den kreativa veckan 5/2018: hybris på arbetstid


Hej på er! Nu har vi bott tre veckor i nya lyan och den där förlamande tröttheten har börjat släppa sitt värsta grepp. Kanske delvis för att en lätt pudersnö lagt sig över byggplatsen utanför och för att jag hört fågelsång på vägen till bussen. Orken att göra något mer än att jobba har sakta smugit sig på igen.


Jag började veckan med att byta el i tre lampor jag loppisfyndat under hösten med nya lyan i åtanke. Jag tror jag får göra ett eget inlägg med inför-flytt-fynd jag samlat sen augusti, kolla bara denna fina skomakarlampa med grön skärm!


Jag har äntligen fixat knoppar/flärpar till vår sängförvaring och skurit samt skruvat fast 14 läderremsor.


Såhär såg det ut när jag monterade några!


Jag har börjat brodera, en handfull vårvinterblomster i gråblå toner på askrosa botten. Vanligtvis ritar jag först på tyget med en vattenlöslig märkpenna, men nu använder jag mitt avokado-färgade linnetyg som bakstycke och då jag inte vet hur väl det tål vatten har jag för första gången broderat helt utan skiss.


”Hybris på arbetstid” kallar jag den här kompositionen. Jag har tänkt att det vore kul med en bilduppgift där eleverna får göra stora spelkort med porträtt av sig själva. I veckan har jag börjat skissa på ett eget exempel för att lista ut hur jag ska lösa uppgiften rent praktiskt utan att det blir för svårt. Kul att klä sig i krona ibland!


Jag har tecknat lite 30 sek – 2 minutersporträtt.


Men mest bara vilat i stygnen och försökt ta en dag i taget. Det känns ändå som att jag börjar komma i balans efter en intensiv start på året. Hur mår ni och vad skapar ni på just nu?

Veckans länktips:
+ Jenny har släppt del 2 i Projekt Landskapssömmen och februaris söm är en personlig favorit!

13 Comments
 • LisaMarie

  5 februari, 2018 at 20:00 Svara

  Vad härligt att du/ni börjat landa i nya lyan! Det ska bli jättekul att se hur den tar form. Lamporna speciellt ser härliga ut, jag har en likadan vit. Jag är lite stressad över jobb men mår i övrigt rätt bra just nu. Jag känner mig också inne i ett kreativt flow och har kommit igång med en utstyrsel jag ska ha på medeltidsveckan i år, så jag har faktiskt sytt lite :)

  • Alicia Sivert

   6 februari, 2018 at 08:43 Svara

   Jobbstressen är eländig alltså, hoppas du snart finner på en lösning! Det låter dock underbart med dräktsömnad, jag vill se och höra allt!!

  • LisaMarie

   6 februari, 2018 at 17:37 Svara

   Jadå, det löser sig alltid :) Självklart, ska visa lite närmare när jag kommit en längre bit, men det ligger en sneak peak på bloggen redan nu :)

 • Helga

  4 februari, 2018 at 15:07 Svara

  Broderiet blir jättefint :) Ska bli kul att se mer av er lägenhet! Jag satte ihop liv och ärmar på min kofta idag så nu är jag så sugen på att fortsätta! Dock är barnet förkylt och sover skruttigare än vanligt så vi får väl se hur mycket jag hinner ikväll.

  • Alicia Sivert

   6 februari, 2018 at 08:42 Svara

   Knyttet då, hoppas på snabb tillfriskning och mer ostörd sticktid för dig!

 • Ewa med bloggen tygochgarn

  4 februari, 2018 at 13:09 Svara

  Gillar verkligen idén med spelkorten. Det kommer nog att bli en uppgift för min klass också. Tack för inspirationen!

  • Alicia Sivert

   6 februari, 2018 at 08:42 Svara

   Ååh vad kul Ewa! Jag vill gärna se hur det går! :)

 • Jenny

  4 februari, 2018 at 11:17 Svara

  Så mycket härliga projekt som vanligt! Blir SÅ avis på den gröna skomakarlampan! Är himla sugen på ett par liknande att hänga i fönstren men har inte hittat några som känns helt bra då jag känner mig så osäker på att pilla med el och byta sladdar själv.
  Och vad spännande med helt fritt broderi! Ser så mysigt och lugnt ut med färgerna!

  • Alicia Sivert

   6 februari, 2018 at 08:41 Svara

   Jaa, jag hittade mina på Tradera, där brukar det dyka upp ibland! Men de har behövt ny el bägge två. Du känner ingen som kan hjälpa dig? Det är väldigt lätt när en lärt sig hur allt funkar men också viktigt att göra rätt från början :)

 • Fredrikapåvinden

  4 februari, 2018 at 10:39 Svara

  Som vanligt så inspirerande och fint att kika in här och läsa till söndagsfrukosten. Skönt att du börjar få tillbaks lite energi! Relaterar så till den här dränerande januaritröttheten. Må våren vara här snaaart! <3 Och ditt broderi ser så vackert och vilsamt ut!

  • Alicia Sivert

   6 februari, 2018 at 08:39 Svara

   Ååh tack Fredrika, så fina ord <3 Jag känner redan ett pirr som skvallrar om att våren är på väg. Hoppas det når dig också!

 • Katarina

  4 februari, 2018 at 09:15 Svara

  Glad söndag på dig! Jag vaknade upp av en barnbuff och kram och sängmys så här är dagen redan supermysig.

  Älskar spelkortsidén och äääälskar hur du avbildat dig med nystan och nål, det är sådana roliga och personliga detaljer som gör dina bilder så häftiga tycker jag.

  • Alicia Sivert

   6 februari, 2018 at 08:39 Svara

   Åh vilken mysmorgon, njut!

   Ja, jag kommer behöva göra om det partiet för att det blev för pilligt, men ska se om jag kan behålla idén avatt att vara Queen of Yarn i alla fall ;) Tack för peppen Katarina!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.