den kreativa veckan 9/2018: nystningshjälp och ett dussin illustrationer


Hej kompisar, hur mår ni? Vet ni, jag tror att det är första påskadvent idag! Efter en vecka av hejdlöst snöfall och dryga -10 grader känns det som ett efterlängtat vårtecken!

Det här har varit min sportlovsvecka och skulle vara min skaparvecka, men halvvägs in kom min förkylning tillbaka. Det är som att jag är så trött efter vintern/flytten/en rätt lång och intensiv tid att jag inte har någon motståndskraft kvar i kroppen. Så frustrerande med ännu fler dagar av halsont och värkande rygg. Det här får faktiskt lov att vara sista förkylningen i år!


Så de där planerade sömnadsprojekten fick invänta mer kroppskraft. Istället efterlyste jag tips om stickmönster på Instagram och fann så Andi Sutterlands Miette som jag börjat sticka. Tofslan hjälpte till att nysta upp farmors garn.


Plus gosade i sjuksoffan. Tajmingen kunde i alla fall varit värre – med snöstormen härjande utanför fönstret var det ändå inte särskilt lockande att försöka ta sig ut.


Här börjar min Miette ta form!


En dag när jag hade lite mer ork satte jag igång med ett väldigt ärorikt beställningsjobb. Jag skissade upp en hel massa små illustrationer som skulle göras på akvarellpapper.


Och så målade jag 12 av dem i ett kör! Här är en pion och en gammal Selma. Mer ska ni få se när projektet är klart och överlämnat.


Jag har alltid ett kladdpapper att prova färgblandningarna på när jag målar akvarell, och i det här fallet använde jag själva skissen till det. Blev fint i sig!


Så har jag fortsatt sticka, och fått fortsatt hjälp från grådvärgarna. Jag tror koftan blir för stor och att garnet inte kommer räcka, men just nu är det skönt bara att få hålla på.


Och så i fredags kom lite av den där sylusten igen och jag gjorde ett tredje försök att sy Ethels byxor, i mitt allra finaste gardintyg! Den här gången fick jag till det och nu ska jag bara göra om midjan så är jag klar och redo att möta mars med blommiga ben!

Hur har ni haft det i vargavintern?

Veckans länktips:
+ Ponyhans på Instagram, eller närmare bestämt hens omklippning och repost av Malax lokaltevesändningar från 80-talet och framåt. Jag har skrattat så jag skrikit i soffan och är nog skyldig till minst ett par tusen visningar av klippet när Lenni Back gör något (Tar bort sidbenan? Steker sikarnas klänningar?) med fisk.
+ Ett obvious titt-tips i Lars Lerin-älskarnas land kanske, men jag hittade Kjell-Åke Olssons superfina dokumentär på Öppet Arkiv och har även tittat igenom allt annat jag kunnat hitta om konstnären, inklusive Lerins lärlingar. Ett annat SVT-tips är Bonusfamiljen som äntligen är inne på säsong 2!

Tags:
8 Comments
 • Linnéa

  4 mars, 2018 at 17:43 Svara

  Håller med Jenny. Den bästa förkylningskuren är massor av mysiga skapar projekt!! Undrar så hur dina byxor blev :D

  • Alicia Sivert

   10 mars, 2018 at 17:30 Svara

   Det är sant :) Åh, så fort det slutar vräka ner snö ska jag ta bild och visa – är supernöjd :D

 • Jenny

  4 mars, 2018 at 14:09 Svara

  Låter ju ändå som en bra förkylningskur att bunkra upp med en massa mysprojekt! Blir galet nyfiken på småillustrationerna och ännu mer (om möjligt) vårpeppig av pioner och blommiga byxor!

  • Alicia Sivert

   10 mars, 2018 at 17:30 Svara

   Ja, det hjälpte nog, för nu mår jag mycket bättre! Tack för peppen Jenny :)

 • Anki

  4 mars, 2018 at 09:39 Svara

  Ser mysigt ut med stickningen :)
  Jobbigt med förkylning, jag har också varit det i flera veckor nu. Varit hemma en vecka men är fortfarande dålig så blir väldigt trött på förkylning och längtar till man blir frisk.

  • Alicia Sivert

   10 mars, 2018 at 17:29 Svara

   FYY ja, förskräckligt när det hänger i så länge :( Har det lättat för dig än?

 • Helga

  4 mars, 2018 at 08:01 Svara

  Om inte garnet räcker kan du kanske hitta nåt annat som passar till den :) Ser ut att bli fin! Hon har härliga mönster!

  • Alicia Sivert

   10 mars, 2018 at 17:29 Svara

   Fantastiska mönster! Om inte annat har jag fått mersmak att göra en lite mer välplanerad stickning efter någon av hennes instruktioner. Chuck är jag särskilt sugen på :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.