den kreativa veckan 51/2017: marsipangrisar och scenografiskisser

Hej hörrni och god jul för sjutton! Det kändes först lite besvärligt att julafton infaller på en söndag i år som ju är reserverad för Den kreativa veckan, men nu känns det faktiskt bara fint att få samla ihop veckan på dopparedagen.


Den här julveckan har jag bakat Mozartkulor och marsipangrisar för fulla muggar framför Love Actually som jag kan utantill från början till slut.


Sen har jag ätit upp alla marsipangrisarna.


På jobbet fick jag i uppdrag att skapa en massa scenografiskisser som ska hänga i en hörna på en föreställning vi sätter upp i vår.


Så jag la en eftermiddag på att måla tolv motiv som skulle kunna passa på en teater (på en teater), i A3 och A2 med svart puckfärg.


Jag drog runt papperna i färgfläckar, rev och smutsade ner dem för att få en lite gammal känsla och jobbade ganska slarvigt och intuitivt utan att fastna i skisser eller linjer.


Och i fredags inledde jag mitt jullov. Det är första gången på åtta år som jag är ledig över jul, annars har jag alltid jobbat till den 23:e och från den 26:e igen så julen har liksom varit reducerad till en helg. Den första lediga dagen for jag till mina föräldrar i Törnrosdalen för att pikera pepparkakor! Jag gjorde ungefär fyra gånger så många som syns på bilden ovan och ena brodern hjälpte till medan de andra dekorerade varsitt pepparkakshus. Pepparkaksbaket med familjen är min viktigaste jultradition och det var första gången sen i somras som alla syskon var samlade.


Jag har tappat stinget lite när det kommer till de samtidskritiska pepparkakor jag tidigare varit berömd (nåja) för. Men lite Harry Potter och lite djävulsdyrkan blev det bland alla glosögda katter. Jag ska erkänna att min fantasi är rätt trött just nu och att den här ledigheten är väldigt efterlängtad. Jag ska göra mitt förbannade bästa för att gå ner i tempo och vila lite, och idag ska jag försöka att bara vara i nuet. Hoppas ni får en väldans fin julhelg, hur ni än spenderar den! Kram till er alla ❤

Veckans länktips:
+ Lindy Wests svinarga sågning av Love Actually som är så rolig, och så sann (fast jag älskar filmen och ser den varje jul).

8 Comments
 • vickys.se

  26 december, 2017 at 23:32 Svara

  men att du BAKAT mozartkulor?? vill också fira jul med dig, hehe. hoppas julhelgen e fin. puss!

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:26 Svara

   Varje år! ENKLASTE julbaket ju! Vi får sammanstråla nån december när vi är på samma del av jordklotet så ska jag bjuda dig. Gott nytt år Vicky!

 • Anki

  26 december, 2017 at 13:42 Svara

  God jul Alicia! Pepparkaksbak är härligt!

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:24 Svara

   Visst är det så! Gott nytt skaparår Anki!

 • Jossan

  24 december, 2017 at 09:35 Svara

  God jul! :D

 • Jenny

  24 december, 2017 at 09:27 Svara

  Vilket roligt uppdrag med scenografimålningarna! Hoppas julledigheten blir urmysig och att den bjuder på prick så mycket återhämtning du behöver<3

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:24 Svara

   Tack Jenny! Måtte dina mellandagar vara ljuvliga! <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.