den kreativa veckan 52/2016: roströda toner

God morgon och gott nytt år! Jag inleder 2017 med att titta tillbaka på den sista veckan av 2016.


I den senaste versionen av julklappsmössan slopade jag 46 maskor med hopp om att få resåren rätt, och under den här veckan har jag stickat så den faktiskt börjar likna en mössa, men jag tycker fortfarande att det blir för stort och har nu pausat stickningen för att ta mig tid att acceptera att jag borde repa upp och börja om igen. Urk!


Istället har jag fortsatt med mina bottensömmar och påbörjat en stor, oregelbunden sådan som jag tror kan bli riktigt spännande. Bara att spänna upp nätverket har tagit några timmar (och många meter garn) och jag har inte ens börjat fästa ner trådarna än.


Jag broderar i lingarn för första gången någonsin.


2017 har jag bestämt mig för att rensa rätt hårt i skåpen hemma och på juldagen tjuvstartade jag och Andreas lite med rensning av garderober och köksskåp. Det räknas som en kreativ handling inte bara för att det är en jäkla träning i tålamod och problemlösning, utan framför allt för att det som tar upp mest utrymme i mitt hem är allt material. Garderober, lådor och skåp fulla av saker som skulle kunna bli någonting. Ett himmelrike för den kreative, men också en last har jag känt när det inte går att stänga dörren till tygskåpet ordentligt.

Nu har jag börjat gå ganska hårt åt min samling stuvbitar, men tanken på att slänga dem gör så ont och jag tror inte loppisarna är vidare sugna på udda lappar. Därför undrar jag faktiskt om ni skulle tycka det vore intressant att jag gjorde nån form av bloppis-inlägg där ni kan köpa eller adoptera blandat material? I så fall blir det ju roligare att rensa!


Vidare har jag äntligen tagit mig tid att svara ikapp på era kommentarer, tack för att ni haft tålamod med mig i jul! Självklart har jag sparat de längsta och mest uppskattade tills sist men tro inte att det är för att jag tycker de är jobbiga – tvärt om väntar jag tills jag har möjlighet att ge dem all min kärlek och tid. Så känner du med dig att du kommenterat något i december du vill ha svar på ska det finnas nu!

Tack för att ni väljer att hänga just här och följer med mig in i det nya året! Hur mår ni och vad gör ni? Är ni laddade för januari?

Veckans länktips:
+ Mikaela bollvas. Jag dog.
+ Fröken Frimans Krig, säsong 3, har äntligen kommit! Vi pratade om Dagmar Friman redan i DKV3, men för er som missat henne helt finns även säsong 1-2 tillgängliga igen. Mellandagarnas höjdpunkt säger jag bara!
+ Fredrika har sammanställt sista Sypeppen för 2016!

22 Comments
 • Jess

  4 januari, 2017 at 19:09 Svara

  Mössan får åtminstone en fin färg! Tråkigt att repa upp bara och börja om, mvh hon utan tålamod. Tänker också att 2017 ska bli året jag rensar rejält här hemma. Tänker mig att jag börjar smått och tar ett köksskåp för att det inte ska bli så överväldigande, förhoppningsvis leder det till att fem skåp till blir rensade av bara farten. Vi får väl se hur det går, haha. Är så laddad på 2017 både för egen del och för att ta del av ditt år!

  • Alicia Sivert

   6 januari, 2017 at 12:44 Svara

   Jaaaa det är så segt att göra om, usch! Men jag ska ta fart snart. Den måste vara klar tills svärfar ska på skidsemester.
   Men vad härligt att vi har samma mål, då kan vi peppa och gråta ihop! Att börja i köket är en jättebra idé, och liksom ta ett skåp, en låda eller ett rum i taget och inte tänka på allt samtidigt. Heja! Och dito! <3

 • Borgmästaren

  3 januari, 2017 at 12:22 Svara

  Testa och kör en bloppis… det kan ju vara en god idé. Jag har tyvärr också allt för många tyger som ligger och skräpar trots att jag rensat ut en hel del. Har gett dem till barnens dagis och fritids där det alltid tas emot tacksamt. Snart ser jag fram emot att få avyttra även en mängd böcker till dagis. Vårt dagis kollar alla böcker noga och accepterar inte böcker som innehåller traditionella könsroller och annat politiskt inkorrekt. Så bra tycker jag. Ser också att de flesta av våra böcker platsar där, men det är klart en och annan Jan Lööf får vi nog ge till Röda Korset istället.

  Ha en god fortsättning!

  • Alicia Sivert

   6 januari, 2017 at 12:42 Svara

   Vi får se, alla verkar vara lite överösta med material så det kanske inte är någon idé. Men bra förslag att ge det till verksamheter som jobbar med barn! Är lite försiktig eftersom det är katthår på allt vi äger, men jag kan ju höra efter :) Fint att er förskola är så noggranna!

