den kreativa veckan 9/2017: om-montering och broderade blad

Glad söndag, govänner! Jag måste börja med att tacka er för all pepp och kärlek på mitt inlägg om snigelkotten och barnboksdrömmarna. Ni fick mig nästan att sätta igång på direkten alltså! Det är en ynnest att ha påhejning från er och ibland tänker jag att jag skulle kunna klara vad som helst med er i ryggen. Och det är inte bara som jag smörar! Ni ger mig sjukt mycket kraft alltså, tack för det!

fritt broderi embroidery blad löv monstera aliciasivert
Nu är det dags att sammanfatta den gånga veckans kreativa åtaganden, och de är inte alls så många som jag hade planerat. Jag har fortsatt vara sjuk hela veckan och inte gjort mycket annat än att äta godis och titta på Harry Potter. Väldigt tråkigt faktiskt, när Harry Potter-filmerna tog slut alltså, innan dess var det förhållandevis gött. Framemot onsdagen orkade jag börja på ett nytt broderi. Ett litet ett. Det blir ett monsterablad!

spänn broderi montera på kilram
Sen har jag monterat om min Blekingesöm, den här gången med ett linnetyg bakom för att inte motivet ska vara så transparent. Det blev bra och så snart jag fotat får ni se det färdiga resultatet!

fritt broderi embroidery blad löv palettblad aliciasivert
Sen har jag broderat ett till litet blad.


Och så har jag sytt på symaskin, men det glömde jag fota så ni får en supergammal bild för stämningens skull!

Idag ska jag till Handarbetets Vänner för sista träffen på min konstsömnadskurs. Vemodigt tycker jag, men också spännande att få egen tid att prova alla idéer en fått under tiden. Hur rullar livet med er?

Veckans länktips:
+ Idag släpper Fredrika Monthly Makers-temat för mars!
+ Stina har sammanställt februaritemat loppis och det är helt amazeballs! Sån återbruksinspiration och det känns som en känga i nyllet åt alla trumpna miljöförstörare och klimatförnekare.
+ Mikaela har gjort en timelapsefilm över när hon målar en fantastiskt fin stjärtmes i torrpastell, som reklam för ett fågeltecknarevent på Biotopia i Uppsala. Jag ska försöka gå på söndag om en vecka – ses vi där? Läs mer på Facebookeventet.
+ Fredrikas Mönsterguide med tips och trix kring klädsömnad och kanske allra främst hennes fina inlägg om en kofta.
+ Matildas text om en sommar vid Världens Ände.

6 Comments
 • Lindah

  7 mars, 2017 at 13:57 Svara

  Gud vilken söt kanin framför symaskinen! Har du gjort den själv också? :)

 • Wilda

  5 mars, 2017 at 10:55 Svara

  Åh broderade blad <3 Så vackert! Vill göra det nu!

 • Mikaela

  5 mars, 2017 at 09:28 Svara

  Alltså åååååååååååh på de broderade bladen <3 <3 Palettbladet såg så verklighetstroget ut?

  • Alicia Sivert

   7 mars, 2017 at 10:04 Svara

   Vaa vad roligt att du tycker det!! Jag kände tvärt om att det såg ut mer som en konstig eldsflamma haha!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.