den (o)kreativa veckan 18/2016: tunnbröd och sättpotatis

Vecka 18 är den första veckan i år, och förmodligen på längre tid än så, som jag inte skapat någonting. Nada! Det beror delvis på att jag jobbat lite mer än jag brukar, och delvis på slump och att inspirationen sökt sig annorstädes (främst till inredningen av balkongen). Men jag tänkte ta tillfället i akt att visa vad jag gjort istället!


Jag har haft middagsgäster och bakat pizza, för att morgonen efter äta upp resterna till frukost på balkongen.


Firat tusen dagar tillsammans och ätit på creperie Fyra Knop.


Dött av välsmak och varit så inspirerad av den franska stämningen att vi gick hem och tittade på En oväntad vänskap.


Gosat med dessa två.


Tomatplantan har fått sin första blomma.


Jag har bejakat mitt jämtländska arv och bakat tunnbröd efter Dubbelhakornas och Rantamors recept (fast kalljäst under natten med ca 1/4 paket jäst, plus att jag lägger till en näve brödkryddor).


Ätit nybakat tunnbröd till frukost.


Hängt galet mycket på Pinterest och pinnat inspiration till min trädgårds-board. Plus cyklat och köpt ampelpetunior till balkongen.


Vifslan har just upptäckt att porslinshundarna är hundar.


Sjukt förvånad.


Jag har fyndat två krukor + ett litet ljuslyktehus på Myrorna.


Borrat hål i botten på fem hinkar.


Satt potatis.


Skolat om citronplantorna.


Haft gäster och hängt på balkongen större delen av kvällen.


Samt firat födelsedag i den prunkande Törnrosdalen!

Veckans länktips:

Wilda har skrivit ner sina ”ursäkter” till varför hon inte dricker alkohol. Jag tycker den här frågan är så viktig men har hittills inte lyckats formulera mig färdigt kring den. Wilda däremot, tar upp argument baserade på både erfarenhet och fakta. Så läs- och tänkvärt!

+ Detta blir dubbeltips eftersom jag redan nämnt den en gång men Mikaelas guide om att odla tomat är så utförlig och bra att den förtjänar att gå till historien!

+ Ett gäng bloggare, med Annie från Vegokäk i täten, har gått ihop och gjort en vegetarisk matlagningsutmaning (Månadens gröna), inspirerad av Monthly Makers! Det verkar hur kul och inspirerande som helst tycker jag, och framför allt ser jag fram emot alla nya recept vi kommer kunna ta del av. Fritt fram för alla som vill att delta!

+ Elsas artikel om Martina Thuns dockskåp gav mig hjärtklappning.

Vad har ni gjort i veckan?

21 Comments
 • Wilda

  10 maj, 2016 at 14:23 Svara

  Bakning och odling är så kreativt det också! Och så kul att se dina citronplantor! Jag skolade om mina också nyss som du såg :)

  • Alicia Sivert

   20 maj, 2016 at 08:58 Svara

   Ja, våra verkar typ precis lika gamla/stora :D Men fyyy så långsamt de växer!

 • lovis ansjovis

  9 maj, 2016 at 07:53 Svara

  har din man äggula, vetemjöl och klyftad sötpotatis på sin crepe………………..??????????????

  • lovis ansjovis

   9 maj, 2016 at 07:54 Svara

   jag kommer alltid bara och FÖRSTÖR den fina stämningen i din blogg

  • lovis ansjovis

   9 maj, 2016 at 07:55 Svara

   helt utan samvete dessutom. HAHAHAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!!!!

  • Alicia Sivert

   9 maj, 2016 at 13:47 Svara

   Givetvis! Jag åt en med grodlår, blandade småsparvar och Marmite. Mums!

 • Linnéa

  8 maj, 2016 at 17:19 Svara

  Att baka bröd är väl ändå lite kreativt(?)och fotografering är ju faktiskt också kreativt ;) Och vilken fin lykta du fyndat :)

  • Alicia Sivert

   9 maj, 2016 at 13:46 Svara

   Jo, det är helt sant! Jag har nog varit kreativ, bara inom andra områden än jag brukar sammanställa här :)

 • Lili

  8 maj, 2016 at 13:51 Svara

  Det låter som en fantastisk vecka ändå! Läste nyss Wildas inlägg också, så himla viktigt och bra. Hon är en sann inspiration!

 • Mikaela

  8 maj, 2016 at 13:35 Svara

  Så mysigt inlägg! Jag skrev precis ett inlägg om min vecka jag med, kan vara en av de finaste veckorna på hela året alltså! Vad fin er balkong ser ut redan nu, och tomatblomman!!!! :D :D :D

  • Alicia Sivert

   9 maj, 2016 at 13:45 Svara

   Helt fantastiskt! Så fint att få ta del av :D
   Och jaaa!! Det hände mycket med lite medel där :)

 • Camilla

  8 maj, 2016 at 13:31 Svara

  Vadå okreativ vecka?! Du har ju 1. tagit alla de här extremt fina bilderna 2. Bakat tunnbröd och pizza?! Superkreativt att laga god mat. Näää du, jag köper inte den här rubriken alltså. Jag förstår att du syftar på ditt "vanliga" handarbetande/konstnärsskapande – men jag håller inte med. Sådetså!

  • Alicia Sivert

   9 maj, 2016 at 13:45 Svara

   Du har helt rätt! Det var en subjektiv tolkning av ordet skapa/kreativitet! Det är kreativt att fota, blogga, redigera bilder, påta och laga mat också – men inte i den bemärkelse jag brukar skriva mina veckosammanställningar. Och det får ju stå för mig! "Den variationskreativa veckan" skulle inlägget kanske hetat ;)

  • Camilla

   9 maj, 2016 at 14:31 Svara

   Ja, det lät mycket bättre!

 • Ruth | HungryHeart.se

  8 maj, 2016 at 12:53 Svara

  Alltså Vifslan som sätter porslinshunden på plats… <3

  • Alicia Sivert

   9 maj, 2016 at 13:43 Svara

   Hahahaha eller hur!! Fattar inte vad hon höll på med? Det måste varit en blomfluga där eller nåt…

 • Helga

  8 maj, 2016 at 06:08 Svara

  Så himla mysigt! Min sambo har snackat om att göra tunnbröd jättelänge, vi ska bara hitta/låna en sån där rolig kavel först hehe.

  • Alicia Sivert

   9 maj, 2016 at 13:43 Svara

   Kruskavel! Ja vad kul! Det är verkligen extremt gott!!

 • Sandra

  8 maj, 2016 at 05:40 Svara

  Älskar det här inlägget trots att du inte visar upp några kreativa alster pga LIVET är ju tillräckligt att "göra" tänker jag :) Underbara små glimtar!

  • Alicia Sivert

   9 maj, 2016 at 13:42 Svara

   Verkligen! Det har varit väl investerad tid ändå :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.