den kreativa veckan 7/2018: kattfiltar och ofrivilliga karikatyrer


Hej på er! Hur mår ni? Jag sitter med ett stilla snöfall utanför fönstret och känner mig lite trött. De här veckosammanställningarna har kommit lite oregelbundet på sista tiden för det känns så oinspirerande med bristande ork och ljus. Det är fint när lervällingen utanför täcks av vit snö igen men som jag längtar efter våren just nu. Starten på året har varit tyngre än jag tagit mig tid att känna efter och med förkylningen som spökat i kroppen hela veckan har jag känt mig lite som en blöt yllemössa. Det kändes bara krystat och ointressant att förbereda veckosammanställningen igår, så här kommer den lite försenad, men mer i ögonblicket istället:


Den här veckan har jag målat det andra i en serie om tre porträtt jag grejar med.


Det var något med skissen som inte kändes helt rätt som jag tänkte skulle fixa sig när jag väl fick på färgen, men efter att ha målat nästan färdigt och sovit på saken insåg jag att 1. ögonen hamnat ur nivå och 2. vidvinkelperspektivet i referensbilden skapat lite breda drag som i min målning nästan blev karikatyrartade. Inget som går att rätta till i efterhand med andra ord, så jag ska börja om igen.


Jag har broderat färdigt min blekingesöm. Här såg den lite rolig ut!


Stickat färdigt min disktrasa.


Eller kattfilt som Tofslan tyckte den kunde vara.


Och slutligen golvats av den där förkylningen, och fått däcka i soffan. Efter att ha bitit på naglarna genom de första två Hunger Games-filmerna drog jag fram farmors garnlåda i jakt på något att sysselsätta fingrarna med och fann ett tjockt, fint lovikka-garn i bamseblått. Jag tänkte ta massor av stämningsfulla bilder på vantstickning och tekopp så fort solen gick opp, men långt innan dess hade jag stickat färdigt bägge vantar. Nåväl! Utöver Hunger Games såg jag Thor Ragnarok som var bra, Dr Strange som var dålig och The Lady in the Van som var superduperfin, så är ni i samma situation rekommenderar jag allt utom Dr Strange!

Nu är det bara fem dagar kvar tills jag går på sportlov – en helt ledig vecka jag bara vill ägna åt att skapa, utforska Gustavsberg och hälsa på familj och morföräldrar. Jag längtar efter tid att köpa frön, måla av utsikten från balkongdörren, sätta igång med ännu ett beställningsprojekt och läsa böcker. Med den utsikten känner jag mig mer redo för veckan som kommer.

Hur har ni haft det och vad längtar ni efter just nu?

Veckans länktips:
+ Tofslan och Vifslan har skaffat instagram! De har tjatat ganska länge och nu tog Vifslan saken i egna tassar så vill ni övergå till att följa dem istället för mig hittar ni dem på: @tofslan_o_vifslan
+ Exploring the Heart of it’s fina inlägg om konstnärer som hoardar (och använder) skrot, och dessutom alla fina kommentarer från folk som känner igen sig!

13 Comments
 • Katarina

  19 februari, 2018 at 12:09 Svara

  Kul med instagram, nu väntar jag bara på bloggandet :-D Önskar dig ett kreativt påsklov! Tänkte på dig när jag kollade sommarkurser, fanns en om harry potter.

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2018 at 21:33 Svara

   Ja, visst borde de få en spalt här? Jag ska höra med dem!
   Tack så mycket – det tänker jag ha men kanske inte riktigt än ;) Å andra sidan är det väl första påskadvent snart och då börjar den officiella nedräkningen!
   Ja, vad roligt! Var det den på SU? Jag har funderat på att läsa den! Hittade du nåt kul att söka?

  • Katarina

   25 februari, 2018 at 04:59 Svara

   Haha, påsklov! Det är min längtan efter vår som gör sig sedd.

   https://lnu.se/kurs/harry-potter-och-hans-varldar/distans-deltid-sommar/

   Jag sökte bara distanskurser så det blev en skrivarkurs, en om Astrid Lindgrens litteratur och en om barnlitteratur överlag. Får se vad det blir. Känns iaf som roliga, och hyfsat enkla, saker att läsa.

 • Helga

  19 februari, 2018 at 05:18 Svara

  Jag längtar efter våren!!! Snart ska jag lära mig se skillnad på katterna 🙂

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2018 at 21:32 Svara

   Haha, jag älskar dina hjärtliga försök i alla fall <3

 • Cecilia N

  18 februari, 2018 at 21:51 Svara

  Jag har stickat klart vantarna och dessutom lyckats sno ihop två sydda grytlappar. Så nu har jag mina lotteribidrag klara.
  Back to sockorna.
  Ja, och så vore det ju bra om saker blev lite dokumenterade …
  Två dagar kvar på 4-dagarsledighet. Skönt.

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2018 at 21:31 Svara

   Bra jobbat! Jag vill gärna se när du har tid att fota och ro att visa :) Lycka till med sockorna!

 • Steph

  18 februari, 2018 at 20:52 Svara

  Underbart att katterna har skaffat instagram! <3

 • Unknown

  18 februari, 2018 at 18:39 Svara

  Hur stickar du disktrasan? Framförallt öglan? Skulle gärna sticka några disktrasor men är nybörjare och har svårt att förstå stickbeskrivningar

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2018 at 21:30 Svara

   Vad roligt att du frågar! Trasan är stickad i slätstickning som en stor kvadrat. Jag valde ett garn i halvlinne som jag tänker har lagom struktur och uppsugningsförmåga. Själva öglan är virkad i efterhand, en båge lösmaskor och sen fasta maskor runt om! Hojta om jag kan förtydliga något :)

 • Ewa med bloggen tygochgarn

  18 februari, 2018 at 14:46 Svara

  Mitt sportlov börjar nu, och jag tänker ägna stor del av det till textilt skapande samt försöka sortera upp alla idéer jag har inne i huvudet, kanske sticka en eller annan testlapp, klippa till klänningar och annat som jag ska göra på ett kommande Sy-LAN …
  Vi sportar ju på olika vis ;).

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2018 at 21:28 Svara

   Åh vad ljuvligt detta lät! Jag hoppas du hunnit med allt och lite till. Sy-lan verkar förresten fantastiskt!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.