den kreativa veckan 8/2017: fullmånar och fågelägg

Hej hopp vad tiden går! Glad söndag alla vänner, hur mår ni? Jag har haft en bra och konstruktiv vecka tills jag däckade totalt i århundradets förkylning, så hela helgen sitter jag hemma och snyter mig och gnäller. Egentligen blev jag nog aldrig helt frisk efter förra vändan och att försöka ”hålla ut” som jag gjorde var dömt att misslyckas. Nu straffas jag för min enfald med all världens snor och värk ända ut i öronen. Men låt oss titta lite på vad jag hann göra innan jag blev sjuk:


Jag har forskat, och skissat och kladdat!


För att sen börja på den riktiga idén! Det blev inte precis så som jag tänkt, men Andreas sa ”Åh vad fin, kan vi hänga upp den?” så den får ändå godkänt. Ni får se mer sen!

aliciasivert alicia sivert sivertsson art konst skapande kreativitet broderi embroidery needlework hand embroidery handbroderi fritt broderi frihandsbroderi fullmåne koltrast fågel måne full moon blackbird bird
Jag har broderat vidare på min koltrast och placerat honom ovanpå en måne. Rimligt!

aliciasivert alicia sivert sivertsson art konst skapande kreativitet broderi embroidery needlework hand embroidery handbroderi fritt broderi frihandsbroderi fullmåne koltrast fågel måne full moon blackbird bird

aliciasivert alicia sivert sivertsson art konst skapande kreativitet skrottryck junk printing print nyckel key kugghjul skruv
Jag har demonstrerat min favoritteknik: skrottryck.

lossa kilram
Monterat isär blekingesömmen från kilramen. Tyget var för tunt och och bakgrunden lyste igenom så jag måste spänna om den med ett tyg bakom broderiet. Det har tagit några veckor att acceptera.

aliciasivert alicia sivert sivertsson art konst skapande kreativitet teckning skiss drawing sketch snäcka shell snäckor shells blyerts grafit
Jag har tecknat den stora snäckan igen.

aliciasivert alicia sivert sivertsson art konst skapande kreativitet teckning skiss drawing sketch snäcka shell snäckor shells blyerts grafit
Den här gången i större format och på kanske 20 minuter. Använde stompf fast jag hatar stompf och ångrade mig direkt. Har försökt rita över de suddiga partierna igen men det syns fortfarande. Usch!

aliciasivert alicia sivert sivertsson art konst skapande kreativitet broderi embroidery needlework hand embroidery handbroderi fritt broderi frihandsbroderi gryffindor crest elevhem symbol harry potter korsstygn korsstygnsmönster
Och så har jag broderat Gryffindors emblem (efter eget mönster) på en skjorta och svurit över idiotin att försöka sy korsstygn på ett tyg utan vävstruktur. Snett och vint men episkt perfekt och asbra blidde det!

Nu är det stora mängder te och Harry Potter-film som gäller. Vad har ni jobbat med i veckan?

Veckans länktips:
+ Anna María är med i nya TV-programmet Superskaparna och briljerar! Titta titta titta!
+ Idag är sista dagen att lämna in sitt Monthly Makers-bidrag på tema loppis hos Stina!

21 Comments
 • Wilda

  27 februari, 2017 at 16:26 Svara

  Åh din stackare! Krya! Säger en som iofs är sjuk själv, igen. Men jag har nästan varit sjuk typ konstant sen december så jag har svårt att avgöra om jag bara är snuvig eller faktiskt är sjuk. Knepigt mående. Så spännande med äggen! Så du <3 Haha håller helt med Andreas.

  • Alicia Sivert

   1 mars, 2017 at 10:19 Svara

   Usch, så eländigt! Och så lätt att luras att en är okej så länge en är hemma, men går en ut blir det hostkalas hela vägen. Fy! Hoppas det ger med sig snarast!

 • sandra

  27 februari, 2017 at 13:09 Svara

  Åh, är spänd på att se mer av ägg-affischen (eller vad det nu blev)!

 • Jess

  26 februari, 2017 at 21:04 Svara

  Åh för emblemet på skjortan <3 Har vattenlöslig stramalj liggandes i någon lådan nånstans, perfekt för det här ju.

