den kreativa veckan 6/2017: julklappsmössa och sjuksoffeskisser


Jag har äntligen stickat färdigt julklappsmössan! Inte mitt vackraste garnalster och efter många missöden med det tilltänkta mönstret slutade det med att jag hittade på efter hand – men det är ju en mössa i alla fall. Nu får svärfar (som älskar orange och tycker alla mössor är för tunna) testköra den i fjällen!


Jag har målat färdigt Jennys Kevät!


Och påbörjat årets motvallskort!


Sen blev jag sjuk och var tvungen att vara hemma från jobbet. Så sen i onsdags har jag legat på soffan och ätit chokladglass, sträckkollat Insecure, Divorce och Casual och ritat lite av det jag haft framför mig. Här en sybaron, och i bakgrunden skymtar vad som kanske blir mitt Monthly Makers-alster på tema loppis (men jag vet inte än, har så många idéer)!


Ja just det, innan jag blev sjuk broderade jag faktiskt det allra första jag kom att tänka på till Monthly Makers: nämligen ett litet blad på loppistyg. Jag ville prova att brodera på ett transparent bakstycke men var lite trött och för-förkyld och slarvig så det blev inte så hemskt spännande. Emellertid en kul utmaning att behöva tänka på både fram och baksida samtidigt (eftersom trådar på baksidan syns igenom tyget), och jag provar nog ordentligt någon annan gång!


När jag orkat har jag redigerat lite gamla semesterbilder i nån slags eskapistisk längtan, och gjort ett korsstygnsmönster som jag börjat brodera (fast jag tycker det blir för litet, så vi får se). Men mest har jag vilat och klappat Vifslan, och nu mår jag bättre! Hur har ni haft det?

Veckans länktips:
Annonsrådet, en Facebookgrupp för kvinnor där vi kollektivt och gemensamt hjälps åt att anmäla sexistiska inlägg och reklam. Kampen mot alla förnedrande poster kan kännas så himla hopplös, men blir faktiskt genomförbar i grupp, inte bara för att vi får stöd av varandra utan för att Facebook faktiskt mäter negativ och positiv interaktion och exponerar inlägg olika baserat på deras popularitet. Initiativtagaren Amanda Oxell berättar mer om hur det funkar i denna intervju för Resumé. Tips tips för ett sätt att påverka och protestera utan att behöva gå med banderoller och megafon!
+ PistolShrimps mashup trailer mellan kommande the Beauty and the Beast och Harry Potter. Voldemort med steglitser på axeln är det bästa jag sett. Vill verkligen att den här filmen ska finnas!

12 Comments
 • lopplisa

  13 februari, 2017 at 23:27 Svara

  Oj, de där konstiga svartinrutade frågetecknen vet jag inte var de dök upp från? Knäppt

  • Alicia Sivert

   16 februari, 2017 at 09:45 Svara

   Gjorde du någon emoji? Jag tror det brukar bli så då!

 • Lopplisa

  13 februari, 2017 at 23:25 Svara

  Ljuvlig mössa! Verkar sitta som en smäck! Tänk att du inte kan låta bli att vara kreativ, fast du är sjuk! Och fint blire dessutom ��

  • Alicia Sivert

   16 februari, 2017 at 09:45 Svara

   Den här gången har jag faktiskt ansträngt mig för att vila och inte greja med saker! Är väldigt dålig på att ta det lugnt när jag är sjuk. Men efter några dagar i horisontläge har en ju överskottsenergi nog för dubbelt skapande ;)

 • Anki

  12 februari, 2017 at 18:44 Svara

  Skönt att mössan är färdigt! Bra jobbat :) OCh jag tycker verkligen att det där lilla bladet du broderade på det tunna tyget var superfint, hade en mysig charm!

  • Alicia Sivert

   16 februari, 2017 at 09:42 Svara

   JA! Så skönt! Ska hålla mig till mönster hädanefter, puh. Och tack :)

 • Wilda

  12 februari, 2017 at 13:52 Svara

  Åh vad bra att du kryat på dig. Och så fint med bladet du broderade. Är svag för broderade växter och måste ge mig i kast med det någon gång känner jag. Tack för tips om Annonsrådet! Och alltså hela den här veckan har jag gått i second hand affärer och tänkt: "Jag måste ta hit Alicia en helg och gå runt på seond hand och loppisar". Skulle bara kännas så fint att göra det om det skulle passa in någon gång i allt som livet ska innehålla <3

  • Alicia Sivert

   12 februari, 2017 at 14:02 Svara

   Meen vad fin du är och JA!!!! Såklart det ska passa in!!! Det är ju lov snart!!!!!!!!

 • Mikaela

  12 februari, 2017 at 09:59 Svara

  Alltså hahahhaha den där trailern är det bästa jag sett! DOG när show me the smile och det är Voldemorts skratt när han tror att Harry är död? Om jag inte minns fel! Hahahahahaha

  • Alicia Sivert

   12 februari, 2017 at 10:57 Svara

   JAG VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Grahnslöjd

  12 februari, 2017 at 06:08 Svara

  Spännande projekt som vanligt!! Blir kul att se bilden av Kevät sen, såg väldigt lovande ut:) Suck, ja det är verkligen vabruari, alla verkar vara sjuka. Vi har varit dunderförkylda i två veckor, har knappt ens orkat handarbeta:( Hoppas att du kryar på dig iaf!!:)

  • Alicia Sivert

   12 februari, 2017 at 10:58 Svara

   Vad roligt att du tycker det, tack :D
   Åh men fy vad segt! Håller tummarna för att ni får vara friska resten av året!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.