den kreativa veckan 9/2016: Refo och avokado

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson rose roses ros rosor måla måleri akvarell vattenfärg aquarelle watercolour watercolor water colour color paint painting
Alltså vad underbara ni är. Jag läser era kontaktannonser och vill bli vän med varenda en av er. Har ni inte skrivit eller svarat på någon än, gå in och gör det nu – eller bara läs. En återfår lite förlorat hopp om mänskligheten.

För min del då: Armbågsvärk och hosta håller i sig, idag har jag varit sjuk i två veckor och även om jag börjat leta mig tillbaka ut i omvärlden igen och jobbat några kortpass så är det med ganska låg energi och en konstant hosta. Så odrägligt, för att inte tala oinspirerande att skriva om!

kavajnäsduk bröstnäsduk näsduk alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert refo refocus återbruk återbruksmaterial remake redesign upcycle
Följden har varit en ganska seg vecka, med småprojekt och fokus på nytta framför nöje. Jag har sytt i alla knappar som lossnat från ett påslakan, lagt upp tre par byxor och åtta förkläden åt jobbet, retuscherat bilder och tagit det lugnt. I torsdags kväll fick jag ett litet energiskov och satte mig att sy.

Katten Vifslan, photo by Alicia Sivertsson, 2016.
Såhär megasöt är Vifslan när hon sover sig genom symaskinsbuller på stolen intill mig.

kavajnäsduk bröstnäsduk näsduk alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert refo refocus återbruk återbruksmaterial remake redesign upcycle
Det blev sju bröstnäsdukar i återbrukstyger åt Refo! Letar ni presenter någon gång skulle jag rekommendera att ni surfar er dit. Refos vision är att ta till vara på industrispill och privatpersoners avlagda prylar, skapa lokala jobbtillfällen åt småhantverkare som jag, plus jobba för integration och utbildning. Hur bra är inte det? Win win win!

kavajnäsduk bröstnäsduk näsduk alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert refo refocus återbruk återbruksmaterial remake redesign upcycle
Mina bröstnäsdukar kommer dyka upp i webbshoppen snart!

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson avocado avokado måla måleri akvarell vattenfärg aquarelle watercolour watercolor water colour color paint painting
Annars drömmer jag mycket om odling. Jag lyssnar på Stefan Sundströms Under radarn (en av mina bästa skivor ever som får mig att vilja leva växthusliv och snusa i björkskogar) och har planterat en avokadokärna medan ytterligare två ligger på torkning. Blev så inspirerad av Mikaelas och Matildas odlingsinlägg och förutom avokadon vill jag så paprika och citron. Det vore fint om det kunde bli ett litet träd så småningom.

Vad gör ni om dagarna?

22 Comments
 • Mikaela

  7 mars, 2016 at 14:24 Svara

  Hoppas du blir frisk snart! Vilket underbart klistermärke (?) på din symaskin, och refo verkar vara en så himla bra grej!

 • tone

  6 mars, 2016 at 20:24 Svara

  Synst det er så kjekt med slike 'kreativa veckan'-innlegg. Du lagar så mykje fint! Rosene får meg til å tenke på dei blomane som mummimamma målar på veggane inne i det forlatte fyret! Blir heilt varm om hjartet. :) Hos meg går det mykje i teikning, som vanleg. I dag teikna eg mine favoritt-'grabbar', the Beatles! <3

  • Alicia Sivert

   7 mars, 2016 at 21:10 Svara

   ÅH vad kul att du säger det – jag fick nämligen precis samma kommentar på Instagram, och förutom att det är ett roligt sammanträffande är det en referens som gör mig alldeles varm i själen. Och nog är det så, att vi längtar efter vår lika mycket som muminmamman längtar efter sin trädgård när hon sitter på den där ensliga ön.
   Men så kul! Det vill jag gärna se!

  • tone

   8 mars, 2016 at 08:14 Svara

   Haha, for eit samantreff! Tydeleg at vi er fleire som tenker likt. :D Om du vil sjå Beatles-teikinga mi kan du sjå den her http://komorebitone.blogspot.fr/2016/03/the-fab-four-step-by-step.html :)

  • Alicia Sivert

   9 mars, 2016 at 20:41 Svara

   Åh tack! Jag var på väg in för att kolla för jag hoppades att du lagt upp det men så glömde jag. Nu ska jag kika – tjoho! :)

 • lopplisa

  6 mars, 2016 at 19:17 Svara

  Fina kavajnäsdukar!! Hoppas värken och hostan snart är ett minne blott!! Lycka till med avokadoodlingen. Ett år satte jag en liten bit ingefära och fick en lite större bit ingefära när det var dags att skörda. Det är väl det "ovanligaste" jag har satt i jord. :) Ha det bäst!