 • Tyg och otyg

  26 februari, 2017 at 17:18 Svara

  Ja, men såklart att koltrasten ska sitta på en måne!
  Jag har hetsstickat en mössa i flerfärgsmönster, fäst trådar och blockat och gjort en illgul tofs som ska sys fast på den så fort den torkat. Sedan har jag tagit (nästan) alla mina garnfalaflar (=små fjuttnystan som jag ändå inte kan med att slänga p g a ändå garn) och skarvat ihop dem till små galna nystan som ska bli sockor så småningom. Ja, det var nog det.

  • Alicia Sivert

   1 mars, 2017 at 10:18 Svara

   Åh ja, den har jag följt i ilfart på Insta, så snabb du är! Och så fint det blir! Gillar den tronande tofsen :) Och garnfalafel var tidernas uttryck! Dem är jag väl bekant med xD

 • Jessica Andersdotter

  26 februari, 2017 at 14:29 Svara

  ALLTWSÅ KOLTRAST PÅ MÅNE??? SÅ FINT. Snäckan är också fenomenal!!!

 • Anonym

  26 februari, 2017 at 12:54 Svara

  Och Mymlans mamma tänker på tapetbården med fågelägg som du hade på ditt rum …

 • Malin

  26 februari, 2017 at 10:15 Svara

  Gillar verkligen de här veckosummeringarna! Jag har jobbat med ansökningar till konsthögskolor dvs sjukt mycket stillasittande framför dator. Så tråkigt men nu är det klart!

  • Alicia Sivert

   26 februari, 2017 at 12:10 Svara

   Vad kul, tack för att du säger det :D
   Åh så segt med högskoleansökan, mycket administrativt datapill där alltså… Jag hade också tänkt lägga en massa tid på det men med nya jobbet får det vänta ett år och det känns rätt skönt. Heja dig som är klar! Vad söker du för utbildningar?

  • Malin

   27 februari, 2017 at 12:19 Svara

   Jag fattar verkligen känslan! Hade tänkt söka förra året också men hade inte tiden så gav upp det. Så mycket skönare att vänta ett år och vara riktigt fokuserad, istället för att stressa fram något halvdant. Även om jag inte kommer in i år så är det skönt att veta att jag gjorde mitt bästa. Jag har sökt konst på Konstfack, Konst på Mejan och Keramik & Glas på Konstfack.

 • Mikaela

  26 februari, 2017 at 10:06 Svara

  Du är så produktiv! Kul med äggen, kanske något till påskadvent? ;) Jag har knutit makramé i veckan och det är typ det kreativa jag gjort! Men snyggt blev det :D

  • Alicia Sivert

   26 februari, 2017 at 12:09 Svara

   Ja :D Sjukt bra flow just nu! Önskar dygnet vore dubbelt så långt.
   Jaaaa om jag kan hålla mig så länge, hehe! Vad kul med makramé! Blir det ny väggbonad eller var skymtade jag på Insta?

 • Linnéa

  26 februari, 2017 at 09:50 Svara

  Vad spännande med fågeläggen! I början av veckan sydde jag en fruktpåse som blev mitt monthly makers bidrag och slutförde nästan det projektet som skulle ha varit mitt bidrag till monthly makers i oktober (eller så var det kanske november). Slutet av denna vecka har spenderats tillsammans med en förkylning och mitt senaste stickprojekt.

  • Alicia Sivert

   26 februari, 2017 at 12:09 Svara

   Menn så kul! Jag vill se båda! Hoppas du också blir frisk snart!

 • Maria Ho

  26 februari, 2017 at 09:49 Svara

  Heja dig! Jag blir alltid så glad av din veckorapport. Vila nu ordentligt, så förkylningen äntligen ger med sig! Har du provat att ta hjälp av stramalj för korsstygn på tyg där man inte kan räkna trådarna? Helghäls

  • Alicia Sivert

   26 februari, 2017 at 12:08 Svara

   Åh vad glad jag blir, tack! Jag tar det riktigt lugnt och är hemskt uttråkad, så snart ska det väl vända :)
   Ja! Stramalj hade varit perfekt här, men jag hade bara en ganska grov hemma och ville ha ett litet emblem. Försökte rita ett rutnät med märkpennan men det blev bara kladdigt. Nästa gång gör jag nog applikation istället :P

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.