det nyinflyttade livet


”Imorgon ska jag fota lägenheten!” sa jag i lördags, när vi städat inför att hela familjen skulle komma på besök för första gången och jag dessutom fått ett stort fång tulpaner av mormor och morfar.

Men strax efter åtta på söndagsmorgonen kom pappa med slagborren och bågfilen och så gick vi lös på taket där kökslampan skulle sitta. Med sig hade han också en hel flyttkartong garn och sybehör jag ärvt från farmor, en brödrost, en pall, en kvarglömd lampskärm och diverse tavlor. Efter borrningen följde vi med honom i bilen till Värmdö marknad för att köpa lådor till sängförvaringen. Väl tillbaka bestämde vi oss för att åka till Mölnvik för att handla mat och inspektera köpcentrumet. Kul att besöka bygghandeln, Granngården och äta semla också, tyckte jag, och så kom vi hem med både matkassar, en hartassbräken, nya lysrör till växtlampan, beslag till gardinstången, två vinkeljärn och en ganska stor kattigloo.

Återstående på dagens att-göra-lista var:
Såga klädstänger till rätt längd
Montera garderober
Flytta kläder från lådor till stång
Packa in tyger i byrån
Byta kontakt i kökslampan
Borra i lampsockeln
Flytta strömbrytaren på lilla lampan
Byta kontakt i diskokulemotorn
Montera taklampa och diskokula
Rensa flyttkartongen med garn
Göra en låda med friluftskläder, en med verktyg och en med garn


Snart var hela den nystädade lägenheten fylld med lampkabel, kläder, verktyg, gamla flyttkartonger och allmänt jox. Jag satt i soffan dränkt under garner och märkböcker från 50-talet och Andreas gick för att hämta helgens andra pizzamiddag.


Men lite sånt är livet just nu – vi gör små framsteg och stor nedskräpning, jobbar i högt tempo och kommer ganska sakta framåt. Men det känns bra. Det känns bra att tänka igenom beslut och inköp, placeringar och lösningar. Vi tänker bo kvar här nu, för första gången investerar vi i något som är vårat. Det är en häftig känsla att platsbygga möbler och planera långsiktigt.


Kattigloon var uppskattad. Jag har tänkt att precis där, ovanpå byråerna i sovrummet, skulle det passa med en koja till gråsvansarna och det höll de med om.


Och bordet med mina modelldockor har saknat en växt samtidigt som jag längtat efter en bräken.


Allt utom att fota vårt nystädade hem bockade vi av från att-göra-listan. Inredningsbilderna får istället spegla läget vi befinner oss i – en skrotig blandning av pågående projekt, verktyg, stilleben och saker som inte funnit sin rätta plats än.

12 Comments
 • Mikaela

  8 februari, 2018 at 20:51 Svara

  Alltså åååh vill komma och hälsa på!!

 • Julia

  8 februari, 2018 at 15:30 Svara

  Åh vad mysigt ni kommer få det! Det är något fint i den där oredan kan jag tycka, med så mycket idéer, projekt, lådor, hjälp och hämtpizza!

  • Alicia Sivert

   15 februari, 2018 at 17:00 Svara

   Julia, det här är så fint sagt och jag tar det verkligen till mig! Visst är det något väldigt fint i den långsamma utvecklingen från kaos till hem? Det ska jag minnas när det känns tung och segt!

 • Linnéa

  7 februari, 2018 at 19:56 Svara

  Vad söt kissen i kattigloon är ���� När mina farmor gick bort tog mina föräldrar tog hem ett litet sidobord som liknar er köksbord väldigt mycket. Jag har aldrig sett det i sin orginalfärg eftersom farmor fått för sig att måla det vitt, så det var lite kul att få se hur det egentligen borde se ut ��

  • Alicia Sivert

   15 februari, 2018 at 16:59 Svara

   Men är det sant! Har du nån bild på det bordet? Mitt köpte jag på Erikshjälpen i Spånga för massor med år sen. Tycker det är såå fint fast det är sprickor i lacken och två tydliga repor efter kattklor (ganska roligt att någon – jag nämner inga namn – misslyckats med att hoppa upp på bordet och glidit av)!

  • Linnéa

   15 februari, 2018 at 22:51 Svara

   Tyvärr har jag inte någon bild på det men kan nog ta någon bild på det nästa gång jag besöker föräldrarna :D
   Hihi undra vem det kan vara som har gjort det ^^

 • Helga

  7 februari, 2018 at 18:53 Svara

  Vad fint ni har det trots stök + katt i kattigloo 😭😭😭😍😍😍

  • Alicia Sivert

   15 februari, 2018 at 16:58 Svara

   VISST ÄR HON GÖÖLLLLIG! Enda tråkiga är att det nu är mer poppis att sova där än i sängen :P

 • Katarina

  7 februari, 2018 at 12:18 Svara

  Vet du, det här inlägget känns gott på samma sätt som dina "kreativa veckan"-inlägg, process/livet som det är istället för slutresultat/storstädningen. Och formuleringen "vi gör små framsteg och stor nedskräpning, jobbar i högt tempo och kommer ganska sakta framåt" var ju klockren. Vi har bott här i ett år nu och jag känner ändå igen mig. Första månaderna kunde ju varje dag vara den sista innan bebis ankomst så mottot var "undan och funktion". Det är först nu jag har kommit till finliret men det är kul även om det blir tillfälligt kaos.

  • Katarina

   7 februari, 2018 at 15:58 Svara

   Just nu läser jag en flikbok för Söt där Mumintrollet och Lilla My leker kurragömma och jag blir så sugen på att läsa en textbaserad bok om Muminfamiljen. Skulle du kunna rekommendera någon att börja med? Jag vill ha något att mysa med korta stunder, som också fungerar som högläsning om Söt vill vara med på ett hörn (hen gillar att lyssna när han leker med sitt).

  • Alicia Sivert

   15 februari, 2018 at 16:58 Svara

   Vad glad jag blir att du får den känslan! Sånt är ju livet, och så måste vi ju behandla det och visa det. Tack, jag blev väldigt peppad av detta! :)

   Alltså förra lägenheten bodde vi i 2,5 år och fick aldrig ordning, så det börjar redan kännas som att vi ligger bättre till än innan flytten. Men känner igen mig, först måste allt undan och sen får det sorteras och vikas! Ser fram emot att greja i min chiffonjé och vika alla tyger någon lugn dag <3

   Åååh så roligt, det tycker jag absolut du ska göra! Har tänkt länge att jag borde skriva ett helt inlägg om det här, men jag skulle säga: starta med Trollkarlens hatt! Då får ni möta Tofslan och Vifslan och lära känna alla karaktärer, plus att den börjar på våren när allting smälter och en längtar efter äventyr. Blir väldigt sugen på att läsa den själv nu faktiskt!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.