den kreativa veckan 8/2018: mönsterrapportering och sömnadsdrömmar


Hej bästa ni, hur mår ni i februari – denna sista vintermånad innan det faktiskt börjar kännas som vår igen? Vi har mest snö och lägst temperatur hittills men ljuset har börjat komma tillbaka och för nästan första gången har jag sett utsikten från vårt fönster i annat än molntyngt halvdunkel. Jag har återhämtat mig efter förkylningen och påbörjat en ny vantstickning med garnet som fanns kvar.


Det är så skönt att sticka igen och jag har verkligen saknat det. Vantarna blir klara lite för snabbt.


Jag har också provat att sy efter Ethels byxmönster igen, men denna gången i ett stumt tyg istället för ett superstretchigt. Förra gången blev de jättestora, och den här gången för små! Så tredje gången gillt tänker jag att det kanske blir rätt! Jag glömde ta bild men här är ett foto av Vifslan under veckans tygrov istället. Jag har nämligen precis fått hem ett klänningsmönster och i fredags åkte jag till Tygverket och fyndade denna vårdröm med kaniner som jag tror kommer göra sig bättre än perfekt!


Så har jag jobbat med lite snabba teckningstekniker ihop med mina elever. Här ett självporträtt i spegel, utan att titta på pappret och utan att lyfta pennan.


Och ett porträtt på tid, tre minuter om jag minns riktigt.


Jag har samlat torkade nypon från en buske vid busshållplatsen och provat några grafit-akvarellpennor.


Kul att kunna kombinera klassisk teckning med lite flytande fält och skuggor!


Mina designelever har lärt sig göra mönsterrapporter och jag svängde ihop ett snabbt demoexempel med citroner.


Och nu har jag tagit sportlov!!!!! Vilket känns så himmelens skönt. Den kommande veckan ser jag fram emot att planera för vårvinterns sådder, sy, måla och fara på utflykt. Hur har er skaparvecka varit?

16 Comments
 • Gärdsmygen

  2 mars, 2018 at 05:47 Svara

  Det är så roligt att titta in och se din skapande kreativitet! Är så imponerad över att du har en sådan bredd. Ha ett skönt sportlov!

 • Fredrikapåvinden

  27 februari, 2018 at 17:20 Svara

  Åh vad de är härligt att läsa dina kreativa sammanfattningar! Det riktigt kliar i fingrarna redan efter första bilden. Så mycket fint skapande du har för dig just nu! Och vad perfekt att få kombinera det med sportlov (skaparlov)! Det låter som du kommer få ett himla fint lov!

  • Alicia Sivert

   10 mars, 2018 at 17:42 Svara

   Gud vad glad jag blir att du säger det Fredrika! Jag har känt mig rätt oinspirerad och trött på sistone och som att bloggen bara blir ett forum för gnäll. Kanske är det värre i mitt huvud, och i vilket fall känner jag mig mer sugen nu – både på skapande och bloggande! Hoppas du har det världsbäst <3

 • Grahnslöjd

  25 februari, 2018 at 15:59 Svara

  Alltså kanintyget!! Kommer att bli en fantastisk klänning!!! Såna där porträtt utan att titta på papperet är ju hur kul som helst!:D

  • Alicia Sivert

   10 mars, 2018 at 17:41 Svara

   I knoooooow <3 Det är så fint att jag vill grina! Längtar efter att få sy i det men måste göra en toile först så det blir rätt och riktigt.

 • Mikaela

  25 februari, 2018 at 15:23 Svara

  Kanintyget!!! Kommer bli en magisk klänning! Jag har också varit sjuk och försökt komma ikapp med allt jag missat när jag inte kunnat vara i verkstaden, hetsat fram koppar till marknaden nästa helg för att min tidsplan blev helt sabbad med influensan. Men nu har jag fått ihop nästan 40 stycken så känns ok även om jag inte har så mycket andra grejer denna gång. Mest tallrikar och koppar och några få skålar!

  • Alicia Sivert

   10 mars, 2018 at 17:40 Svara

   JAG VET VISST ÄR DET FANTASTISKT??? Hoppas jag vågar klippa i det!
   Fy vilket elände med denna influensa alltså, hoppas marknaden gick SÅ bra och att det kommer en till snart eftersom jag också blev sjuk </3 Saknar att läsa din blogg hurru!

 • Anki

  25 februari, 2018 at 14:28 Svara

  Skönt att du känner dig bättre, och så mycket du har hunnit med. Jag gillar din tanke där "jag plockade upp några nypon vid busshållsplatsen", så skön och fri skapargrej att göra! och himla fina citroner!

  Jag har faktiskt inte gjort så mycket alls under denna vecka när det gäller skapande, min förkylning vill aldrig gå över (typ inte varit frisk sen i julas, livet när man jobbar med småbarn) och kvällarna har mest bestått av att ligga i sängen och slappa. Så är det ibland!

  • Alicia Sivert

   10 mars, 2018 at 17:37 Svara

   JA! <3 Den som ändå hade utrymme för alla busshållplatsfynd alltså, haha!

   Så oändligt segt men jag hoppas du kan ta igen det senare i vår! Den här tiden suger alltså. All kraft till dig <3

 • déa

  25 februari, 2018 at 12:37 Svara

  ä-l-s-k-a-r det första självporträttet

  • Alicia Sivert

   10 mars, 2018 at 17:35 Svara

   Haha, visst blev det ganska bra trots att jag missade ett öga? Älskar såna bilder – tycker ofta det finns kvalitet i dem även om saker hamnat på "fel" plats :)

 • LisaMarie Eriksson

  25 februari, 2018 at 09:38 Svara

  Åh vilket fint kanintyg! Du måste visa slutresultatet sen! :)

 • Katarina

  25 februari, 2018 at 05:21 Svara

  Man ser verkligen ljuset på första fotot. Ibland ligger jag på mjuka mattan på golvet och kollar upp på himmeln och kroppen tror att det är sommar. Härligt med en kaninklänning! Här har jag äntligen fått upp en kitchig lampa som jag ser fram emot att pynta mer. Det är i sådana lägen som jag som mest saknar att bo nära Erikshjälpen i Spånga, den butiken var min inspiration och mitt förråd. Nu blir det ett projekt bara att ta sig dit så det får vänta tills det är varmare ute. Ha ett härligt lov!

  • Alicia Sivert

   10 mars, 2018 at 17:35 Svara

   Åh Erikshjälpen <3 Hoppas du får tid att fara dit på utflykt eller att det dyker upp en annan guldgruva någonstans dit du enklare kan ta dig med knodden. Snart är det vår!!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.