 • beata

  3 januari, 2017 at 05:30 Svara

  Kan inte sova ska se fröken frimans krig typ nu, glömde att det hade kommit, så bra!!

 • ethel

  2 januari, 2017 at 07:33 Svara

  Jag gillar idéen med bloppis, men säger lite som de andra här. Jag har precis rensat, men har ju en hög med saker som jag inte vill kasta. Det kan ju vara en tanke med byteshandel?

  • Alicia Sivert

   6 januari, 2017 at 12:41 Svara

   Jaa jag har varit inne på den tanken också! Plus nån form av ofärdigställda-alster-utbyte! Vet inte riktigt hur jag ska administrera det, men idén ligger och kokar :)

 • Jessica

  1 januari, 2017 at 15:44 Svara

  Alltså fyy vad segt med mössan!!!!!!!! Tycker det vore kul med bloppis men har ej heller plats eller nån tanke med nåt att göra med lappar. :(((

  • Alicia Sivert

   6 januari, 2017 at 12:40 Svara

   Haha! Vad menar du? Lappar är väl ditt favvomaterial eller??

 • Ida Larsson

  1 januari, 2017 at 13:57 Svara

  Ska också rensa i mina skåp och lådor snart (hoppas jag). Så drygt med mössan, jag har också en stickning som jag måste repa upp en bit så nu ligger den och skäms:)
  Såg att de hade någon slags materialloppis i Uppsala i höstas. Skulle vara roligt med nåt sådant. Kommer nog inte köpa så mycket innan jag har rensat:)

  • Alicia Sivert

   6 januari, 2017 at 12:39 Svara

   Vad kul! Stina från the Craft Lab har pratat om att organisera något sånt i Stockholm också! Det hanns inte med i höst men jag tjoar om det blir av :)

 • Tyg och otyg

  1 januari, 2017 at 12:42 Svara

  Det skulle vara jättekul med materialbloppis, men jag behöver också rensa, inte minst mina materialförråd…. #hoarder

  • Alicia Sivert

   6 januari, 2017 at 12:38 Svara

   Haha, vi verkar ha lite samma problem i den här bloggskaran! ;)

 • Mikaela

  1 januari, 2017 at 12:41 Svara

  Segt med mössan, men det kommer att bli bra! Färgen är kanonfin! Måste ta mig tid att kolla på Fröken Friman någon dag snarast, har du sett dokumentären om de verkliga kvinnorna? Den heter något sånt, riktiga fröken friman eller åt det hållet. Min mammas kör är iaf med och sjunger i andra avsnittet av den :) Tusen tack för länk! Jag ska ta och svara på lite kommentarer jag med nu!

  • Alicia Sivert

   6 januari, 2017 at 12:38 Svara

   Nejjj det har jag inte gjort, men det måste jag verkligen! Tycker serien är så himla härlig men har undrat över varför de bytt namn på huvudrollsinnehavaren, så konstig grej liksom? Kul att den är bra, jag ska kolla!

 • Anki

  1 januari, 2017 at 12:27 Svara

  Älskar färgen på mössan, och heja heja med den! Det är alltid så himla jobbigt att repa upp men när man väl gjort det och den blir bra så är man så glad att man repa upp!
  Och känner igen mig i att ha mycket saker, bor ganska litet så mina garnlådor börjar bli extremt fulla. Gjorde en duk i mellandagarna i restgarn och det får nog bli mer sånt framöver!

  • Alicia Sivert

   6 januari, 2017 at 12:37 Svara

   Jaaa, jag vet att jag måste! Behöver lite ställtid att acceptera det bara :P
   Men så fantastiskt med restgarnsduk! Den har du inte bloggat om va? Vill se!

 • Grahnslöjd

  1 januari, 2017 at 12:23 Svara

  2016 har gått i rensandets tecken för min del och nu har jag gett mig i kast med tygsamlingen, har helt enkelt inte utrymme… En bloppis låter som en bra idé tycker jag!! Spännande det ska bli att se broderiet sen, kul att du gör det asymmetriskt!!

  • Alicia Sivert

   6 januari, 2017 at 12:36 Svara

   Åh vad skönt, då ligger du före! Och de där tygerna alltså, min stora last!

 • Katarina

  1 januari, 2017 at 12:00 Svara

  Haha, här avslöjas min inre keramiknörd när jag var tvungen att gå tillbaks hit för att se om du verkligen hade skrivit drejat eller om jag hade läst fel. För den häftiga vasen är ju inte drejad. :-)

  Tålamodsprövande med mössan! Bottensömnanden tror jag också på! Ser lovande ut med asymetrin.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.