den kreativa veckan 8/2016: hängning och spridda stygn


Den här veckan har jag inte fått mycket producerat, dels har jag varit så förbannat förkyld och därtill har jag fått ont i höger armbåge efter allt jobb den senaste månaden. Andreas har beordrat sträng vila, något som är himla svårt/rent omöjligt för en liten otålig kanin som inte ens kan borsta tänderna utan att samtidigt plocka med annat. Lite har jag smygbroderat förstås men jag försöker verkligen att hålla mig och har slutat så fort armbågen gjort sig påmind.


Men i måndags hängde vi ju hela utställningen och det var en kreativ handling i sig att bestämma ordning, hitta linjer och flöden. Jag tänker att vi tittar på det istället!


Fyra timmar tog det med turer upp och ner för stegen, häfta, vira ståltråd, justera, flytta, upp, ner, åt sidan, byta plats. Enligt konstföreningens ordförande, Sigrid, är fyra timmar ganska snabbt jobbat, men det var mycket mer ansträngande och uttömmande än jag hade föreställt mig.


Här håller Sigrid plus Jessica på och justerar Jessicas vägg som blev såå vacker! Det är spännande det där med vilka konstverk som gör sig bra i en helt vit miljö och vilka som växer i en mer spännande omgivning. Jessicas fotomanipulationer verkligen blomstrade, sprakade och glödde mot den röda tegelväggen.


Och förkylningen till trots blev vernissagen så himla bra – mycket bättre än jag vågat drömma om! Där var så tjockt med folk att soppan tog slut och min röst likaså. Tack igen, alla älskade människor som kom och tittade!

Jag efterlyser fortfarande bilder från er som var där: skicka gärna till alicia(a)sivertsson.se.


Men helt utan sysselsättning kan jag ju inte vara, och i desperat jakt på något att göra om kvällarna som inte använde samma muskler som stickning, broderi och måleri började jag sortera mitt syskrin. Jag la saker i rätt fack, dammsög ur, redde upp härvor och lindade restgarner runt små kartonbitar. Ett arbete jag gick in i med glädje, tröttnade på halvvägs och slutförde med stor motvilja. Nu smörjer jag Voltaren på armbågen och hoppas inflammationen lägger sig så jag kan ta itu med alla idéer som far omkring i huvudet istället!

Har ni skapat eller gjort något roligt i veckan? Kan ni inte berätta, länka och visa?

Passa också på att kolla in när Sandra sammanställer våra bidrag på trätemat!

14 Comments
 • Sabina

  29 februari, 2016 at 20:27 Svara

  Alltså!! Blommorna på första bilden skriker till värmen och vårglädjen i mig! <3

 • tone

  29 februari, 2016 at 19:26 Svara

  Så kjekt å få sjå bileter frå utstillinga! Og så kjedeleg med skaparpause! Ein kan jo få abstinensar av mindre. Håpar du kjem i gang att med skapinga snart. :) Det har vore ei stille veke på skaparfronten for min del, men fekk skvisa inn litt teiknetid i helga. Resultatet vart kjøkkenet til Monica frå Friends (http://komorebitone.blogspot.fr/2016/02/monicas-kitchen-step-by-step.html). Nostalgi på høgt nivå! :)

  • Alicia Sivert

   1 mars, 2016 at 10:18 Svara

   Tack ska du ha!! Åh, jag har ingen relation till Friends alls – men vilken fantastisk bild, så mycket detaljer :D

 • Jess

  29 februari, 2016 at 19:16 Svara

  Håller tummarna för att inflammationen ger med sig snabbt! Jag skapade faktiskt både ett halsband och en akvarellmålning föregående vecka, plus ett gäng dagboksanteckningar som var renande att få ur mig.

  • Alicia Sivert

   1 mars, 2016 at 10:17 Svara

   Men vad fantastiskt!! Bravo :) Det är nyttigt att skriva för sig själv, och inte bara på bloggen ibland. Tack för den påminnelsen! Vill gärna se både halsband och målning :)

 • Maja

  29 februari, 2016 at 15:19 Svara

  Vad fint det ser ut!
  I veckan (förutom att jag gjorde klart mitt bidrag till TRÄ-utmaningen då) så har jag gjort en vääldigt enkel tavla. Härmade helt enkelt en som man kan köpa och gjorde den själv på datorn. Tänkte visa snart på bloggen. :-)
  Krya på dig!

  • Alicia Sivert

   1 mars, 2016 at 10:16 Svara

   Vad kul! Det är nyttigt att härma ibland – ofta blir det någonting helt nytt när en sätter sin egen prägel, eller så har en i alla fall lärt sig något :) Viktigt att källhänvisa till personen som gjorde det först, bara. Hojta när du lagt upp det – jag vill gärna se :)

 • Ida Larsson

  29 februari, 2016 at 11:18 Svara

  Usch för förkylning och smärta, plågsamt att behöva avstå från det en vill göra. Hoppas på snabb bättring. Hm rensning av syskrinet har stått på listan sen i somras, kanske är dags… Håller just nu på att virka amigurumis till syster och sticka provlapp på ett spetsdiagram jag ritade i helgen, blir nog kanske en sjal så småningom… Krya på dig!

  • Alicia Sivert

   1 mars, 2016 at 10:14 Svara

   Haha, det var inget kul efter halva skrinet, men vad skönt det är att kunna stänga det ordentligt idag! Kan rekommendera det ändå ;)
   Låter underbart med sjal och amigurumis! Hoppas du visar när du är igång :)

 • Katarina

  29 februari, 2016 at 10:20 Svara

  På min sida ligger ju en bild från din vägg och en från Jessicas men jag fotade ju medvetet utan människor. Mailade dem inte eftersom jag tänkte att du lätt tar liknande själv. Vill du ändå ha dem?

  • Alicia Sivert

   1 mars, 2016 at 10:12 Svara

   Tack Katarina! Jag har en del såna bilder själv från hängningen, men letar främst mingelbilder och kanske nåt foto på mig själv – hemska tanke ;) Men tack!!

 • Fredrikapåvinden

  29 februari, 2016 at 07:20 Svara

  Åh va härligt att få se lite från er utställning! Hoppas folk skickar in lite bilder så kanske vi som inte hade möjlighet att va där kan få se lite mer! I övrigt låter det ju fruktansvärt att ha skaparpaus! Att inte ens få skapa lite stillsamt i sängen. Vilken utmaning! Jag hoppas innerligt att både förkylning och ond armbåge försvinner i ett nafs! Ha en fin vecka Alicia! <3

  • Alicia Sivert

   1 mars, 2016 at 10:11 Svara

   Ja, jag också! Jag ska visa alla alster i ett inlägg också så kan ni låtsas att ni är på vernissage :) Men det vore kul med mingelbilder!
   Ja ack, sånt elände. Har rivit sönder alla mina naglar och nagelband men det ska väl ge med sig snart hoppas jag! Tack för kryapåhälsningar, och detsamma! Kram <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.