den sista semesterveckan

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, cat, katt, katten vifslan
I år gjorde jag något jag inte gjort sen jag började jobba – jag tog fem veckors semester. Det kändes som oceaner av ledighet när jag stämplade ut för en månad sen (den första veckan tog vi ut lite tidigare då vi vandrade i fjällen), men som alltid har tiden skenat iväg, och jag har känt mig stressad i stort sett varenda kväll jag gått och lagt mig för att tiden bara går. Kanske är det inte så konstigt, om än något dråpligt, att det är under de absolut sista dagarna som jag kan slappna av och utnyttja ledigheten till fullo. Den här veckan har jag bara gjort allt det där jag vill göra om somrarna – sprungit på loppis, sovit länge, druckit vin, ätit bullar i en park, haft vänner över, varit över hos vänner, broderat, lyssnat på sommarprat, tittat på Parks and Recreation och How It’s Made, plockat bär, bryggt en hel kanna te, pinnat bilder på textilkonst, hängt tavlor, sytt, bakat bröd och kramats.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, balkong, kaffe, coffee, harry potter, lilla my, mumin, muminmugg, presskanna, presskaffe
Ätit frukost och läst Harry Potter på balkongen i en hel timme varje solig morgon.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, cat, katt, katten tofslan, andreas, svartvitt, svart vit, black and white
Haft det allmänt gosigt med dessa hunkar.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, cat, katt, katten vifslan, regn, rain, gif
Tittat på regnet med Vifslan.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, kläder, clothes, kanin, kaniner, rabbit pants, rabbits, byxor, tights, leggings, kaninbyxor, jeansskjorta, jeans shirt, denim
Haft på mig min absolut snyggaste outfit. #Kanincowboy.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, balkong, lavendel
Fyllt balkonglådorna med lavendel (Som nu slokar lite – hjälp! Är det vanligt vid omplantering eller gör jag något fel? Jag har bara vattnat lite för två dagar sen när de var alldeles nyplanterade och jorden är varken blöt eller snustorr, bara lite lite fuktig. De står i söderläge och borde således trivas.).

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, cat, katt, katten tofslan
Försökt resonera med Tofslan om att det inte är trevligt uppförande att sova hela dagen och leva rövare hela natten.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, baka, kaka, bake, cake, saffran
Experimenterat fram den godaste kaka jag någonsin ätit. (Recept kommer när jag experimenterat lite mer.)

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, cat, katt, katten vifslan, tofslan och vifslan, nadja wedin gardin
Kattgosat så himla mycket så jag inte vet hur jag ska klara av att vara ifrån dem en hel arbetsdag på måndag.

Nu förbereder jag mig för ett nedslag i verkligheten, innan nya äventyr väntar i september. Mer än vad jag sörjer att sommaren går mot sitt slut (snarare bildligt än bokstavligt talat då det idag är varmare och soligare än i hela juli sammanlagt) längtar jag för första gången på riktigt efter hösten. Ljuslyktor, nerhasade sockor, varma koftor, att sitta och sticka, te, gula löv, filtar, murriga färger, lockiga kattmagar, kängor, halsduk, att börja skolan igen.

Hur är/har er sommar varit och vad väntar nu?

7 Comments
 • Helga

  20 augusti, 2015 at 08:33 Svara

  Jag ser fram emot att ha sommar ett tag till hehe. Tycker jag gott vädermakterna kan bjuda på när det var så snålt juni/juli. Till hösten ser jag fram emot mustiga grytor och ullstickning (precis som alla år haha). Btw är dina katter så gulliga, orkar inte.

 • Emilia

  10 augusti, 2015 at 08:20 Svara

  Älskar denna sammanfattning, gjorde mig så himla glad och lugn. Jag har haft en himla dålig känsla i magen hela juli. En ledsamhet och oro. Men nu när augusti är här och jag har fått några riktigt fina sommardagar känner jag mig äntligen sams med denna regniga och kalla sommar. Det gör ingenting längre. Jag ser verkligen fram emot hösten och att börja plugga igen. Att känna att livet rör sig framåt och att lära mig nya saker. Strunt samma att sommaren inte alls blev det där man drömde om i april för det har varit underbart ändå, på sitt eget vis!

  • Alicia Sivert

   11 augusti, 2015 at 18:56 Svara

   Tack Emilia, och exakt detsamma gäller denna kommentar! Jag känner likadant som du.

 • Mikaela

  9 augusti, 2015 at 17:49 Svara

  De flesta växter brukar sloka en dag eller två efter omplantering, så de borde kvickna till snart! Jag får snarare panik av att alla börjar prata höst nu, det har ju inte varit någon sommar än känns det som. Det kanske är för att jag mest jobbat och de två veckor jag var ledig regnade bort totalt. Känner inte att jag har gjort ett skit i sommar förutom att jobba. Men tur att jag haft ett bra jobb då i alla fall! Fast i och för sig så börjar jag också skolan om två veckor bara insåg jag nu! Shit vad tiden går fort.

  • Alicia Sivert

   11 augusti, 2015 at 18:55 Svara

   Tack Mikaela! Igår såg de för LEDSNA ut men idag verkar de ha repat sig lite så jag hoppas!

   Haha förlåt, jag inser att det är stressande! Det är ju faktiskt en bra bit kvar till hösten, men jag tar alltid ut allting i förskott. Just nu är det faktiskt mer sommar än det varit i hela juni-juli och det varar nog ett tag till så jag hoppas du hittar luckor att njuta!

 • Jess

  9 augusti, 2015 at 16:23 Svara

  Åh, hösten <3 Jag längtar alltid efter hösten på sommaren och särskilt nu i augusti när man kan känna de första höstvindarna (även om augusti hittills varit mer sommar än både juni och juli..). Min höst kommer fortsätta i samma anda som sommaren, tågresande och jobb varje dag, varje vecka. Känns helt okej även om jag misstänker det kommer kännas tyngre om kvällarna när det är mörkt redan innan jag kommit hem.

  Och haha alltså, det där med att leva rövare om natten och sova på dagen känner jag igen alltför väl. Minns inte sist jag sov en hel natt utan att bli väckt av någon av katterna.

  • Alicia Sivert

   11 augusti, 2015 at 18:51 Svara

   Du får hitta på nåt bra tågprojekt tror jag! Läser du eller stickar eller nåt när du åker? Tänker att det skulle kunna vara en bra kontemplationstid om en riktigt försöker. Men såklart hemskt att aldrig få se dagsljuset riktigt… Jag är lite rädd för hösten, men romantiserar den också. Tror det här året kan bli en bra en!

   Och jag hoppas katterna är mer vintertrötta än vad de är sommartrötta pga blir galen på detta nattliga race genom lägenheten och flugjagande i sängen. Suck…

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.