den kreativa veckan 51/2016: julbestyren

Glad juldag! Som veckorna skenar just nu, varje gång det är dags för en ny sammanställning tittar jag förvirrat i almanackan och undrar hur det redan kan vara söndag och om jag egentligen hunnit med någonting sedan sist. Oftast har jag ju krafsat ihop någonting, men det blir också väldigt tydligt för mig att när stressen ökar är det kreativiteten och tiden för skapande som stryker med. ’Helt naturligt’ tänker säkert de flesta, men jag vill hävda annorlunda eftersom det är där, i skapandet, som jag mår bra och kan göra skillnad och bidra till världens förbättring – mycket mer än i flänget och stöket. Jag tar den tanken med mig när jag formulerar mina mål för det kommande året, men nu ska det handla om den näst sista veckan 2016!


Så vad har jag hittat på? Stickningen av julklappsmössan har fortsatt febrilt och i senaste försöket slopade jag 46 maskor med hopp om att få en lagom resår. Håll tummarna för att det blir bra nu!


Det hann inte bli mycket mer än ett pannband till julafton, men jag slog in det ännu inte påbörjade nystanet i ett paket och gjorde ett annat med stickning, stickor och allt och det blev en lyckad present fast det inte var klart!


Andreas har hjälpt till med några varv och stickar hårt som attan, så han hade nog fixat att följa grundmönstret.


Så har jag experimenterat vidare med bottensömmar och en lite mer oregelbunden variant. Nu börjar estetiken tilltala mig (om en bortser från färgvalet). Det här kan jag jobba vidare med!


Och så är ju sanningen den att en del av den kreativa tid som gått ”till spillo” den här veckan egentligen har investerats i att klä granen, rimma och baka, vilket inte heller är så dåligt! Salt kaffekola, saffranspraliner och mozartkulor blev det i år. Rimmen kan vi titta på senare.


Hoppas ni har en härlig söndag med massor av hantverkande!

Veckans länktips:
+ Anna María har sammanställt våra bidrag på Monthly Makers decembertema JUL!
+ Tove Janssons kåseri om hur julen inte får bli en ”panik”. Kloka fantastiska människa! Som jag panikat detta år. Aldrig mer, känner jag nu!
+ Karl-Bertil Jonssons julafton finns på SVT Play för den som missade högtidens viktigaste budskap i dess finaste utformning!

8 Comments
 • Jessica

  1 januari, 2017 at 16:29 Svara

  Hahaha så kul att man ser hur hårt Andreas stickar. <3 Samt SÅ GÖLLI med pannband <3

 • Vicky

  26 december, 2016 at 14:54 Svara

  bakade du de sötsakerna själv? låter så jäkla gott med saffranspraliner … god helg eller fortsättning och allt, fina alicia!

 • Helga

  25 december, 2016 at 22:55 Svara

  Typiskt bra när ens sambo kan slöjda lite på ens alster <3 Vad fin du var på mössbilderna va! :)

 • Wilda

  25 december, 2016 at 15:14 Svara

  Åh vilken fantastisk mössa det där kommer bli! och om något är kreativt så är det väl att julstöka! :D Klok tanke inför att skriva mål. Den tar jag med mig. <3 Finaste du! Och tacka mamsen för de fina servetterna. Mönstret finns hos min extramamma och gör mig trygg och glad! Så tack!

  • Alicia Sivert

   26 december, 2016 at 16:32 Svara

   Åh vad fint, tack själv Wilda! God jul med fortsättning <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.