  • Alicia Sivert

   7 mars, 2016 at 21:08 Svara

   Haha med odling tror jag många gånger man får skörda sinnesstämningen framför grödorna ;) Jag återkommer med avokadorapport! Och diito!

 • Ruth | HungryHeart.se

  6 mars, 2016 at 11:04 Svara

  Alltså wow, vilka fina kavajnäsdukar! Man blir så glad av färg och mönster och det kan gott behövas för att göra en annars stram kavaj mycket roligare. Smart användningsområde till gamla tyger också.
  Hoppas nu att hostan och värken tar och ger med sig någon gång!

  • Alicia Sivert

   7 mars, 2016 at 21:08 Svara

   Åh vad kul att du tycker det, jag håller verkligen med! Försöker få ihop ett litet lager här så tack för pepp :)

 • Lina

  6 mars, 2016 at 09:40 Svara

  Åh, här var det mycket gott och blandat! Vad kul! Måste titta runt lite mer här hos dig, är ju lite gott och blandat själv, även om det blir mest stickat på bloggen! Kul att du blev inspirerad av kudden! Tror att garnet var Fame, ett väldigt tjockt garn som jag hittade i en rea-korg någonstans, så den gick väldigt fort att göra!
  Mvh Lina (milinaspyssel)

  • Alicia Sivert

   6 mars, 2016 at 09:51 Svara

   Vad kul! Gott och blandat är bra – förr tyckte jag det var synd att jag inte kunde bli "bäst" på en sak men nu ser jag det som en mycket större styrka att vara ganska bra på allt istället ;) Och tack för garntips! Jag ska hålla ögonen öppna :)

 • beata

  6 mars, 2016 at 09:14 Svara

  du kan ju typ skapa allt, sjukt!

 • Wilda

  6 mars, 2016 at 09:04 Svara

  Åh vad fint med bröstnäsdukarna! Och ditt namn är så snyggt som varumärke. 6 + 6 bokstäver i superfint typsnitt dessutom! Proffsigt.

  • Alicia Sivert

   6 mars, 2016 at 09:23 Svara

   Åh, men TACK snälla! <3 Vad glad jag blir! :D

 • Kerstin Kallin

  6 mars, 2016 at 08:58 Svara

  Så glad att du också är med i refo! :-)

 • Jenny

  6 mars, 2016 at 08:57 Svara

  Jag planterade en avokado förra sommaren och den lever än. Blev riktigt fin när den stå ute i solen. Inne vintertid har den tappat lite blad. I sommar ska den få komma ut igen på altan. Så fina saker du gör. Roligt att läsa och se. Lycka till med odlingen!

  • Alicia Sivert

   6 mars, 2016 at 09:07 Svara

   Åh vad kul! Jag går och gläntar på odlingskupan mest hela tiden för att se om den börjat växa haha, fast det kan ta flera månader. Vi får se vad som händer :)
   Och tack så hemskt mycket!

 • Anki

  6 mars, 2016 at 08:36 Svara

  Det är kul med dina kreativa veckans-inlägg! Du gör så mycket :)
  Så söt katt också<3

  Citron är så fint att plantera, men måste varna för att det är svårt att hålla dom fina då dom knappt tål sveriges mörker/klimat. Lätt att bladen blir gula o faller av… men då kan en växtlampa hjälpa till lite. Jag har två citronplantor som jag har haft några år, men som sagt, riktigt svåra att hålla fina/vid liv. Dock är deras löv så sjukt fina när dom är så där härligt gröna som dom kan vara. Men dom blir dock som ens små älsklingar. Jag gör allt för mina två "träd" haha :)

  • Alicia Sivert

   6 mars, 2016 at 08:41 Svara

   Vad kul att du tycker det! :) Och vad roligt att höra från nån som provat citronodling! Jag har väldigt lite erfarenhet av odling överlag, så det är viktigt för mig att få ta del av icke-solskenshistorierna också, annars blir jag så besviken när det inte funkar för mig.
   Vi har två fönster i söderläge där det är förhållandevis ljust. Jag tänker att de ska få stå där om de kommer sig! Hoppas verkligen att de ska trivas – och annars får det väl bli växtlampa :) Bra tips, tack!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.