den kretiva veckan 41/2017: hemuler, pop up-kort och en 100-årig klänning


Den här veckan har jag målat färdigt figurerna till min luftballong, och utifall ni inte förstått exakt hur små de faktiskt är så är de jättesmå.


Ni kan ju föreställa er hur jag försöker pricka pupillerna med penselspetsen…


Jag har hållit broderikurs med tema savannlevande djur.


Jag har snickrat ihop ett grattiskort.


Med pop up-funktion! Rutabaga är för övrigt mitt nya favoritord på engelska. Den är målad i akvarell och förstärkt med tuschpenna.


Och ett till!


Med glass!


Konstruktionen är enkel, en pappremsa under bara.


Sist men icke minst har jag färdigställt ett beställningsprojekt. Den här fina dopklänningen har gått i arv inom en familj i hundra år, och jag fick äran att brodera in senaste barnet, Cornelias, namn och födelseår.


”En baggis”, tänkte jag men tyget var såååå tunt och fint så det var inte alls så enkelt. Jag fick börja om några gånger och byta garn.


Men det gick till slut! Kul utmaning att titta på och försöka efterhärma 100 år gamla stygn och bokstäver.

Hur har era skaparveckor varit?

Den kreativa veckan är en inläggsserie där jag delar med mig av veckans konstnärliga projekt. Syftet är att vara generös med skaparprocessens alla sidor, visa upp och reflektera, även kring alster jag inte är nöjd med, kartlägga mitt eget arbete samt inspirera till en skapande vardag. Förutom bloggen kan ni följa mig på Facebook och Instagram!

8 Comments
 • Wilda

  21 oktober, 2017 at 08:14 Svara

  Wow så fint med dopklänningen! Och korten!!! – jag satt och sa åååååhhh högt för mig själv :D

 • Katarina

  17 oktober, 2017 at 13:11 Svara

  Dina småttingar skulle kunna ha kalas med de miniatyrkakor som jag bakade till det temat :-) Ska bli kul att se helheten sen.

 • Anni

  16 oktober, 2017 at 07:45 Svara

  Josefin och Victors kort är helt underbara! Får de ett tredje kort också? ��
  Jag har fått en ny beställning på gallermössorna jag virkade så nu försöker jag tyda min slarviga beskrivning och undrar varför jag inte renskrev den när jag mindes hur jag gjorde. Nåja, det går att repa upp om det blir fel.
  Och så har jag testat trådslöjd!

  • Alicia Sivert

   29 oktober, 2017 at 11:39 Svara

   Så är det jämt! Hopplöst att försöka komma ihåg sina knep i efterhand. Men svårt att ta sig för att renskriva direkt… Lycka till!

 • Helga

  15 oktober, 2017 at 11:32 Svara

  Alltså wow vad häftigt med klänningen! Vilken skatt!

  Jag har stickat och sytt lite på maskin och sen klippt i det stickade 😋 en barnkofta som tredje gången gillt blir lagom…

  • Alicia Sivert

   15 oktober, 2017 at 17:50 Svara

   Eller hur! Det var med viss nervositet jag spände tyget i bågen, men det höll :)

   Åh vad trist att göra om men heja dig som orkar! Extra fint när det till sist blir bra också, hoppas Draken kan ha den länge!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.