat över en del småändringar.

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson jul julklapp julbonad bonad staffan stalledräng xmas christmas broderi brodera broderad julbroderi gratis mönster korsstygn korsstygnsmönster häst hästar fålar fem ingen dager synes än stjärnorna på himmelen de blänka gammaldags allmoge fritt free cross stich embroidery pattern horse horses swedish sweden sverige svenska skapa skapande kreativitet monthly makers julkalender 2016 adventskalender kalender diy do it yourself gör det själv

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson jul julklapp julbonad bonad staffan stalledräng xmas christmas broderi brodera broderad julbroderi gratis mönster korsstygn korsstygnsmönster häst hästar fålar fem ingen dager synes än stjärnorna på himmelen de blänka gammaldags allmoge fritt free cross stich embroidery pattern horse horses swedish sweden sverige svenska skapa skapande kreativitet monthly makers julkalender 2016 adventskalender kalender diy do it yourself gör det själv
Gott sällskap har jag i varje fall alltid. Lika garnintresserad som jag är katten Vifslan och jag får vika in nystanet i tyget väldigt noga efter varje sömnadssession för att hon inte ska påbörja ett eget abstrakt trådkonstverk medan jag pausar.


Och så har jag skapat en hel liten skog av granar i boksidor och notpapper! Några av mina elevgrupper fick göra det som avslutningslektion och jag hann själv producera fem stora och tre små medan jag instruerade.


Beskrivning finns här (lyckas inte hitta originalkällan så länken går till Pinterest, förlåt).


Skapar ni nåt juligt nu när vi snart påbörjar årets nästa sista vecka?

17 Comments
 • Katarina

  23 december, 2017 at 18:04 Svara

  Vad jag föll för granarna av notpapper, det är något särskilt med musik även på det viset tycker jag. Inte fysiskt, men i alla fall på känslan. Och en formulering föll jag för i ditt förra inlägg, att vara insnöad "inte fysiskt, men i alla fall på känslan". Så vackert. Och påminner mig om en sommardag en sådan där sommar när solen öste på för fullt dag efter dag och jag en dag bara kände att nej, nu orkade jag inte med mer utomhusaktivitet utan nu var jag insnöad så mitt i sommaren det nu var.

  Hoppas du kommer till med halmslöjdandet. Jag testade för flera år sedan och min kaxiga julbock lever fortfarande med mig. Så kul hur materialet själv bestämmer, i alla fall när man är ovan :-D

  Du får hälsa Vifslan att hon får starta en egen blogg om sin garnkonst ;-)

  Ha en fin jul! Ser fram emot att få läsa mer om vad 2018 innehåller för er del, det där med flytt och plocka eget ris lät spännande.

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:32 Svara

   Åh vad glad jag blir att du kände igen den känslan, och jag har faktiskt också varit insnöad på sommaren en gång – dragit för alla gardiner och tittat på Saltkråkan i mörkret. En får göra så!

   Julbocken vill jag gärna se och jag vidarebefordrar alla förslag till Vifslan! Ha en fin nyårshelg Katarina!

  • Katarina

   30 december, 2017 at 09:27 Svara

   Detsamma! Och julbocken finns med i mitt senaste inlägg.

 • Emilia Westerström

  18 december, 2017 at 18:55 Svara

  Jag ska nog inte skapa något mer än mat till julbordet och julklappsinslagningar, och det känns så himla rätt!

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:30 Svara

   Haha men du har ju skapat massor med julpynt redan så det kanske går bra ändå! :P

 • Mikaela

  18 december, 2017 at 17:43 Svara

  Haha åhh vad fantastisk bild på Vifslan, älskar hennes uttryck! Granarna är så mysiga också!

 • Lilly

  17 december, 2017 at 21:18 Svara

  Så himlans fina granar! Själv har jag jobbat på julkorten som skulle med posten och även en mysig julpyjamas :)

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:29 Svara

   Wow, det låter ju underbart! Särskilt pyjamasen blir jag nyfiken på :) Har du lagt upp bilder nånstans?

 • Helga

  17 december, 2017 at 18:18 Svara

  Allt är fint! Gillar verkligen pappersgranarna 😊 jag gör inget juligt men i veckan har jag gjort färdigt min mönstrade kofta och en mössa till barnet. Och idag började jag på en ny kofta till mig som ska vara i massa olika gröna nyanser.

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:29 Svara

   En kofta i gröna nyanser låter som den perfekta koftan! Åh så mysigt med en julstickning :)

 • LisaMarie

  17 december, 2017 at 17:46 Svara

  Så sjukt bra grej det där med fruktpåsar! Jag är ju inte så händig som du är så jag har köpt såna i ekobomull. Men att återbruka spets är ju supertjusigt och miljösmart! Och vad fina granarna är! ^^

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:28 Svara

   Ännu bättre med ekobomull ju så får en bort även syntetmaterialen :) Men då får det bli till att virka tror jag, har inte hittat nåt sånt tyg än. Är dina som nät eller hur ser de ut?

 • Jossan

  17 december, 2017 at 09:39 Svara

  Men så smart att sy påsar av tyll eller spets! Det får bli ett projekt nästa år! Supersmart att spara in på alla dom små plastpåsarna som det blir. :)

 • Grahnslöjd

  17 december, 2017 at 05:41 Svara

  Åh, planerar också att sy fruktpåsar men det blir nog inte förrän efter jul när jag förhoppningsvis får lite mer tid!:) Vilken mysig granskog!!! Har en hop utrivna boksidor som väntar på att användas, kanske får bli granar av dem…:)

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:26 Svara

   Vad kul! Det är ett supermysigt projekt :) Hoppas det blev granar gjorda i jul!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.