den kreativa veckan 5/2017: snäckor och limpor


Den här veckan har jag tecknat snäckor på tid! Det var roligt och utmanande. Mest utmanande att släppa pennan när tidtagaruret pep alltså.


Jag har, inspirerad av er och den här inläggsserien, målat färdigt mitt självporträtt som jag var så missnöjd med. Här kan ni se utvecklingen med bilden jag delade förra veckan till vänster och det färdiga porträttet till höger! Jisses vad kul det är med processbilder när en ställer upp dem såhär. Jag måste komma ihåg att pausa för foto lite oftare!


Jag har kalljäst deg och bakat frukostlimpor! Det räknas till veckans kreativa åtaganden eftersom jag mixtrade om ett befintligt recept med väldigt lyckat resultat. Jag ska provbaka dem igen och blir det fortsatt bra får ni receptet!

Och det var det! Vad grejar ni med?

Veckans länktips:
+ Jessica har sammanställt våra verk på Monthly Makers januaritema kontrast och idag släpper Stina temat för februari!
+ Denises blogg och allt på Denises blogg. Till exempel den fantastiska hängselkjolen med humor i varje ackompanjerande ord, detaljerna på klänningen Selma, eller den oerhört talangfulla, kunniga nördigheten i hennes inlägg om handvävda tyger (presenterade ”på en gammal gammal toalett”).
+ Mica Angela Hendricks, känd som The Busy Mockingbird, och hennes Dumbledore-broderi!
+ Bright Sides bilder av hur maten vi äter (kaffe, jordnötter, vanilj, mango, peppar m.fl.) växer i naturen!
+ Sofias inlägg om meningen med livet.
+ Göteborgspostens intervju med Katarina Wennstam.

18 Comments
 • denise

  10 februari, 2017 at 12:01 Svara

  orkar liksom inte den överväldigande äran att nämnas på den finaste bloggen jag vet!

 • Jessica Andersdotter

  7 februari, 2017 at 10:18 Svara

  Alltså WOW på Dumbledore-broderiet!! Älskar DKV <3

 • Wilda

  6 februari, 2017 at 19:05 Svara

  Jäklar vilka snygga snäckor! haha min prestationsångest sköt i höjden där. Ska nog testa att teckna annat först :p Blev också megasugen på att baka bröd och är hejdlöst lycklig över månadens Monthly Makers projekt.

  • Alicia Sivert

   11 februari, 2017 at 19:24 Svara

   Åh men TACK för att du säger det, Wilda! Då ska jag tänka på hur jag illustrerar en eventuell övning så en inte jämför med bilderna i inlägget liksom. Jätteviktig input ju, tusen tack! <3

 • Grahnslöjd

  6 februari, 2017 at 10:37 Svara

  Vilken kul övning med snäckorna!! Och vad roligt att få se porträttbilderna bredvid varandra. När jag gick konstlinjen på Edelvik uppmanade alltid vår bildlärare oss att fota våra målningar flera ggr under arbetes gång. Numera målar jag sällan men om jag ska göra det någon gång framöver ska jag absolut ta såna här processbilder!:)

  • Alicia Sivert

   11 februari, 2017 at 19:24 Svara

   Ja, det är verkligen bra! Jag ska försöka bli bättre på det också (har jag sagt i ett år, haha).

 • Jess

  5 februari, 2017 at 18:42 Svara

  Kul att läsa att du planerar en inläggsserie med kom igång-övningar! Den ska jag helt klart följa när det blir dags :)

  • Alicia Sivert

   5 februari, 2017 at 21:55 Svara

   Ja! Måste lyckas samla tankarna bara. Men första delen är på g!

 • Magpie

  5 februari, 2017 at 15:04 Svara

  Men snäckritandet, vilken bra ide! Har du fler tips på övningar som får en att komma över lite av skräcken för det vita pappret? Jag har snott din idé och dokumenterar nu också mina mer eller mindre kreativa eskapader, kolla in om du har lust! http://magpiesatsunrise.blogspot.com/2017/02/my-creative-challenge-2-is-it-house-is.html

  • Alicia Sivert

   5 februari, 2017 at 15:08 Svara

   Faktiskt så har jag gått och tänkt på precis den saken hela veckan, så jag planerar en inläggsserie med lite kom-igång-och-börja-rita-övningar, tips och tankar! Kul att det är efterfrågat, jag ska försöka snabba mig :)
   Meeen vad kul! Ska genast spana in senaste veckorna! Hurra :D

 • Fredrikapåvinden

  5 februari, 2017 at 13:32 Svara

  Åh! Jag har ju för första gången i livet nu på min utbildning tvingats att teckna, skissa och måla. Jag har ju en släng av penn-fobi. Men jäklar vad roligt det är om en bara släpper det. Jag har tecknat massor kroki under året och de är så himla fängslande att teckna former på tid. Så kul! Och bara älskar ditt porträtt! Så inspirerande och fint att du målade klart det.

  • Alicia Sivert

   5 februari, 2017 at 15:10 Svara

   Men vad häftigt! Jag tycker verkligen att tidsbegränsningen kan vara frigörande, då behöver en inte jobba tills en är "nöjd" liksom, vilket en sällan blir i början. Så kul med kroki också, hoppas det kan släppa pressen kring andra motiv också :)

 • Maria Ho

  5 februari, 2017 at 10:41 Svara

  En av mina målningslärare sa: "Man ska fotografera mycket så att man ser när man skulle ha slutat" ;). Men i porträttfallet så är det ju en uppåtgående skala hela vägen :). Det är alltid så tillfredsställande att ro ett oroligt projekt i mål :).

  • Alicia Sivert

   5 februari, 2017 at 15:11 Svara

   Haha ja, det är kloka råd! Ofta överarbetar jag, men inte i just akryl som jag jobbar med i lager och då tycker jag tvärt om att det ofta ser heeelt tokigt ut fram tills det absolut sista penseldraget och DÅ faller alltihop på plats! Men när det kommer till mitt akvarellmåleri är det ett tips att följa… :P

 • Malin

  5 februari, 2017 at 09:26 Svara

  Jag älskar att ta processbilder! Det är så skönt att kunna sitta och bläddra bland bilderna och se förändringen, vad som blivit bättre/sämre osv.

  Tycker snäckorna är superfina förresten.

  • Alicia Sivert

   5 februari, 2017 at 15:12 Svara

   Jaa, jag tycker verkligen att det är kul och värdefullt att ha dem men risken är att jag är så inne i det jag gör att jag har svårt att pausa för att fota. Får börja sätta en timer som ringer och påminner mig!

   Tack så mycket :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.