den kreativa veckan 7/2016


Den här veckan har jag ritat så himla mycket hästar! Vilken fulländad tillvaro va? Fem olika bilder på kusar, med Malin Wengdahls magnifika fotografier som referens. Här är en frieser under arbete.


Och skissen till en haflinger. Hur resultatet blev kommer i ett eget inlägg!

Scarf by Alicia Sivertsson, 2016.
I helgen stickade jag som sagt färdigt min halsduk, och efter att ha blockat den i fyra omgångar var den klar att användas! Såhär såg den ut när jag invigde den på tisdagen. Tur att det blivit kallt igen efter ett par dagar av nyckfull vårning för jösses så den är varm och go!


Nu behövde jag något annat att ha i händerna framför The Wire och som ett desperat rop efter den där våren började jag brodera blommor på grått ylle. Så himla skönt och meditativt att jobba med samtidigt som nya snöbyar viner kring knuten.


Så har jag med Vifslans eminenta hjälp fotograferat allting inför utställningen. Sammanlagt verkar det bli 21 tavlor i olika format, och på bilden ser ni samlingens bubblare och minsta alster – ett litet fjällandskap i broderi som egentligen var en prototyp för ett större verk, men som jag blev så förtjust i att den får hänga med.


Nu är allting ramat, inslaget, packat och klart. I eftermiddag åker jag till Spånga för att hänga! Så himla spännande!


Och igår när jag konstaterat att jag äntligen är redo fick jag för mig att jag bara skulle grundmåla den där brädan lite och ett antal timmar senare satt jag med färg upp över armbågarna och hade gjort en helt ny målning. Sådärbara.


Här är en sneak peek från nedersta tredjedelen – resten får ni se på torsdag!

Veckans länktips:
Wilda berättar om hur det är att växa upp med en missbrukande förälder, vilket 20% av alla barn i Sverige gör idag. Hon länkar också till organisationer en kan ta kontakt med för att få stöd och hjälp.

Mikaela skriver så bra om mikroplaster i kosmetika och hygienprodukter och hur de sen hamnar i haven. Pedagogiskt och hjälpsamt för en som vill sluta köpa skit.

Sandra samlar in era Monthly Makers-bidrag på tema trä. Länka till ditt eget inlägg i hennes kommentarsfält senast den 28/2.

Vilka projekt har ni på gång?

24 Comments
 • Wilda

  28 februari, 2016 at 08:30 Svara

  Önskar fortfarande att jag skulle ha kunnat vara på plats på vernissagen. Glad att det blev så bra! Och tusen tack för länk. <3

 • Mikaela

  24 februari, 2016 at 15:25 Svara

  Tycker så mycket om de här inläggen! Hade visst missat att kommentera på det här, trodde jag hade gjort det :) Gillar verkligen hästen! Ska bli så kul att se allting imorgon!!! Och tack för länk!

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2016 at 17:16 Svara

   Åh, tack för att du säger det! Jag har börjat tröttna på dem lite och undra om det blir för tjatigt/ofta men detta ger mig extra sporre! Jag får väl slå ihop dem till varannan vecka ibland :)
   Självklart! Så himla bra inlägg – det bör verkligen spridas!

 • Sia

  24 februari, 2016 at 14:23 Svara

  Vilken skaparyra du bjuder på. Så vackert. :)

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2016 at 17:15 Svara

   Haha ja, halv mani var det här. Tack så mycket! :)

 • Jess

  23 februari, 2016 at 19:51 Svara

  Önskar så att jag kunde se målningen irl, det lilla här ser helt fantastiskt ut! Önskar dig all lycka på torsdag, kan inte tänka mig att det blir annat än succé <3

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2016 at 17:15 Svara

   Du får göra det nån annan gång!! :) Tack snälla snälla bästa du!

 • Lili

  23 februari, 2016 at 17:31 Svara

  Men oj! Vilka otroligt fina bilder. Ser verkligen fram emot torsdag. :)

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2016 at 17:14 Svara

   Tack! Fy vad kul att du kommer och kollar :D

 • Katarina

  23 februari, 2016 at 10:26 Svara

  Ja, snart är det dags! Det ska bli så himla kul att se dina grejer live. Har en liten fråga, egentligen både till dig och Jessica, jag skulle vilja använda del av din header samt hennes headersjälvporträtt till en grej som ni
  får se på torsdag. Kommer inte lägga ut det på bloggen (om ni inte säger att det är ok när ni ser det). Skulle det kännas ok?

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2016 at 17:14 Svara

   Hej Katarina! Sorry att mitt svar har dröjt. Är så himla förkyld och har inte fått nåt vettigt gjort de senaste dygnen.
   Jag tycker det är okej att du lånar headern såvida du fortfarande har tid att genomföra vad du tänkt. Ska bli spännande att se vad i all världen det är du hittat på!

 • Fredrikapåvinden

  22 februari, 2016 at 22:15 Svara

  Åhh tycker de här inläggen är så himla fina, inspirerande och roliga att läsa! Blir alltid så jäkla imponerad av allt du gör! Tycker halsduken har en superfin färg och ser sådär perfekt fluffig ut, blir också väldigt imponerad av att du blocka den fyra gånger! Jag är alltid så lat när det kommer till blockningen…. Är så ledsen att jag inte bor närmre och kan se er utställning :( Tycker sista tavlan ser magisk ut. Jag blir alltid så tagen av dina målningar. De känns så starksköra att jag liksom blir rörd av att titta på dem. Just därför hade det varit så jäkla fint att få se din konst irl. Men nån gång! För att du snart kommer ha massor av utställningar tvivlar jag inte det minsta på!

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2016 at 17:12 Svara

   Men åh tack SNÄLLA Fredrika!!!! Dina ord gör mig så himla rörd och lycklig! Jag önskar jag kunde visa målningarna live för dig också, det är såna som du jag vill visa dem för.

   Halsduken är blåare på bilden än i verkligheten #Instagramfilter men är väldigt fint gråmelerad :) Ska ta någon bättre bild så ni får se! Jag blockade alltså den i fyra delar, eftersom jag bara har strykbrädan och den var ca 4 strykbrädor lång. Men jag hade nog lite för lite vatten på för den har börjat krulla ihop sig igen. Får se om jag orkar göra om – tills vidare värmer den bra även i spaghettiformat ;)

 • Ruth | HungryHeart.se

  22 februari, 2016 at 18:10 Svara

  Älskar hur du bara skall grundmåla något och så slutar det med en hel tavla… =) Häftigt att det äntligen är dags att hänga konstverken inför vernissagen!

 • felicia

  22 februari, 2016 at 13:20 Svara

  måste bara säga att jag tycker din header är jätte fin

 • Borgmästaren

  22 februari, 2016 at 12:43 Svara

  Lycka till med utställningen! Yllebroderiet så färgsprakande och fint!

 • Louise Stigellq

  22 februari, 2016 at 10:59 Svara

  Jag har faktiskt inte tänkt på att man kan måla på andra saker än köpta dukar… Blev riktigt sugen på att hitta nån snygg träbit att måla något på. Tack för inspo. =)

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2016 at 17:07 Svara

   Vad kul! Jag föredrar trä faktiskt – det blir himla spännande effekter när en använder såna spånskivor som jag gjort ovan :)

 • Linda

  22 februari, 2016 at 08:17 Svara

  Åh! Ska bli kul att se målningen! Ser superfint ut! Gillar färgerna i det lilla du visar :)

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2016 at 17:06 Svara

   Jag är rätt nöjd faktiskt! Ska bli kul att få visa er :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.